Мнение за спортните волани
- VeSeliNcHoOo
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за спортните волани
Здравейте колеги, от доста време се замислям да направя промяна по колата ми и съм се спрял на спортен волан. Та интересува ме какви са плюсовете и минусите и другото е тези ментетата от по 30-50 лева надеждни ли са понеже ми се струват доста неиздръжливи 

- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за спортните волани
Минусите са че ако си имал Airbag вече няма да имаш а плюсовете са че изглежда гъзарско
То най-евтините освен че изглеждат зле предполагам и са некомфортни понеже са малки (най-често 320 мм) и материала с който са покрити е гадна изкуствена кожа която ще се протърка обезателно. Гледам от 80 лв почват хубавите реплики на OMP/Sparco като има различни варианти- с изкуствена, естествена кожа или велур. Най-добрия вариант според мен е човек да си вземе някой оригинален италиански волан втора ръка, намират се за двуцифрени суми хубави воланчета с дефекти по кожата и просто да ги дадат на тапицер да ги облицоват на ново и стават чук
Разгледай Продавалника примерно, моя любим спортен волан е Momo Champion 

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Не забравяйте друг важен минус! Когато се монтира спортен волан, опцията за връщане на мигача не може да се ползва. Виждал съм на много VW със спортни волани, където лостчето за мигачите не се връща. Мисля ще главната причина за това е монтажа на фланеца...
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Плюса на хубавите спортни волани(разбирай Momo,Sparco,Raid и тн) е ,че са удобни за каране :) Тея турските ментета въобще не ги броя ,защото не съществуват реално за мен! Аз съм с 300мм Luisi италиански от едно време и доста хора ме питат не ми ли е неудобно като е толкова малък ,но напротив 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Bahama man написа:Не забравяйте друг важен минус! Когато се монтира спортен волан, опцията за връщане на мигача не може да се ползва. Виждал съм на много VW със спортни волани, където лостчето за мигачите не се връща. Мисля ще главната причина за това е монтажа на фланеца...
май се бъркащ колега,всеки фланец има чопче за изключването на мигача, ма и подробност че фланеца трябва да се намести в подходяща позиция така че да изключва мигача ,но може даа има и фланци без тези чопчета макар че до сега аз лично не съм ги видял.
пп много по удобно е със спортен волан
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”