здравейте колеги, дилемата е следната, тази кола Пасат 2000г. пълни кулера с масло и то сериозно. направо се излива като откачиш маркуча. около 100-150 гр на 500 км.
Жената която кара Пасата е ходила в Сервиз на Фолксваген в Пловдив, официален. Ето какво са измъдрили великите глави там.
Чисто ново турбо- 2400 лв. НИКАКВА ПРОМЯНА.
Чисто нов ЕГР- доста пари, Как решиха да го сменят като е след интеркулера и не може да вкара масло в него ?????
чисто нов Интеркулер- НЕЗНАМ ЗАЩО РЕШИХА ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В НЕГО. - Пак НЯМА промяна.
последно са казали че или клапана за картерни газове или "Задно дясно стъкло" е проблема за този теч.
Сещате се при всяко влизане колко пари оставя тази жена там.
Те искат да поръчат нов капак за двигателя на цена 1100лв и не дават гаранция че ще се реши проблема.
Та можем ли да помогнем с нещо. свалих капака, разглобих клапана но няма видимо проблем, затваря при вакум, отваря при налягане, а и не вярвам че може да вкара толкова масло в кулера само от там.
1.9 TDI PD 115 AJM пълни кулера с масло
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI PD 115 AJM пълни кулера с масло
Маслото там е или от картерните газове или от турбото!
Изведи за кратко газовете в един съд и покарай,то ще си покаже.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ауууу, хора, не си давайте така парите!!! Това е безумие! Поискайте понякога и второ мнение.
Най-малкото, дори да трябва да се сменят въпросните части, може да стане за по-малко пари. Така като чета, са дадени пари толкова, колкото струва автомобила.
Най-малкото, дори да трябва да се сменят въпросните части, може да стане за по-малко пари. Така като чета, са дадени пари толкова, колкото струва автомобила.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
nasko1978 написа:Маслото там е или от картерните газове или от турбото!![]()
Послушай колегата какво ти е казал

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото там не е от турбината,защото е сменена.Поне аз така разбрах от прочетеното което е написал колегата.
Виж с маслото на колата или по добре го подмени,защото с некачествено масло се увеличават картерните изпарения и от там вече се увеличава и маслото в кулера.
Но колегата е много прав,като извадиш маркуча за картерните газове и ако пуши яко,смени маслото.Но също така може и да пуши ако двигателя си е заминал и иска ремонт.
Виж с маслото на колата или по добре го подмени,защото с некачествено масло се увеличават картерните изпарения и от там вече се увеличава и маслото в кулера.
Но колегата е много прав,като извадиш маркуча за картерните газове и ако пуши яко,смени маслото.Но също така може и да пуши ако двигателя си е заминал и иска ремонт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
маслото също са го сменили с кастрол 5 40 и са и взели 130 лв за него.
а турбото е чисто ново Гарет, жената каза че са го разопаковали пред нея.
Точно това смятам да направя да изкарам маркуча и да запуша към турбото.
Направо не вярвам с каква наглост тези хора са сменили толкова ненужни части.
а турбото е чисто ново Гарет, жената каза че са го разопаковали пред нея.
Точно това смятам да направя да изкарам маркуча и да запуша към турбото.
Направо не вярвам с каква наглост тези хора са сменили толкова ненужни части.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок колега но ни6то не каза как върви колата пу6и ли с новото турбо?Свири ли турбината катализатор свален ли е. Направете диагностика на ваг ком.Картерните газове ги отведи направо на замчта с един маркуч.Изоб6то не ти трябват тези картерни газове да ти цапат колекторите и турбината.Ако проблема е в двигателят ни6то няма да помогне от тези съвети.Успех и 6те чакаме развитие по темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колата върви и не пуши, турбото си работи нормално. а за картерните газове не ми се искаше да ги изкарвам навън, защото ако сте отваряли клапана за картерни газове ще видите че е така направен че турбото от вакума който създава го държи затворен,и чак когато в двигателя достигне определено налягане за да натделее над вакума, чак тогава отваря клапана и изпуска газове.
Ако го оставя изкаран ще е постоянно отворен и ще духа постоянно.
Ако го оставя изкаран ще е постоянно отворен и ще духа постоянно.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Страхотни съображения имаш колега Тошков за картерните газове !!!
ДОТУК СА ПОХАРЧЕНИ ЕДНА ТОРБА ПАРИ ЗА НИЩО ,А ТИ СЕ ЧУДИШ ОЩЕ?????
Писах ти да ги изведеш за кратко,ИЗВЕДИ ГИ В РЕЗЕРВОАРЧЕ ЗА МАСЛО/oil catch tank/ тогава.

