Sharan 7N 2011 Blue Motion климатроник
-
- Автомобил: Sharan 7N 2.0 TDI 103kw
- Двигател: CFFB 2011
Sharan 7N 2011 Blue Motion климатроник
Здравейте колеги. Климатроника не духа топло на задните седалки,(на предните е ок)Някой може ли да помогне? 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Sharan 7N 2011 Blue Motion климатроник
Направи диагностика с ВагКом а в раздела за климата. Напиши грешките и някой ще ти отговори.
За топло климатроника ти е "парно"
И на кои задни седалки на 2 ри или 3 ти ред?
Не съм проверявал как е реалзирана системата при този модел. Имаш ли отвори по тавана?
Имаш ли вентилатор в заден ляв калник и отвори долу по кората на калника ?
Ако имаш той работи ли ? чува ли се? Ако не работи /при стария модел има 1 червено блокче за управление /електронно- мисля,че е с МOS транзистори/.
Тръбите към задния нагревател/до него/ топли ли са? Отпред в двигателното отделение може да има терморегулиращ трокник преди тези тръби / може той да не отваря /отвря някъде след +65 гр - няма точно инфо кога отваря в нета/.
За топло климатроника ти е "парно"
И на кои задни седалки на 2 ри или 3 ти ред?
Не съм проверявал как е реалзирана системата при този модел. Имаш ли отвори по тавана?
Имаш ли вентилатор в заден ляв калник и отвори долу по кората на калника ?
Ако имаш той работи ли ? чува ли се? Ако не работи /при стария модел има 1 червено блокче за управление /електронно- мисля,че е с МOS транзистори/.
Тръбите към задния нагревател/до него/ топли ли са? Отпред в двигателното отделение може да има терморегулиращ трокник преди тези тръби / може той да не отваря /отвря някъде след +65 гр - няма точно инфо кога отваря в нета/.
-
- Автомобил: Sharan 7N 2.0 TDI 103kw
- Двигател: CFFB 2011
За много години!
ВАГ кабел нямам но ще си взема.
При мене всички задни седалки са на едно(REAR)тризонен е климатроника,имам 4 духалки на покрива и 4 в краката. Всичките работят но само студено духат, имам колата от нова,преди не беше така. Втори вентилатор имам под кората заден калник, чува се че работи нормално. Има и печка(преден ляв калник, до шофьора се пада при мен)без дистанционно. Гледах има доста алуминиеви тръби при двигателя но коя е за назад не можах да разбера.
При мен на зад почва да духа топло след като двигателя е в работна температура(до тогава само на предните топло),но сега назад винаги студено(кофти е за децата).
ВАГ кабел нямам но ще си взема.
При мене всички задни седалки са на едно(REAR)тризонен е климатроника,имам 4 духалки на покрива и 4 в краката. Всичките работят но само студено духат, имам колата от нова,преди не беше така. Втори вентилатор имам под кората заден калник, чува се че работи нормално. Има и печка(преден ляв калник, до шофьора се пада при мен)без дистанционно. Гледах има доста алуминиеви тръби при двигателя но коя е за назад не можах да разбера.
При мен на зад почва да духа топло след като двигателя е в работна температура(до тогава само на предните топло),но сега назад винаги студено(кофти е за децата).
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
за парното са дебели алуминиеви тръби .Явно имаш тройник с термостат за тръбите .Опипай тръбите към задния радиатора дали сатопли малко след като запалиш /пр 2-3 мин./ Ако не са явно троника не пуска назад топъл антифриз.
А пък може и термостата да не ти е наред вече.Да засяда в полутоворено положение и автомобила бавно да загрява. Термостатите са консуматив.
А пък може и термостата да не ти е наред вече.Да засяда в полутоворено положение и автомобила бавно да загрява. Термостатите са консуматив.
- dobcho7992
- Автомобил: Golf 7 TSI
- Двигател: CMBA 2014
Колега и аз имах проблем с климатроника на ГОЛФ МК5 дясната страна духаше само студено, оказа се температурната клапа, с диагностика се хваща.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Ти пък де се слагаш с дребосъка? При нас има 2 радиатора за парното -1 отпред и 1 отзад в заден ляв калник и към 2м алуминиеви тръби под пода от двигателя до задния радиатор. Освен това колегата има и печка отпред в двигателния отсек.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”