Избор на автомобил 2002-2004 година
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Re: Избор на автомобил 2002-2004 година
Карал ли си 1.6 в бора, че да говориш, че не е достатъчен за това купе? Айде стига плямпахте глупости бе хора..
По темата: Не виждам какво те спира да вземеш 2.3 и да сложиш газ? Всички бягат от тоя мотор като дявол от тамян, а всъщност изненадва с разхода си на дълго. Аз не съм виждал по-добре оборудвани бори от тези с 2.3 моторите, а повярвайте ми 80% от деня ми минава в гледане на обяви на бори не само в БГ, но и в чужбина. За тези пари..толкова
По темата: Не виждам какво те спира да вземеш 2.3 и да сложиш газ? Всички бягат от тоя мотор като дявол от тамян, а всъщност изненадва с разхода си на дълго. Аз не съм виждал по-добре оборудвани бори от тези с 2.3 моторите, а повярвайте ми 80% от деня ми минава в гледане на обяви на бори не само в БГ, но и в чужбина. За тези пари..толкова
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
silven-VW FOREVER написа:Карал ли си 1.6 в бора, че да говориш, че не е достатъчен за това купе? Айде стига плямпахте глупости бе хора..
Достатъчни са да те возят и до там, за всичко останало иска да я тикаш в обороти над 4000 и тогава разхода ти отива на майната си. Тон и двеста купе, собствена маса с 1,6 и 100к.с. мотор със 145Nm. айде моля ти се...
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Изобщо не си помисляй за дизелова барака от тези години на VAG,в момента имам 4 коли и най-скъпа поддръжка има Сеата,2006-а година 1.9 тди,помпа-дюза,105 коня. Преди около месец-ОБСЛУЖВАНЕ ми излезе около 2200лв... Ако искаш дизел само SDI,и такъв имам,много евтин за поддръжка,икономичен,но няма динамика,ако искаш що-годе да върви трябва да го цедиш постоянно и е шумен тогава. Честно казано,най-доволен за момента съм от хондата.... Имам сивик седан 1.5 114 коня с дългите предавки и ми дава разход около 7 на сто и то с педала до ламарината доста често а и върви повече от сеата...
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ти за 2200 какво и сменява на тази кола? Екстра са си дизелите стига да подбереш читав
-
lion_heart002
Ми цялостно обслужване в оторизиран сервиз струва толкова със смяна на всички течности,филтри,ремъци,профилактика на климата и тн... А моя е читав,вярвай ми,купуван е от дилър със пълна сервизна история. Всъщност в тази цена е включено и решаването на едно проблемче с колата,понякога при самото палене притрисаше мотора,изчистили са грешката,сега няма проблем.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
lion_heart002 написа:Ми цялостно обслужване в оторизиран сервиз струва толкова със смяна на всички течности,филтри,ремъци,профилактика на климата и тн... А моя е читав,вярвай ми,купуван е от дилър със пълна сервизна история. Всъщност в тази цена е включено и решаването на едно проблемче с колата,понякога при самото палене притрисаше мотора,изчистили са грешката,сега няма проблем.
На мен цялостното обслужване на 1.9 TDI помпа-дюза 131 к.с. с ремъци, филтри и течности ми излезе 700 лв. И четене на грешки също. Климата не е обслужвана, но това е 60 лв.
Така че нека не сравняваме кон с кокошка. За кола на 7 години не виждам абсолютно никакъв смисъл да се плащат пари за оторизиран сервиз, освен ако не е нещо лимитед едишън - например Astоn Martin, Lamborghini, Mercedes AMG и т.н. (Коли, които държат цена на старо и са ценни от колекционерска гледна точка.) Въпреки че и те не ходят в оторизирани сервизи
Всеки има право сам да си преценява къде и за колко пари да си прави колата, но това не е повод да се пише по форумите, че обикновено обслужване на 1.9 TDI PD струва 2200 лв, след като реалната му цена е 1/3 на тези пари...
