Проблем със замръзване на предно стъкло на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със замръзване на предно стъкло на Б3

Мнениеот zfa159 » Вто 24 дек 2013 17:58

Аз за мръсното затова казах - да го избърше.Ама ако го избърше и продължава - да си търси откъде влиза влагата в колата.
А за твоята влага - спокойно, има време :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 25 дек 2013 7:49

Няма мит в това за стелките.Говорим за мокетените-напояват се с вода,после си пускаш парното към краката и влагата къде-къде-хоп,кондензира на стъклото,понеже там има досег със студения въздух-замръз.Лятно време пък се получава и спарване освен потенето на стъклото,и бонус-кофти миризма.
Що се отнася до радиаторчето-ако изпуска стъклото ще е мазно,но няма как антифриза да замръзне,пък бил той и изпарен.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 25 дек 2013 11:49

Iezekil написа:Няма мит в това за стелките.Говорим за мокетените-напояват се с вода,после си пускаш парното към краката и влагата къде-къде-хоп,кондензира на стъклото,понеже там има досег със студения въздух-замръз.Лятно време пък се получава и спарване освен потенето на стъклото,и бонус-кофти миризма.
Що се отнася до радиаторчето-ако изпуска стъклото ще е мазно,но няма как антифриза да замръзне,пък бил той и изпарен.

Точно за това говоря :)
Тествал съм мокета на Голф 3 - може да изпие над 10Л вода и като го натиснеш седи леко влажен, ама никога не би предположил, че има толкова много вода в него.Това със стелките не става от един път и не е достатъчно да ги метнеш мокри само веднъж - говорим за когато е тенденциозно...иначе и зимата внасяш сняг с обувките, ама зависи от количеството и вентилацията на колата. Ако съчетаеш мръсно стъкло с мокър под на колата и 2 лопати сняг вътре + каране на сравнително кратко разстояние,колкото да разтопиш снега,ама не и да се проветри купето - ти да видиш какво замръзване става...направо трябва с лопата да ринеш стъклото отвътре :mhihi
:beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 25 дек 2013 13:11

Колега, послушай съвета за почистване на стъклото със ЧИСТ спирт, дори да не изчезне напълно проблема, ще бъде много по лек, макар че като се замисля, от 7 години имам колата, винаги е била с мокетени стелки, още от миналата зима прокапа задното странично стъкло, кората под жабката при всеки дъжд се пълни с вода, така и не намерих проблема, ама може да се окаже и предното стъкло, та мисълта ми е че в колата ми влагата с лопата да я ринеш! Това със спирта го пробвах още преди години, даже намазах половината стъкло само, за проба, разликата в изпотяването беше очевидна. Сега редовно го почиствам със спирт, то се усеща, като почне да се изпотява много, пак почиствам.

Номера е стъклото да е идеално чисто, за целта трябва да не се пуши в колата!
И все пак малко преди да спреш може да отвориш стъклото да се изравни температурата, аз го правя само когато се сетя, не винаги, и пак нямам проблеми!

ivan ivanov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan ivanov81 » Сря 25 дек 2013 13:24

Поогледах каквото ме посъветвахте това с чистенето го пробвах отдавна на стъклото.Навсякъде мокета е сух от една седмица съм изхвърлил всички стелки.Намерих и въпросните отвори в багажника но не разбирам каква роля играят след като в началото им има едни гуми които ги държат постоянно затворени.Вече почвам да се чудя дали да не отида да ми отлепят и залепят стъклото.

Върни се в “Passat”