Съвет за конкретно този Голф 4 комби

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за конкретно този автомобил

Мнениеот red.devilll » Вто 31 дек 2013 9:10

shanadjiqta написа:Точно това ме притеснява,че помпа-дюзите са по-капризни и ремонтът ще горчи,а ми трябва все пак сигурна семейна кола,която да не ме остави някъде.Май за тия пари най-добре ще е ауди 80-тка с климатиче и еърбег.Дърто магаре,ама доказано.

Кое им е по-капризното колега?Митовете ли?Ремонта не горчи толкова-една ПД е 100лв втора ръка 4х100=400лв 4 дюзи.Сега равносметката едно ГНП 300-350лв+умна дюза още 100-150лв + още 3 дюзи. Не имм се плаши на ПД мптотите толкова.Плюят ги тези,които не са ги карали а са слушали само митове и легенди.Аз съм с ПД и за сега съм доволен.Точно за този месец декември около мен половината ми познати препищяха с течащи и починали ГНП-та :scare3 . Ако ти е на късмет взимай и си свиркай.
А доколкото за парите взимай по-стара кола,че няма как да намериш здрав екземпляр голф 4 или пасат за 2000-3000км то ти само тегистрация имаш 500лв+ масла и ремъци и замира на 1000-1200лв.
А доколокото за Фиатите карал съм типо около 250-280 000км и съм доволен,след него браво с което малко се поолисах 390 000км и да ти кажа доволен съм ,но не можах да си намеря що годе читаво комби и затова взех голфарата.
Успех с търсенето :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Съвет за конкретно този Голф 4 комби

Мнениеот stefan4o » Вто 31 дек 2013 9:15

Съвсем нормално е кола купена от чужбина за 400-500 евро да ти я предложат тук за 3000 лева. Просто отвори и виж обявите с тоя модел и колите с близки до тези цени как изглеждат в немското мобиле например. :Mr Green Fun
Ако намериш някое читаво и лъскаво Ауди 80 комби е по-добре за него да дадеш 2 и нещо хиляди и да си го постегнеш, отколкото за някой такъв милионник. Но това си е лично мое мнение. :beer
Като изключим по-пъргавия мотор тоя Мк4 няма какво повече да ти предложи от едно Ауди 80 с подобно на неговото оборудване (евентуално Мк4-ката може да има ESP, другото ще го срещнеш и в по-старата кола). Според мен не скачай на първата барака за 3 бона. Поогледай, поизчакай. Понякога "на късмет"(не вярвам в тая дума, затова я слагам в кавички) изскача обявата с твоята кола :a045

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 31 дек 2013 9:26

stefan4o написа: Понякога "на късмет"(не вярвам в тая дума, затова я слагам в кавички) изскача обявата с твоята кола :a045

Тя твоята млада госпожица точно в правилния момент изкочи :mhihi

Човека е забравил да сложи една 3-ка пред 33500 според мен,колкото и да си заблуден няма как да решиш че тази кола е на 33000км още повече и на тая цена.

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Вто 31 дек 2013 12:31

мерси на всички за съветите,аз също предпочитам да взема нещо по-старо,но здраво,тъй като бюджетът ми е крайно недостатъчен за читава по-нова кола.Просто исках да чуя и други мнения,които общо взето ми затвърдиха първоначалната нагласа.А сега стига с тия ламарини,за коли ще си приказваме догодина. :smile Наздраве на всички и весело посрещане на Новата година,дано ни донесе повече здраве и късмет :beer

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 31 дек 2013 15:26

Относно мнения във форума може да се загубиш от четене, въпросът е ти какво искаш, какъв ти е бюджета и за какво ще се ползва. Купуването на кола втора употреба винаги е било и ще си остане рискова ситоация. Моето мнение оп темата е, че мотор се прави по-лесно, отколкто тенекии, да и зависи колко е прецакан мотора.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 31 дек 2013 17:27

Километрите са явно 335000 знайни и още толкова отгоре, като му гледам салона. Волана е сменян, моята е със същото ниво на оборудване, даже същите джанти и салон, но е с трилъчев. Аз не бих я взел, само като видях цената - има някакъв проблем. Моята я взех за 5500 /110кс/ и пак имаше какво да се оправя.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Вто 31 дек 2013 17:45

Нормална цена и състояние за автомобил нов внос, който не е преминал освежаване. Нали не мислите, че от чужбина колите идват като от магазина :question

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”