Зимен въпрос за Б5 97г.
Re: Зимен въпрос за Б5 97г.
Здравейте колеги, имам подобен проблем, колата загрява и духа топло, но не може да стигне 90 градуса. Днес при температура -7 градуса при палене перката работеше... Явно термостата е заминал..
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
коя перка работеше колега
ако е голямата демек виското пробвай да го спреш на рака ако не можеш бягай до магазина за виско 
Ами понеже не съм много на ясно, те са 2 една до друга зад радиатора. Едната, мисля че включва когато включа климатика, а другата сутринта забелязах, че работеше при първоначално палене (доста студено беше) и ми се видя странно. Иначе температурата вдига до 70 градуса и дотам, и ако я оставя за 5 минути, като я запаля пак пада с 5 6 градуса.
- basata-user
- Контакти:
голямата перка която е захваната към двигателя пробвай да я спреш с рака ако не успееш значи виското е кокал и ще трябва да го сменяш
ако си е добре термостат
Колега пфуу, пръста щях да си откъсна днес.. Ако не сте терминатори, не пробвайте това с перката и ръката колеги! ;)
- basata-user
- Контакти:
извинявам се забравих да ви предупредя че е малко опасно

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Навива се един вестник на руло и спираш перката с него.
освен ако не си решил да си поизрежеш ноктите .На ръка единствено при неработещ двигател може да пробваш дали се върти перката.Не си правете експерименти да няма после 
освен ако не си решил да си поизрежеш ноктите .На ръка единствено при неработещ двигател може да пробваш дали се върти перката.Не си правете експерименти да няма после 
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
didZ написа:Колега пфуу, пръста щях да си откъсна днес.. Ако не сте терминатори, не пробвайте това с перката и ръката колеги! ;)
Даже и да се върти свободна да не е от хартия , естествено че ще боли.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
basata-user написа:аз съм с 1.8тна 30 градуса ми превключва на гас което става като при теб за около 5 минути така че си е нормално
sportul написа:Мойта кола бензин 1.6 при 0 градуса навън на място трябва да работи 11 мин за да стигне 90гр
а лятото около 4 / 5 мин.
Вярно различни двигатели,ама е невеоятно.За 5 мин. стопля 30 гр.,за още 5-още 60 гр.Моля за още мнения по въпроса,че явно и моя термостат не е наред нещо.При 0 гр.и пуснато парно за 10 мин. стигам до 70 гр. макс.,имам и газова.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
След като прочетох тази тема си направих и аз един тест.При 0 градуса навън и трябват точно 5 мин. работа на място да ми прехвърли на газ т.е 35 градуса е при мен.При basata-user който е също с 1.8Т положението е същото.Принципно ако запаля и тръгна веднага ми трябват около 2-2,5 км да премине на газ.Когато термостата не ми беше наред в града загряваше до 90 градуса но навън трудно достигаше 80, а когато спускам беше най зле.След смяната температурата се закова на 90 градуса.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Iezekil написа:Вярно различни двигатели,ама е невеоятно.За 5 мин. стопля 30 гр.,за още 5-още 60 гр.Моля за още мнения по въпроса,че явно и моя термостат не е наред нещо.При 0 гр.и пуснато парно за 10 мин. стигам до 70 гр. макс.,имам и газова.
От лятото съм с нов термостат.Горе-долу и при мен е така.
Стария го хвърлих лятото,държеше по табло 100гр.95 реални,гледано с ВАГ КОМ.
Новия държи 90 по табло,но спрямо стария,колата загрява по-бавно.
Аз смених и датчика,на радиатора,който пуска перките.Но в тази ситуация този датчик не играе.
- sportul
и за 10мин е нормано да ти стигне 60гр колега , все пак от 60 до 90 загрява по-бързо
отколкото от 30 до 60 .
отколкото от 30 до 60 .
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Сега пък нормално...Нали ти си писал,че за 11 минути стига 90?Това ме учудва,а не колко бързо/бавно стига до 30гр.При мен е невъзможно за 10 минути на място да вдигне от 0 до 90 градуса.
Чакам коментари,че да ходя да сменям термостата ако бавно загрявам.Принципно всяка сутрин пърпоря на място едно 10-20 минути/според времето/,но не мога да вдигна 90 градуса.Вярно,че има и изпарител и той лапа топлина,но да проверим колегите как са.
Чакам коментари,че да ходя да сменям термостата ако бавно загрявам.Принципно всяка сутрин пърпоря на място едно 10-20 минути/според времето/,но не мога да вдигна 90 градуса.Вярно,че има и изпарител и той лапа топлина,но да проверим колегите как са.
- sportul
Мойта за 11 но и за 15 да е пак е добре , аз ти пея когато даже и 30 мин не са ти достатъчни .