Ауди а3 2.0тди пд 170кс 2006г тракане като шевна машина
Re: Ауди а3 2.0тди пд 170кс 2006г тракане като шевна машина
Ами имам приятел с автосервиз и той отваря картера и замерва лагерите и вала.Центровката на ангр.ремък и валовете е ок.На диагностика синхр.на валовете е 0.0.Дюзите на 13канал са и 4 те между 0.– 0.10 след като го смениха преди отиваха и до 0.60.След празниците ше сваляме капака на клапаните да видим валовете и повдигачи.Някои ме съветват да сменя маслото с по-гъсто и да видя какъв ще е ефекта.
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Как с по гъсто
. Ако искаш сложи 15w40
. За тези мотори 5w30, 50w40. 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре източи маслото в един съд и виж дали има финни жълти стружки в него.Няколко такива мотора съм сменявал, понеже разбиват леглото на буталния болт.
vasko__2 написа:По-добре източи маслото в един съд и виж дали има финни жълти стружки в него.Няколко такива мотора съм сменявал, понеже разбиват леглото на буталния болт.
Иска да кажете че се разбива втулката на биелата или самото бутало където лежи буталния болт.Доста изчетох по нашита и чужди форуми и никъде несрещнах такъв проблем с буталните болтове на този двигател но все пак машина е и всичко се случва та не изключвам и този момент.Ако е това в голямо приключение се вкарвам но той няма ли да се чува и на тихи обороти.Във високите като че ли пак се губи.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Буталото се разбива.Не е често срещан проблем, не се притеснявай.Просто източи маслото и го провери, за да го изключиш като вариант.
vasko__2 написа:Буталото се разбива.Не е често срещан проблем, не се притеснявай.Просто източи маслото и го провери, за да го изключиш като вариант.
А не е ли по добре да извадя масления филтър и да го огледам него,ако има жълти стружки би трябвало да се набият в него.Оште утре ще го проверя ама аз смених маслото преди една седмица дали ще има ефект толкова бързо.
- crichton_g
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: BXF 2006
И при мен се появи подобно нещо, тракане при подаване на гас в движение или не.
Сменях рапределителен вал, повдигачи, лагери, масло
Колата е голф 5 2006г. 1,9 90 П.Д.

crichton_g написа:И при мен се появи подобно нещо, тракане при подаване на гас в движение или не.Сменях рапределителен вал, повдигачи, лагери, масло
![]()
Колата е голф 5 2006г. 1,9 90 П.Д.
И какво се получи в крайна сметка оправиха ли се нещата или не?
- crichton_g
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: BXF 2006
Да, двигателя работи идеално, разхода падна
доволно
А до колкото разбрах въпросния вал е слаба част още от завода специално за П.Д. в тея години. И други хора са го сменяли. Поне при мен беше такъв проблема

А до колкото разбрах въпросния вал е слаба част още от завода специално за П.Д. в тея години. И други хора са го сменяли. Поне при мен беше такъв проблема
Чукането днес установихме че идва от главата.Имахме време да отворим само капака на клапаните,ама при двувалките там е голяма каша,и за да се види нешто трябва да се разглоби всичко което е доста работа. А някой знае ли как се проверяват тия хидр.повдигачи кои е добър и кои заминал.предполагам че и на място могат да се проверят без да се свалят всичките.
Върни се в “Дизелови агрегати”