Светеща в такт с музиката емблема на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Светеща в такт с музиката емблема на таблото

Мнениеот __smirnoff__ » Пон 25 дек 2006 19:14

Преди известно време ми хрумна една идейка - да си направя една емблемка, която да свети в такт с музиката. Имах емблемка, подарена ми от приятел, която почти година седеше на бюрото без да я пипна. Купих си и два диода - 5 и 3 мм, от ярките, зелени, понеже таблото си свети зелено. Взех едно парче плексиглас, отрязах го кръгло, така че да влезе плътно зад емблемата. Минах го цялото със шкурка от едната страна, за да стане матово и да разсейва светлинния лъч от светодиодите. Накрая монтирах самите диоди и всичко беше готово. Ето го и резултата:
http://www.vbox7.com/play:d64aff5d
Тва другото дето свети на таблото е декоративно шишенце Smirnoff :)
Кажете си мнението, харесва ли ви, не ви ли харесва? Смятам занапред да ги монтирам по-добре, като не мога да измисля къде.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 дек 2006 19:56

много добре е станало.добре си го измислил.пробвай на топката на скоростите ;) виж колегата с другата тема за светещата топка ;) 2в1

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 25 дек 2006 22:10

Готино е! :) А към какво си го вързал,че да свети в такт с музиката.Сподели по-подробно.

Потребителски аватар
__smirnoff__

Мнениеот __smirnoff__ » Пон 25 дек 2006 22:38

ами значи първо да поясня, че не разбирам много от електроника, жички и подобни, да не кажа хич :) един приятел ми каза, че като вържа светодиод директно към колоната, свети в такт с музиката. Пробвах, обаче диодчетата много горяха, сините диоди светваха червено, после оранжево, и накрая хич :) и ми дойде идеята да върва два диода последователно. И така се получи, като има бас свети единия, като баса е в повечко светва и другия. И така, емблемата е вързана към предна дясна колона, а бутилчицата съответно към предна лява. За лоста на скоростите - може да се помисли по въпроса, изпълнението е елементарно. Друг приятел пък ми каза, че така се разваляло качеството на звука, обаче аз разлика не усетих. Ако ми дойде музата скоро може да се консултирам с колегата със светещата топка на лоста и диодчетата от шишенцето да ги преместя там, и без това искам да го махам. А иначе да споделя, че вечер дразни окото, особено ако човек е уморен и не е в добра кондиция. Следващото, което смятам да правя, е да им сложа по един прекъсвач и да мога да си ги спирам без да намалям предните колони.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 26 дек 2006 2:17

Е това ме разби...
Браво!!! Получило се е страхотно!

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 26 дек 2006 2:21

Доста оригинално и добро изпълнение браво :)

Потребителски аватар
__smirnoff__

Мнениеот __smirnoff__ » Нед 31 дек 2006 1:19

някои има ли идея къде по таблото мога да го монтирам, така че да не седи като някакъв излишен детайл?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 03 яну 2007 20:29

Е, ти направо изби рибата.Аз имам две фънски костенурки, мисля, че това е една добра идея за нещо интересно в интериора.Аз по принцип съм рещил да станат леко кичозни, така че давайте други идеи. Ще ме прощавате, че тука пиша за това, но усетих пак леко вдъхновение, та затова.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 04 яну 2007 10:57

Браво колега справил си се перфектно,,много яка идея.Аз обаче бих сложил тази емблема на мястото и на задния капак и да я вържа към стоповете.Смятам че ефекта ще е доста добър, естествено в червено трябва да свети.В филма I ROBOT ,много яко светеха кръговете на Аудитата на задния капак.Емблемата на ФВ също мисля че ще свети много ефектно.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Чет 04 яну 2007 12:40

Добра идея.

Потребителски аватар
__smirnoff__

Мнениеот __smirnoff__ » Чет 04 яну 2007 13:31

POLO PAVLETI написа:Браво колега справил си се перфектно,,много яка идея.Аз обаче бих сложил тази емблема на мястото и на задния капак и да я вържа към стоповете.Смятам че ефекта ще е доста добър, естествено в червено трябва да свети.В филма I ROBOT ,много яко светеха кръговете на Аудитата на задния капак.Емблемата на ФВ също мисля че ще свети много ефектно.

тпва е страхотна идея! третия стоп да е емблемата! Екстра ще е. Ще пробвам дали ще стане, че моя голф предишния му собственик явно не е можел да кара на заден и е лоеко кривичък точно в областта на емблемата, та ще видим дали ще стане. И да се постопли малко, че тоя бахър... Само някой знае ли какви съпротивления работи да се слагат, защото предполагам стоповете ще дават повечко ток и тея диоди само ще гърмят? Иначе тази емблема на таблото която е, не е от задния капак, не е и от предния. Малко по-малка е от предната, мисля че е била част от тас, но не мога да бъда сигурен :)

batetony67 успех с бийтълчетата! Ако направиш нещо показвай ;)

Потребителски аватар
Andro_098
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andro_098 » Нед 07 яну 2007 19:12

еми 1 К.Ом примерно няма проблеми да свети вечно :lol: а за да свети силно и пак да не изгори диода 600 ома мисля, че е добре

П.П

Даже слагате 600 ома тва за стоп трябва да свети силно!!!

Потребителски аватар
__smirnoff__

Мнениеот __smirnoff__ » Нед 07 яну 2007 20:28

а нали продават разни трети стопове с диоди? те предполагам ще си имат всички нужни елементи, с тях дали ще стане(след преправяне, разбира се)? Или е по-добре да си се започне от нулата?

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пон 08 яну 2007 3:22

Става и с преправяне на готов, става и с почване от 0. Аз ти предлагам да сложиш 800Ohm съпротивление. И на емблемата ти предлагам вместо прекъсвач да сложиш тример( това е нещо като променливо съпротивление) и си реголираш колко силно да свети. Дори може едната му крайна позиция да е прекъсвач(ще стане като тая врътка при 3-ките дето ти усилва и намаля осветлението в купето).

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пон 08 яну 2007 20:01

интересно е, но не те ли разсейва като шофираш!

Върни се в “Направи си сам!”