Пасат В3 1.8моно гасне от нищото?
Пасат В3 1.8моно гасне от нищото?
Проблема е доста странен и следният.Преди 1 година колата започна да гасне от нищото.Сменихме куп работи и проблема си беше на лице.Един майстор ,след незнам колко на брой ,я позакрепи и си работеше до преди 1 седмица и пак същото.Пак отиваме при този майстор и той не можа да я направи.Почнах аз да я проверявам ,какво може да е и установих следния проблем.Недостиг на гориво и то само и единствено като колата се кара по баири.Като обърна колата на заден ход по същия баир няма проблем не гасне.Бензиновата помпа я свалях всичко ми се струва нормално.Ако някой има някакви предложения ще се радвам да сподели.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Проблем с Пасат В3 1.8моно.
С колко литра гориво я държиш?
При мен след смяна на бензинова помпа,и гориво на втора чертичка от резервата почва да "хълца" и се опитва да гасне при резки завои и агресивно спиране/тръгване.
Пробвай да караш с повечко гориво.
При мен след смяна на бензинова помпа,и гориво на втора чертичка от резервата почва да "хълца" и се опитва да гасне при резки завои и агресивно спиране/тръгване.
Пробвай да караш с повечко гориво.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
А горивния филтър сменял ли си, колега? Да не би помпата да не дава достатъчно налягане? Как разбра, че тя е в ред?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
На пиши колата комби ли е.
Каква може да е връзката на филтъра и налягането примерно с посоката на наклона?
За начало май трябва да отвиеш капака на помпата и да провериш дали е хваната за дъното на резервоара,както трябва да е.Хем ще видиш дали наистина си с половин резервоар гориво.
Каква може да е връзката на филтъра и налягането примерно с посоката на наклона?
За начало май трябва да отвиеш капака на помпата и да провериш дали е хваната за дъното на резервоара,както трябва да е.Хем ще видиш дали наистина си с половин резервоар гориво.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не си описал какво е сменяно, правено по двг. от както е започнало гасненето.
Не знам какво е показало замерването, но помпата за моното трябва да осигурява към 1.2 бара налягане. Ето една тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=95914&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+1.8+%D0%BC%D0%B8
Не знам какво е показало замерването, но помпата за моното трябва да осигурява към 1.2 бара налягане. Ето една тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=95914&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+1.8+%D0%BC%D0%B8
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Клеморед, датчик на ХОЛ ?
Незнам за клемореда и датчика но ако бяха те си мисля ,че ще гасне и на заден ход като се кара.А какво съм сменял еми всичко което е свързано с горивото в колата.Цялата моноинжекция,компютъра,делкото.Общо взето на принципа сме вече "проба грешка".Нещо става с горивото и по скоро със засмукването му на баири.
- Iezekil
Iezekil написа:За начало май трябва да отвиеш капака на помпата и да провериш дали е хваната за дъното на резервоара,както трябва да е.Хем ще видиш дали наистина си с половин резервоар гориво.
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
Здравей колега,като сваля помпата,как я свали с цялата кошница или извади само помпата?Вторият въпрос е обърна ли внимание на двата о-пръстена които уплътняват помпата към кошницата?Много са важни и хълцането и всички магарий по недостиг на бензин при разклащане се дължат на тях.Поздрави :)
Re: Пасат В3 1.8моно гасне от нищото?
Цялата кошница я свалях.А какво може да им се случи на о пръстените,да погледна малко по обстойно.Те са два долу този е кръгъл а горе е сплескан(по периферията говоря).
Iezekil написа:Iezekil написа:За начало май трябва да отвиеш капака на помпата и да провериш дали е хваната за дъното на резервоара,както трябва да е.Хем ще видиш дали наистина си с половин резервоар гориво.
Май не си прочел предишните ми писания по нагоре.
- Iezekil
Ти май не вникваш в написаното.Както сам си забелязал,ако проблема се случва само на баир,значи е свързан с резервоара и помпата.Ако не беше написал,че имаш половин резервоар гориво веднага щях да набедя кошницата-при разглабянето и сглабянето често се губи херметичноста и спира да задържа гориво.За това предния колега каза,че поддържа повече.Аз пък за това няма как да го кажа,ако наистина имаш толкова гориво.
Всичко друго дето се дава като идеи или дето ти си сменил-монота,клемореди,филтри...няма връзка с наклона.За мен остава единствената възможност да не си захванал правилно кошницата към дъното на резервоара и тя по наклоните да се накланя и засмуква въздух.Или пък е хваната накриво. Не съм чувал за такава точно повреда,но логиката не подсказва друго.
За това си отвори резервоара,виж стрелката правилно ли отчита литрите и кошницата хваната ли е.Ако бензина е по-малко от написаното,сменяш уплътненията на кошницата или ги наместваш правилно.Когато е изрядна,даже 1 пръст бензин да има в резервоара се засмуква и задържа в кошницата,излишния бензин също се връща в нея и я поддържа пълна,за да се охлажда помпата.
Всичко друго би дало проблем и при движение на равно.Единствената променлива в наклоните е нивото в резервоара.
Всичко друго дето се дава като идеи или дето ти си сменил-монота,клемореди,филтри...няма връзка с наклона.За мен остава единствената възможност да не си захванал правилно кошницата към дъното на резервоара и тя по наклоните да се накланя и засмуква въздух.Или пък е хваната накриво. Не съм чувал за такава точно повреда,но логиката не подсказва друго.
За това си отвори резервоара,виж стрелката правилно ли отчита литрите и кошницата хваната ли е.Ако бензина е по-малко от написаното,сменяш уплътненията на кошницата или ги наместваш правилно.Когато е изрядна,даже 1 пръст бензин да има в резервоара се засмуква и задържа в кошницата,излишния бензин също се връща в нея и я поддържа пълна,за да се охлажда помпата.
Всичко друго би дало проблем и при движение на равно.Единствената променлива в наклоните е нивото в резервоара.
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
90 процента съм сигурен че проблема му е точно в уплътненията,и уплътненията трябва да са меки и кръгли а не квадратни,това го твърдя от опит.В сервиза беше дошъл един голф 3 комби за смяна на помпата в резервоара,отворих резервоара извадих помпата и си я направих както пише по книгите но не смених уплътненията на помпата,според мен уплътняваха добре,като покарахме голфа имаше към 10 литра бензин в резервоара,прекъсваше на завои или при разклащане по баир,знаех че е там проблема но не знаех къде да търся,когато монтирах помпата бях абсолютно убеден че о-пръстените уплътняват добре и не е проблема от тях,но все пак ги сменихме,сложихме новите с триста зора едвам натъпкахме помпата в кошницата и проблема се оправи.