Поло 9N - Проблем с копчето, което върти въздуха... открит
- vision_records
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло 9N - Проблем с копчето, което върти въздуха... открит
Здр-те колеги, тези дни пътувах и реших да пусна за кратко да се върти въздуха само в купето че един автобус се опита да ме удуши
и след 5 мин реших да го спра, след като го натиснах след 2 сек пак се включи, само и така не иска да се изключи стой включено.Някой има ли някаква идея , в компютъра ли се е получила няква грешка или...

Последна промяна от vision_records на Съб 16 фев 2013 16:09, променено общо 1 път.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 9N проблем с копчето което върти въздуха само в куп
Опита ли да го разцъкаш?
- vision_records
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Опитах, защото няма да ти кажа как се запотява вътре
Ще отскоча до един сервиз на един познат да видя какво ще каже и тогава ще му мисля
Ще отскоча до един сервиз на един познат да видя какво ще каже и тогава ще му мисля
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет:оправи го някак и никога не го използвай!
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Разглабяш цялото табло на парното което е на снимката по-горе копчетата на климата и клапата са с по две тънки пластини и пружинка и две крачета а отдолу са контактите-прехвърля пружинката щракаш пружинката не влючва контактите и не деиства на поло 6н двете копчета се сваляха отделно от врътките на парното а и тук може да са така и предполагам че е така понеже климата се води като екстра все още , а не вградени но пак се оправят като се отвори пласмасата отзад ,а може и да е като на старите пола 6н хващаш само двете копчета натискаш ги леко назад и дърпаш леко надолу за да се освободи от врътките на парното и тогава ще съвсем лесно да се види дали наистина е прескочила пружинката -намества се и копчето си работи адекватно без проблем.Другия вариант е да замериш кои кабели са клапата и да ги вържеш към отделно ключе ,но защо да развляш визията на автомобила. Успех.Между другото виж на голф 4 или пасат -парното май е същото и да намериш втора ръка по моргите много е разглабянето да го монтираш пък и цената незнам колко е приемлива.
- vision_records
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:Разглабяш цялото табло на парното което е на снимката по-горе копчетата на климата и клапата са с по две тънки пластини и пружинка и две крачета а отдолу са контактите-прехвърля пружинката щракаш пружинката не влючва контактите и не деиства на поло 6н двете копчета се сваляха отделно от врътките на парното а и тук може да са така и предполагам че е така понеже климата се води като екстра все още , а не вградени но пак се оправят като се отвори пласмасата отзад ,а може и да е като на старите пола 6н хващаш само двете копчета натискаш ги леко назад и дърпаш леко надолу за да се освободи от врътките на парното и тогава ще съвсем лесно да се види дали наистина е прескочила пружинката -намества се и копчето си работи адекватно без проблем.Другия вариант е да замериш кои кабели са клапата и да ги вържеш към отделно ключе ,но защо да развляш визията на автомобила. Успех.Между другото виж на голф 4 или пасат -парното май е същото и да намериш втора ръка по моргите много е разглабянето да го монтираш пък и цената незнам колко е приемлива.
Копчето си работи защото изключва за 5 сек и след 5 сек светва.Благодаря за съвета, чакам някои ден да ми остане време и да видя какво е :)
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
За да влючва отново ел инсталацията му окъсява в копчето командването му е по елетриеско вакуумен принцин вътре в коша на двигателя има клапан регулиращ вакуума и комадва клапата при влючено копче .Вакуума лестно може да провериш -на контакт без да палиш колата и се ослушваш дали дали се мърда клапата ще се движи 3-4 пъти за толкова стига вакуума при незапелен двигател за да го изключиш вакуума и да търсиш елетрически или механичен проблем в копчето .
- vision_records
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес свалих кората под жабката, видях клапата , като разчовърках малко се оправи, проблема е в машинката, има някои зъб които вече се е износил и като завърта през него презкача...
За момента работи, но ще трябва да се разглоби сигорно и да се види зъбчатката и да се смени или ремонтира по някакъв начин :)
За момента работи, но ще трябва да се разглоби сигорно и да се види зъбчатката и да се смени или ремонтира по някакъв начин :)
- stefko1992
- Автомобил: vw polo 9n
- Двигател: SDI 64 hp
Re: Поло 9N проблем с копчето което върти въздуха... ОТКРИТ
Здравейте надявам се няма проблем че ползвам тази тема,от 2 дни съм собственик на поло 9н sdi преди малко реших да пробвам климатика.Оказа се че май изобщо не работи.Реших да пробвам дали нещо ще се промени ако натисна копчето за въртене на въздуха,но се оказа че и копчето май не е в ред.След като го натисна веднъж святка чува се "бучене" под таблото и след около 5,6 секунди копчето изгасва и бученето спира.Като го натисна пак не святка повече и няма никакви шумове.Някаква идея имате ли какво може да е и също така дали е възможно климатика да не работи защото е студено навън?
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
При под 5 градуса околна температура компресора не се включва.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Компресора е постоянно зацепен и няма как да видиш дали работи или не,докато не стане топло,защото електрониката,както е казал колегата над мен,е го пуска,докато температурите не са над +5 градуса.
За вътрешната циркулация - тя също не работи при студено време и прави така,както си описал - тръгва за малко и след това се гаси сама.Като стане топло ако пак има проблем с нея - лошо.
За климатика - тези компресори изискват малко по-специална грижа и са доста проблемни - има много теми (някои от които и аз съм писал) - потърси и прочети за какво става дума,за да не даваш грешни пари после.

За вътрешната циркулация - тя също не работи при студено време и прави така,както си описал - тръгва за малко и след това се гаси сама.Като стане топло ако пак има проблем с нея - лошо.
За климатика - тези компресори изискват малко по-специална грижа и са доста проблемни - има много теми (някои от които и аз съм писал) - потърси и прочети за какво става дума,за да не даваш грешни пари после.

- stefko1992
- Автомобил: vw polo 9n
- Двигател: SDI 64 hp
Re: Поло 9N проблем с копчето което върти въздуха... открит
Мерси много дано да се окаже че всъщност всичко си е наред като се постопли 

- 10 Cent
- Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
- Двигател: AMF 75hp
Re: Поло 9N проблем с копчето което върти въздуха... открит
Няколко пъти ми се е включвало само (най-вече през зимният сезон) това за циркулацията но само като запаля сутрин в студа. Но аз си го спирам и не се занимавам да разглобявам:)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”