Проблем с осветяването на циферблата на парното Golf 3

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Проблем с осветяването на циферблата на парното Golf 3

Мнениеот Apokalipsisa » Чет 26 дек 2013 21:08

Колата я купих преди време с неработеща подсветка на циферблата на парното.Но сега имам свободно време и реших да коригирам проблема(ако мога).И трите ключа за парното не светят,въобще целият циферблат го няма.И ако ми е правилна логиката,проблемът не би трябвало да е в изгорели диоди.Свалих пластмасата отпред и махнах ключетата за парното.Направи ми впечатление,че три от четирите болта с които е прикрепен модулът за управление на парното - липсват.Демек е свалян и преди и не са поставени останалите 3 болта при сглобяването му от предишният собственик.Направих му снимка отпред.На нея се вижда една прозрачна пластмаса,която обикаля средния ключ.Това ли е подсветката му?
Изображение

Не можах да извадя целия модул,защото отзад е вързан за жилата на парното.Успях само да го издърпам леко и да му направя снимка отзад:
Изображение

За модула са закачени две букси,едната от която е с няколко проводника,а другата е по-малка и е само с два проводника.Тази малката трябва да е буксата захранваща осветлението на парното?На нея ли да проверя с мултицет дали идва въобще някакъв ток?

Потребителски аватар
hollow92
Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
Двигател: AEE 1993 AAA 1996

Re: Проблем с осветяването на циферблата на парното Golf 3

Мнениеот hollow92 » Пет 27 дек 2013 1:41

това прозрачното осветява и трите врътки трябва да има лампичка по средата :c020

balkito
Автомобил: vw golf 3
Двигател: 1.8 1993

Мнениеот balkito » Пет 27 дек 2013 1:50

колега знам че от зад по средата трябва да лампичка която да осветява и 3-те копчета

Потребителски аватар
mitakis_pb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakis_pb » Пет 27 дек 2013 12:20

Тази бялата пластмаса над прозрачната се държи на 3 щифтчета. Махаш я и там е лампичката. Може и да е изгоряла. Моята като даде фера я махнах и осветих целия циферблат с диодна лента. Еефекта излезе страшен, та напревих същата манипулация и с километража. Добра работа и освежаване за стотинки и малко време - никва хамалогия

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 27 дек 2013 17:03

Прозрачната пластмаса ("паяка") под бялата капачка е светловод. Ако лампичката е здрава и свети, може светловода да е спукан, счупен и да не предава светлината нататък. Лесно се чупи, внимателно отваряй.
Мисля, че не може да се лепи, само нов/втора употреба... Или както казаха колегите - със светодиоди - има писано за това, как да се направи със светодиоди.
Моя е пукнат от едната страна и не свети секцията.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”