Гръм
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
golfer написа:на 2Е да му въртиш делкото?!?!
случайно да знаеш, че имаш комппютър, който командва парада?
а за датчика на коляновия вал чул ли си?
Мммм... мисля, че бъркаш моторите. На 2Е има само 1 датчик, този, на делкото. Той определя и положението на коляновия вал (за разлика от, примерно, KR-а, който имаше и на ... разпределителния вал, доколкото помня)
Да, компа наистина командва парада, но той започва отсчета си от позицията, на която си врътнал делкото. По това не се различава от карбураторен с вакуум-регулатор, примерно.
slavias, имаше и друг колега с твоя проблем, но не мисля, че беше написал решение...

Ако искаш, потърси, дано е написал нещо..
- slavias
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше такава тема преди половин година за същия мотор, даже писах и лично съобщение на човека, но не ми отговори.Мисля че може би проблема е комплициран стартер+предварение.Предполагам че втулката която е в картера е поизносена и при леко натоварване задържа.Един "специалист" разглобява стартера преди време и каза че втулките били добри ,но трябвало да сваля скоростната кутия за да провери тази вътре и тогава си тръгнах от там с мръсна газ
изглежда не беше и чувал ,че се вадят със скоба или метчик 

- Dodi_Dogg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моя мотор е 2Е и оня ден ми гръмна за пореден път но този ве4е беше фатален. Нищо 4е имам защитна клапа, пак ми разби дебитомера и сега търся да си купа от некаде ама уви за сега удрям на камък. Закрепил съм дебитомера на едно отворено положение ама сега ми дава преразход. Помагайте от каде мога да си купя такъв дебитомер втора ръка 4е нови4ак си е бая парса. Ще пусна и обява в КУПУВА