Софтуерен проблем или може би вирус?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Софтуерен проблем или може би вирус?

Мнениеот bobocamaro » Нед 29 дек 2013 11:21

eng написа: на сносни пари може да се намери добра машина говоря за до 300-400 лева без монитор.

Успех :beer
eng написа:.. но смао процесор i7 не е ли къмто 200 лева??

Почти
i7 примерни цени
eng написа:. цената ще е грубо 1200 .

:th_up :th_up

Последна промяна от bobocamaro на Нед 29 дек 2013 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 29 дек 2013 13:36

bobocamaro написа:
eng написа: на сносни пари може да се намери добра машина говоря за до 300-400 лева без монитор.

Успех :beer
eng написа:.. но смао процесор i7 не е ли къмто 200 лева??

Почти
i7 примерни цени

Ясно, далеч съм от действителността относно цените.Личното ми мнение за нуждите ми е , че няма смисъл да сглобявам конфигурация за 400-500 лева, ако искам да е с i7 явно цената ще е грубо 1200 с другите глезотии и да може д ае актуална машината и след година дори.Единствено, като вариант остава няакакъв готов и сглобен от хардуер форума с гаранция, но с тези параметри едва ли ще намеря.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 29 дек 2013 13:44

Ти искаш най доброто,е със трици не става,казах ти да отидеш на място и ще ти кажат кое,как и колко ще ти излезне.Но ми се струва че освен не си запознат с цените и нещо и не чак толкова и с параметрите.Не напразно ти писах че космически кораб ли ще управляваш?Достатъчно ти е да кажем I3 процесор или I5 рам задължително 8гб щом ще ползваш такива тежки програми,видеокарта също трябва да е силна и АТИ 7 серия не е лош вариант като цена качество.Това ще ти легне около 500-800лв с дъно,хард диск,кутия и двд записвачка.Но може и да ти легне и 1500-1800лв ако започнеш да взимаш компоненти във високия клас :c020

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 29 дек 2013 13:49

enigma79 написа:Ти искаш най доброто,е със трици не става,казах ти да отидеш на място и ще ти кажат кое,как и колко ще ти излезне.Но ми се струва че освен не си запознат с цените и нещо и не чак толкова и с параметрите.Не напразно ти писах че космически кораб ли ще управляваш?Достатъчно ти е да кажем I3 процесор или I5 рам задължително 8гб щом ще ползваш такива тежки програми,видеокарта също трябва да е силна и АТИ 7 серия не е лош вариант като цена качество.Това ще ти легне около 500-800лв с дъно,хард диск,кутия и двд записвачка.Но може и да ти легне и 1500-1800лв ако започнеш да взимаш компоненти във високия клас :c020

Както казах и по-горе нямам никакви претенции да разбирам или от цени-факт обаче, че като натоваря служебния лаптоп с три де и чат пат насича, а машинката е относително добра с i5 процесор 8Гб рам на 1066, видео на Интел 1Гб, което не е вградено.Та критериите ми за избор на персонален комп са малко над тия на лап-а.Разбира се ако всичко това мога да го отнеса за 500 лева за какво ми е да давам повече, но с линка на колегата с въпросния ай7 нещата мааааааааалко се променят.Така или иначе засега няма да бързам с покупката,въпроса беше ако мога да си стегна стария кош, но така, като чета май ще е излишно.Благодаря на всички за мненията. :beer

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 29 дек 2013 13:55

За добри параметри и най вече да не насича са важни няколко фактора:
Дали събраната конфигурация е правилната,най вече между дъно,процесор,рам,хард диск.
Много важно е дъното да е с много по добри параметри от процесора,защото ако затапва процесора и видеото ще имаш насичане,същото важи и за рамта,не само по голяма но и пропускливоста е от значение.Хард диска и неговата скорост и каше също играят важна роля и това всичкото го управлява ДЪНОТО и неговият чипсет.
Много е важно в какво състояние е операционната система и в какво здраве е тя.
Да добавя лаптопа служебния ти има един голям минус,ИНТЕЛ видеочип,не е карта.Ако беше наблизо щях да ти дам да си поиграеш с I3 процесор и външна видеокарта на моя лаптоп да видиш разликата :c020

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 29 дек 2013 14:04

Благодаря за съвета, ще прочета още и тогава ще видя какво да правя.Лек и успешен ден.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”