Извинявам се, ако тук не е мястото на темата, но съм нов в този свят и бих искал да ви попитам за съвет! Става дума за Голф 3 1.9 ТДИ 90к.с комби... ето го и проблема :
Какви действия трябва да предприема при тази ситуация ? Казаха ми да ги закупя и да ги сменя, но реших да се обърна и към вас колеги, за по компетентни отговори .
Аз лично 2 пъти съм сменял тези тампони(шапки) в периода за 2 години.Първите бяха ITN,естествено пълно менте,следващите бяха на Лем Фьордер,те издържаха 6 месеца и пак се сплескаха.Бях и до Фолксваген в Пловдив,момчето ми каза че може да ми предложи оригинални на 56 лв за брой,без лагерчето. Ти си прецени какви да сложиш,ако искаш да ги сменяш естесвено
понякога си лупкат на дупки, но усещам колата, че е като лодка и ме съмнява да не е от тях, защото като я вдигна на крик и гумите пропадат надолу, и шапките си лягат на леглата както трябва .. ? Смятам утре да проверя в едно магазинче какви ще ми предложат, но явно няма да бъдат ITN :) И благодаря за бързия отговор!
преди 8 години като взех голфа майсторите казаха че трябва да се сменят(нищо не е тропало никога).....нищо не смених и така до преди 1 месец, смених да видя какво ще стане....същата работа, пак не тропа......демек не разбрах как омекват и защо се сменят.....просто за спорта(всички сменят и аз да похарча някой лев)
Моите ги смених като купих колата.Преди 6 години я взех есента и напролет в сервиз смених амортисьорите заедно с тампоните. За 4-5 месеца се смачкаха и тарелката се вдигна като на снимките по-горе. Купих си нови тампони-Лемфьордер и си ги смених сам.След 6 месеца същата фуга и тропане през дупките. Смачкват се до определено положение и до там. После прочетох във форума и го приложих на моята кола-парче обикновен гумен маркуч на кръгче между бомбето и тарелката на тампона, в дупката на маркуча тел и се стяга с клещи.Целта е като тропне в дупка маркуча да обере луфта на мекия тампон.Близо 3 години карам така и няма ядове. Само оставих 5-6 мм хлабина между маркуча,бомбето и тарелката.Като вдигна колата на крик и повдигна с щанга гумата луфт няма.Като я пусна на пътя остава лека хлабина.
това колега е много добра идея хем няма да има фуга хем няма да тропа защото луфта е обран, само дето когато този тампон е смачкан под 4а6ката купето слиза на долу, няма ли да е по добре да се подложи гума на самия тампон отгоре кадето ляга в 4а6ката, а не между 4а6ката и тарелката ? иначе браво за идеята щом няма проблеми
Идеята не е моя. Прочетох го тук във форума публикувано от друг колега не помня името му ,но заслужава похвала за идеята. Под бомбето ще е по-добре ,но трябва да е с точен размер и здравина на подложката. А пък за височината- 1 см не е от толкова голямо значение,важното е че го няма дразнещото хлопане отпред.
Да колега поне тропането няма да е проблем, само дето 1 см може да е проблем за колеги с по широки джанти и гуми със спортно окачване, понеже е възможно да им упират в калниците.
Последна промяна от IvanMan на Пон 30 дек 2013 14:09, променено общо 1 път.
Причина:Не цитирай предишното мнение!
Добро решение, но тропането идва от горната чашка на пружината. Тампона се смачква и чашката хлопа в периферията му. п.п. Всички тампони от този тип(с отделен лагер) са еднакви, без значение дали са от голф, пасат, шаран или сеат. От лични наблюдения BOGE изкарва най-много. Естествено ако минаваш като римски император през дупките, какъвто и да е тампона няма да изкара дълго.