Голф 2, 1.3 с газ, 89 г. проблем с охладителната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Стоун
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2, 1.3 с газ, 89 г. проблем с охладителната система

Мнениеот Стоун » Пон 30 дек 2013 0:13

Въобще не знам, че няма ролка на ангренажния ремък. Знам само, че водната помпа служи за обтягане на ремъка

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 дек 2013 0:32

За концентрата и стрелката са ти обяснили правилно преди мен. Добре ще е да ги послушаш, но ти си знаеш.
Само със стартера едва ли може да изкривиш биела.
Едно време ладата отказа да пали, реших, че заради слаб акумулатор, завърти мъничко и спре. Палеше трудничко с бутане. След няколко дни обаче забелязах, че от ауспуха тече вода, проверих маслото (гореше много масло) и забелязах, че вместо да спада нивото се е вдигнало. Изясни ми се защо стартера не може да превърти цял оборот. После смених гарнитурата и си я карах още няколко години, на биелите нищо им нямаше.

Стоун
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стоун » Пон 30 дек 2013 18:18

Нищо си му няма на Голфака, само ако изключим гарнитурата. Даже успях и да го запаля на два цилиндъра, изхвърли водата от ауспуха. След нова година ще го правя - даже и списък на частите съм си подготвил.
Благодаря на всички, които писаха по темата.
Весело посрещане на Новата 2014г. година!

:flag_bulgaria

:love.vwclub

:th_up :th_up :th_up

Потребителски аватар
nikiorlov
Автомобил: Golf mk2
Двигател: MH 1987

Мнениеот nikiorlov » Чет 09 яну 2014 19:25

1. За всеки случай да ти го кажа (сигурно го знаеш). Термостата на тоя двигател е 84 градуса.
Аз бях сложил 87 и не се чувстваше добре колата, а и на стрелката се отразяваше...

Моя двигател е МН карбуратор 2е3 от 87-88 год и също съм на газ.

2. Газовия изпарител, при тази конфигурация не се връзва на парното, а на тръбата преди автоматичния смукач - последователно. Т.е. антифриза минава първо през изпарителя после през карбуратора.
Газовата уредба е сложена преди 9 години и само мембрани и се сменят... Никакви проблеми.

Едва ли твоят проблем е произтекъл точно от тези две неща, но ако са сбъркани вероятно е помогнало. Не знам!?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”