-
lion_heart002
Така е,всеки сам си преценява откъде да купува и какво! А за тези пари сигурно и спирачната течност не си сменил,ама пък и тя е 60 лв,минал си по-тънко!
Лично според мен ако нямаш пари да си обслужиш колата както трябва то купи си по-евтина кола,пък и големия плюс ако го правиш в оторизиран сервиз е че ако умажат нещо може да им я върнеш да си я оправят,пък ти дават и оборотна кола,при кврталния майстор най-много да отнесеш някоя псувня...
Аз и хондата и полото си поддържам сам,ремъци,филтри и тн,но не съм ги и купувал за по 15 000лв,както сеата,ами за джобни парички,кой както сам прецени... Но според мен по-скъпата и нова кола си иска своето,виж да вземеш нещо читаво и да го преебеш,това го можем всички!
Лично според мен ако нямаш пари да си обслужиш колата както трябва то купи си по-евтина кола,пък и големия плюс ако го правиш в оторизиран сервиз е че ако умажат нещо може да им я върнеш да си я оправят,пък ти дават и оборотна кола,при кврталния майстор най-много да отнесеш някоя псувня...
Аз и хондата и полото си поддържам сам,ремъци,филтри и тн,но не съм ги и купувал за по 15 000лв,както сеата,ами за джобни парички,кой както сам прецени... Но според мен по-скъпата и нова кола си иска своето,виж да вземеш нещо читаво и да го преебеш,това го можем всички!

- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не зная къде е 60 лв спирачната течност - аз си слагам Textar за по 10 лв/литъра с отстъпката и смея да твърдя, че колите си ги поддържам само с най-качествените афтърмаркет части от най-добрите марки, които правят и части за първоначално вграждане.
А "кварталният майстор", който ми направи обслужването е °niksi°. Мисля, че в който и момент да отидеш при него винаги има поне 2 автомобила 1.9 TDI помпа-дюза за какви ли не ремонти. Той ако не разбира от тези двигатели - здраве му кажи!
От тези 2200 лв, които си дал за 500 лв са купили части и 1700 лв са им печалба. Без ДДС-то 1400 лв печалба. Естествено, че ще ти дадат заместващ автомобил...
Ама като цяло какво общо имат тези 2200 лв с темата за избор на автомобил 2002-2004 г.? Просто нищо общо!
А "кварталният майстор", който ми направи обслужването е °niksi°. Мисля, че в който и момент да отидеш при него винаги има поне 2 автомобила 1.9 TDI помпа-дюза за какви ли не ремонти. Той ако не разбира от тези двигатели - здраве му кажи!
От тези 2200 лв, които си дал за 500 лв са купили части и 1700 лв са им печалба. Без ДДС-то 1400 лв печалба. Естествено, че ще ти дадат заместващ автомобил...
Ама като цяло какво общо имат тези 2200 лв с темата за избор на автомобил 2002-2004 г.? Просто нищо общо!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ето една добра оферта, макър да не е от нашата Ваг група, но си струва за цената! http://www.mobile.bg/11388143628689120
Само автокъщата ме съмнява, ама то навсякъде са великденски яйца!
Коли има, но запазени рядко! Пребоядисвани колкото искаш!
И няма какво да се лъжем, че подръжката е евтина!
Само автокъщата ме съмнява, ама то навсякъде са великденски яйца!
Коли има, но запазени рядко! Пребоядисвани колкото искаш!
И няма какво да се лъжем, че подръжката е евтина!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не знам колеги, ама специално за Фиат и Алфа, 2005-2006г. автомобили, дизелови от по 150к.с. наблъскани с екстри, да ги продават по 5-6хил.лв. нещо не ми се връзват нещата
За справка Алфа 147-156 се търгуват на смешни пари, а в колата няма нещо което да липсва, 2005г. JTD 150к.с. за 5 бона, това на какво се дължи, много е убава или ние сме глупци че не я купуваме?
