Голф 2 1.6 бензин Студен смукач
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 1.6 бензин Студен смукач
Здравейте и за много години!Имам следния въпрос:колата ми голф2 бензин1,6 карбуратор.Понякога автоматичния смукач ми остава студен най-често извънградско.Възможно ли да е водната помпа,защото и парното стана по-слабо.Последно я сменях преди 6 години.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Студен смукач
За много години! Първо тръгни от по-лесното, извади маркучите на смукача и виж да няма запушване в него или в маркучите. А за парното ако не са облепени клапите или пък радиаторчето не е ОК няма и да грее както трябва. Водната помпа ако не е добре, двигателят ще вдига повече градуси, а гледам не си писал това да става. Не си писал дали има и газова уредба.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Студен смукач
Или има някакво запушване или въздух в системата. При необезвъздушена кола се получават такива ефекти да стои студен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1.6 бензин Студен смукач
Има газова,клапите са облепени,радиаторчето за парното е сменено преди 1 година,никога не е вдигал високи градуси двигателя.Одеве откачих малкия маркуч който влиза в казанчето за водата и го сложих в шише за да видя с каква струя излиза водата и дали водната помпа я върти както трябва,за около 5 секунди напълни цялото шише от 500 мл, и доста силно налягане си имаше,което би трябвало да означава,че водната помпа е наред.Утре ще проверя за запушване на смукача,че до сега пътувах и нямаше как да го разглобявам.Интересно е примерно съм карал колата 1 час смукача е студен държи 2000 оборота на свободна,спирам за 5-10 минути после тръгвам и е топъл и малко се нормализират оборотите и след още 10 мин. каране отново изстива.Как се обезвъздушава системата,въпреки че нали уж сама се обезвъздушава?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Термоампулатата дали е читава? Тя май е най-честия виновник за нестабилни обороти.
Парното ти вероятно е слабо заради менте-радиаторче.
Парното ти вероятно е слабо заради менте-радиаторче.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам дали е читава и не знам как да проверя.Мисля че трябва да е здрава,защото до скоро когато е гореща си работеше всичко както трябва,а от няколко дена ми е все студена и ми държи 2000 оборота,понякога се случва да се постопли малко и оборотите падат,но после пак изстива и пак се качват на 2000.Сигурно ще е нещо запушено,утре ще поразглобя и ще видя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж имаш ли термоампула въобще! Аз нямам и при мен проблем с високи обороти от смукач се явяваха, когато биметалната пластина в алуминиевия кожух беше се извадила от оста-заяждаше в едно положение и не отпускаше като държеше обороти дори при над 90С на антифриза! Иначе термоапулата дава натиск и смукача сам се "освобождава" с времето, докато при други карбове това става с подаване на газ, за да отпусне гърбицата за смукача. Дай снимка на механизма за задействане на смукача. Ако не са ти пипали колата - при мен е сменен карба с механичен, т.е. без термоапула, може и от тази термоапула да е проблема, тя има бутало, което се прибира когато загрее колата и така вече не натиска газта!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се запушване.Запушена беше тази част която съм очертал в червено,но не знам как се казва,а на другата снимка е боклука който извадих оттам(беше заседнал в лявата тръбичка на тази част).Сега вече всичко е наред за няма и 5 минути смукача започва направо да пари и не може да се пипне,оборотите заковаха на 1000 и парното стана по-добре(явно след като не е циркулирала добре водата се беше отразило и на него).Благодаря още веднъж за бързите и точни отговори и успех на всички през 2014.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ivaylito написа: тази част която съм очертал в червено,но не знам как се казва
Точно това е термоампулата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”