Гарнитура за глава голф 2 1.6D

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
polkut
Автомобил:
Двигател:

Гарнитура за глава голф 2 1.6D

Мнениеот polkut » Вто 24 дек 2013 22:57

Здравейте колеги. Изникна проблем с гарнитурата на главата. Има лек теч (за около 500 600 км е изтекло към 400 500 грама масло). Като го взех двигателя (че ми е нов, стария го смених, че беше гробница :redface ) не течеше от никъде нищо, собственика на донора ми каза, че колата стои и не е палена от 4 месеца, което ме наведе на мисълта, че гумени уплътнения и гарнитури трябва да са си добре. Забелязах че всеки път, като спирам някъде под двигателя има малка локвичка (около 5 10 см диаметър) накапало масло. Карах я на канал, уж гледах и ми се стори, че само гарнитурата на картера е за смяна ама не... Днес закарах на мивка колата и ми измиха двигателя. Теча изкочи ведната. Искам да попитам в какъв диапазон варират цените на гарнитури за голф 2 1.6д и цените на труда за тая профилактика. Трябва ли да се сменят болтовете на главата като се сменя и гарнитурата? Ясно ми е, че при свалянето главата трябва да се шлайфа... Има ли други неща които трябва да внимавам? Мисля да сменя и гумичките на клапаните... така или иначе ще я свалят глават :rolleyes И последен въпрос - мога ли да карам така? Да не вземе да смеси масло и антифриз ако продължавам да си я джъткам така :rolleyes

Върни се в “Дизелови агрегати”