Чесно казано за първи път свалям и слагам такова стъкло и преди това се порових в интернет, за да видя как става, защото колата все още е в гаража, а и ми изглеждаше прекалено лесно, за да отида и да оставя едни пари в кобрата за нещо такова... С останалите прозорци процеса е абсолютно аналогичен, като канапа трябва да е здрав и същевременно не много дебел, за да влезе в жлеба на уплътнението. Друго, което четох за поставянето е, че преди да се сложи джама е хубаво рамката на капака да се намаже с нещо, да речем подобно на "мазгоча", който слагат на гумите преди да ги монтират на джантите. Идеята е по-лесно да се монтира и да не се претрие уплътнението, но с повечко внимаване при мен се получи и без мазане с каквото и да е било. Трябва да отбележа, че също е важно да се внимава около ръбовече на рамката, при сваляне и слагане на уплътнението, защото е възможно да се закъса! Опитвам се да описвам процесите, които правя с повечко снимков материал, за да може темата да е полезна и на останалите, когато я преглеждат един ден

И да не е съвсем капо работата си поръчах компонентна система 13 см на GZ (GZTC 130T) за предна линия и коаксиални десетки за корите в багажника (GZTF 10TX), за които ще правя адаптори.. Всичко е начертано, само чакам музата да ме удари и почвам. Отделно преди да монтирам джантите свалих предния ляв подкалник и премахнах старата антена и за мое голямо щастие прекарването на силовият кабел за усилвателя (10кв) стана точно през една тапичка под казанчето за антифриза, откъдето минаваше кабела за антената. Реално излезе точно над педалите и от там го прекарах под мокета покрай останалите жици, вървящи към багажника и така хоп в левия панел, вече и усилвателят е фиксиран. Остана да получа говорителите, надявам се скоро и вече да видя къде ще "настаня" филтрите и как ще окабелявам наново.