ДОТУК СА ПОХАРЧЕНИ ЕДНА ТОРБА ПАРИ ЗА НИЩО ,А ТИ СЕ ЧУДИШ ОЩЕ?????
Писах ти да ги изведеш за кратко,ИЗВЕДИ ГИ В РЕЗЕРВОАРЧЕ ЗА МАСЛО/oil catch tank/ тогава.

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
toshkov81 написа:здравейте колеги, дилемата е следната, тази кола Пасат 2000г. пълни кулера с масло и то сериозно. направо се излива като откачиш маркуча. около 100-150 гр на 500 км.
Жената която кара Пасата е ходила в Сервиз на Фолксваген в Пловдив, официален. Ето какво са измъдрили великите глави там.
Чисто ново турбо- 2400 лв. НИКАКВА ПРОМЯНА.
Чисто нов ЕГР- доста пари, Как решиха да го сменят като е след интеркулера и не може да вкара масло в него ?????
чисто нов Интеркулер- НЕЗНАМ ЗАЩО РЕШИХА ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В НЕГО. - Пак НЯМА промяна.
последно са казали че или клапана за картерни газове или "Задно дясно стъкло" е проблема за този теч.
Сещате се при всяко влизане колко пари оставя тази жена там.
Те искат да поръчат нов капак за двигателя на цена 1100лв и не дават гаранция че ще се реши проблема.
Та можем ли да помогнем с нещо. свалих капака, разглобих клапана но няма видимо проблем, затваря при вакум, отваря при налягане, а и не вярвам че може да вкара толкова масло в кулера само от там.
Mалии за толкова пари някой от най добрите майстори щеше да и я прави на пътя,кой заведе горката жена в Немската сграда с тия нечовешки диагностики и цени...Та ако продължава да ги слуша,ще остави пари за още една такава кола,че може и проблема да не и решат...Като за начало сменяйте сервиза....

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
чакайте малко май не сте ме разбрали нещо. Затова пояснявам.
аз работя Авто Електро Услуги. Жената ми е КЛИЕНТ. и покрай нещата които правя по колата и, се опитвам да помогна и с този проблем защото са я обрали буквално в предишния сервиз. Аз нито разбирам нито се занимавам с такива ремонти. Затова пуснах темата, за да мога да съм полезен на жената със каквото мога. Това какво ще се прави си решава ТЯ. Аз само и давам насоки заради това че ми е клиент. Насоките са Безплатни разбира се.
аз работя Авто Електро Услуги. Жената ми е КЛИЕНТ. и покрай нещата които правя по колата и, се опитвам да помогна и с този проблем защото са я обрали буквално в предишния сервиз. Аз нито разбирам нито се занимавам с такива ремонти. Затова пуснах темата, за да мога да съм полезен на жената със каквото мога. Това какво ще се прави си решава ТЯ. Аз само и давам насоки заради това че ми е клиент. Насоките са Безплатни разбира се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вместо да се опитваш да и оправиш колата на женицата със насоки през клавиатурата- ето ти най-полезната насока за региона.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=103410
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Причерня ми само кат' прочетох колко пари са "наринати" и...нищо
бахти масторите да ги ева

+1red.devilll написа:........ето ти най-полезната насока за региона.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
смяна на клапан картерни газове и всичко е наред.
Върни се в “Дизелови агрегати”