Vento - Къде е антената?
Vento - Къде е антената?
Колеги, къде е антената на VW Vento, нещо от скоро радиото ми прекъсва не намира никакви станции за известен период от време, после се оправя, но трябва да го разбера от какво е...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Къде е антената на Вентото ?
на задния прозорец,до реотаните....хитро
- mitko 82
- Автомобил: vento VR6
- Двигател: AAA 1996
Горе на тавана към задния прозорец.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Антената има усилвател,има вероятност захранването към него да се губи.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Говоря по наблюдение не съм 100% сигурен,но това което съм разглобявал е било така:
ГТИ-тата имат антена на покрива - на тях усилвателя е под кората на тавана,на другите които нямат антена на покрива мисля ,че антената беше някъде под таблото около бушоните,просто не мога да се сетя с точност доста време мина от как се занимавах с нея!Самия усилвател представлява една метална кутийка в която влиза черен дебел антенен кабел от едната страна и от другата излиза същия кабел !Има и кабели за захранването му !Огледай там където ти казвам като започнеш да проследяваш антенния кабел от приемника ти !
ГТИ-тата имат антена на покрива - на тях усилвателя е под кората на тавана,на другите които нямат антена на покрива мисля ,че антената беше някъде под таблото около бушоните,просто не мога да се сетя с точност доста време мина от как се занимавах с нея!Самия усилвател представлява една метална кутийка в която влиза черен дебел антенен кабел от едната страна и от другата излиза същия кабел !Има и кабели за захранването му !Огледай там където ти казвам като започнеш да проследяваш антенния кабел от приемника ти !
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Колега при моето Венто антената е именно там до реотаните на задния прозорец а за усилвател поне при мен няма такъв и като си слагах радиото съм вързал само този черния кабел за сигнала от антената, няма други кабели за усилвател.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Усилвателя е на самия антенен кабел - между антената и буксата която вкарваш в приемника на самия кабел по трасето е някъде,трябва да се проследи кабела и да се види къде е!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен тази на тавана е само с пуснат кабел а тази на стъклото има усилвател на заден/ляв панел(колонка) под кората на колана
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за вдигането на старата тема, но въпросът ми е точно по нея. Антената на Vento 94-та да я търся отзад ли? Тя активна ли е, понеже имам един конвертер, който уж трябва да вкарва напрежение от проводника на радиото, предназначен за захранване на антена, като единият му край е в радиото, а другият - в него влиза кабел от антената. Не функционира както трябва и не мога да го ползвам. Искам да разбера - радиото ли е виновно и не подава напрежение, какво напрежение да му търся и мога ли да го взема от контактен ключ, както и схема на контактен ключ за улеснение.
Искам да си пусна и радиото през контактен ключ, че е директно и това не ми харесва - може да работи и без да има поставен ключ и съм го забравял.

Искам да си пусна и радиото през контактен ключ, че е директно и това не ми харесва - може да работи и без да има поставен ключ и съм го забравял.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”