За справка Алфа 147-156 се търгуват на смешни пари, а в колата няма нещо което да липсва, 2005г. JTD 150к.с. за 5 бона, това на какво се дължи, много е убава или ние сме глупци че не я купуваме?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Нито е много убава, нито ние сме глупаци, просто си е боклук
Едно нещо струва точно толкова, колкото е готов някой да даде за него
Евтини коли претъпкани с екстри с безумна поддръжка. Само ще ви дам пример от преди няколко дни. Фиат Врава 1.9ТД -75кс купена за 1000лв нов внос, няма парно. Еми 160 кинта е термостата. То цяла инженерна мисъл тоя термостат, 3 кила алуминиево тяло, абе мани.....та не ми се мисли с едно ЖТД каква касапница ще е
И още нещо колеги. С риск да засегна половината форум, който кара бензинови ФВ. Ако трябва да карам бензинова кола има доста по-добри решения от ФВ, говоря за по-малките мотори. ТДИ-роторна помпа е истината, доказано железен мотор, няма такова съотношение разход-вървеж
Едно нещо струва точно толкова, колкото е готов някой да даде за него
Евтини коли претъпкани с екстри с безумна поддръжка. Само ще ви дам пример от преди няколко дни. Фиат Врава 1.9ТД -75кс купена за 1000лв нов внос, няма парно. Еми 160 кинта е термостата. То цяла инженерна мисъл тоя термостат, 3 кила алуминиево тяло, абе мани.....та не ми се мисли с едно ЖТД каква касапница ще е
И още нещо колеги. С риск да засегна половината форум, който кара бензинови ФВ. Ако трябва да карам бензинова кола има доста по-добри решения от ФВ, говоря за по-малките мотори. ТДИ-роторна помпа е истината, доказано железен мотор, няма такова съотношение разход-вървеж
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Имам познат, който има същия Фиат Стило
Е човека си е доволен 2 часа ми разказва колко време го е карал над 4-ри години и има 90 хил км. на тази кола! Само турбо пътищата е сменял и някаква ролка на алтернатора която струвала 80 лева с труда! С много мерак слушах лафовете и останах с добро впечетление за тази кола! Имам и оше един колега и той е със Стило само, че бензин! Вярно подръжката не е като на Голф 3-ка, но не е по-скъпа от на Голф 4-ка! Според мен колата си е доста добра! Като се има на предвид, че досега изгнил Фиат не съм видял и в Германското мобиле, за разлика от Голф-3ките
Това е мое виждане и не давам наклон кой какво да харесва! За тези пари колата си струва! Дори и да не е дизел! И няма кой знае какви екстри, ел. стъкла, климатик, хидравлика/сити и асп и това е!
Това е мое виждане и не давам наклон кой какво да харесва! За тези пари колата си струва! Дори и да не е дизел! И няма кой знае какви екстри, ел. стъкла, климатик, хидравлика/сити и асп и това е!- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Е той Голф 3 е до 97г и го сравни с Фиат от тея години. Стило го сравнявай с Голф 4-5
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По смъртно не сравнявам двата модела като коли, а като подръжка! Защото ти каза, че е много скъп за подръжка! Вярно носача и шарнира са комплект, ако се скапе едното сменяш всичко, и е 200 лева ! Но мисля, че не само на него е така, и при други коли го има! Темата е колегата каква кола да си купи, а той иска да е колко се може по-нова и по-запазена за тези пари! Това за момента е алтернатива Италянска кола, Германските са прехвалени поради покупната си стойност и кола 98 година държи цена от 5 до 7 бона! Което според мен е лудост, колкото и да е запазена, затова му постнах Фиат-а, но не съм казал, че точно него трябва да купи 

-
lubopa4kata
- Автомобил:
- Двигател:
пежо 406 2.2 хди 2004та г. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”