значи има обков който е противовзломен , самите пъпки на мартината и на ножицата са със специфична форма , както и насрещниците са специални за този вид обков . важно е и прозореца / вратата да е с комбиниран обков т.к. има повече насрещници и съответно хваща на повече места . тези райбери ми се струват грозна работа . освен това решат ли да влязат колега няма спасени ако ще и по 5 райбера да сложиш .
най добре ми се струва един сот да се сложи с датчици на всички врати и прозорци както и сензори навсякъде и това е .
Райбер за PVC дограма?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Данко
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
Re: Райбер за PVC дограма?
хора занимавам се с дограма от доста време и още несъм виждал обков който да неможе да се отвори отвън, прави сте за секюрити обкова но нее невъзможно отварянето му само по бавно се отваря от обикновенният.На Добри на въпроса за алуминиевата дограма може да се сменят дръжките с такива с ключ, а на другите въпроси за райберчетата има ги в много варианти ето ви и две фирми от които можете да сиги закупите ф-ма Бестал намираща се в локалното на ул.202 и другата е ф-ма Хендел по пътя за Божурище преди Айко надявам се да съм ви помогнал
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Ако някой все още търси, има в Практикер такива райбери, по 8лв са ги пуснали 'на промоция', алуминиеви и масивни са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Купих си за 45 лева аларма от Практикер .Свързва се към домашния телефон с букса. Работи с батерия.При включена аларма и засичане на незаконно проникване започва да пищи и избира до три номера зададени и в паметта.Мисля че има и функция да избира без да се включва сирената.Работи с вграден обемен датчик и може да се скрие на подходящо място.Има четири цифрен код който се вкарва по желание.Дори и да си в другия край на България GSM ти ще те уведоми за незаконното проникване и можеш да потърсиш съдействие от приятел съсед полиция.Мисля че е по добра инвестиция от разни ключалки и райбери
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Аз имам и СОТ с порядъчно добре скрита сирена, и разни други хитринки, но все пак е някакво допълнително подсигуряване.
Отделно намалявам риска за т.нар двойно посещение- отварят прозорец, влизат, мятат по един парцал на датчиците и заминават, затваряйки прозореца с прозрачно тиксо; идват от СОТ- а- всичко здраво и затворено и си заминават, онези се връщат след 2- 3 часа и влизат като пичове.
Абе, да не те нарочват, че и у вас да си си, пак няма спасение
Отделно намалявам риска за т.нар двойно посещение- отварят прозорец, влизат, мятат по един парцал на датчиците и заминават, затваряйки прозореца с прозрачно тиксо; идват от СОТ- а- всичко здраво и затворено и си заминават, онези се връщат след 2- 3 часа и влизат като пичове.
Абе, да не те нарочват, че и у вас да си си, пак няма спасение

- Oizo_Zoizo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте !!!
Честно да ви кажа изпитвам смесени чувства относно тези райбери. Имам такива от две години. За степента на сигурност която дават са доста приемливи. Захващането им става като се продупчи дограмата от край до край, т.е. от вътре на вън. Захващат се с болт от външната страна, като гайката е отвътрешната страна. Болтът е доста голям и ще отнеме време докато се среже, при което няма начин да не се чуе че става нещо на терасата. Отварянето на вратата или прозореца с кози крак е почти невъзможно. Но тук идва и другият момент - като се продупчи дограмата се развалят термомостовете и зимата от мястото където е продупчена дограмата, се излъчва доста хлад - не вее, но като се приближи ръката студът се осеща осезаемо, въпреки че аз лично запълних дупките със силикон пак е така. За мен лично по-добрият вариант за подсигуряване на жилището против кражба си остава охранителната ролетна щора.
Честно да ви кажа изпитвам смесени чувства относно тези райбери. Имам такива от две години. За степента на сигурност която дават са доста приемливи. Захващането им става като се продупчи дограмата от край до край, т.е. от вътре на вън. Захващат се с болт от външната страна, като гайката е отвътрешната страна. Болтът е доста голям и ще отнеме време докато се среже, при което няма начин да не се чуе че става нещо на терасата. Отварянето на вратата или прозореца с кози крак е почти невъзможно. Но тук идва и другият момент - като се продупчи дограмата се развалят термомостовете и зимата от мястото където е продупчена дограмата, се излъчва доста хлад - не вее, но като се приближи ръката студът се осеща осезаемо, въпреки че аз лично запълних дупките със силикон пак е така. За мен лично по-добрият вариант за подсигуряване на жилището против кражба си остава охранителната ролетна щора.
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Хм, тези са с по 4 самонарезни винта, които не продупват цялата дограма. Намазани и навити със силикон, сопред мен няма грижи за нарушаването на термомостовете.
след като ме обраха и аз си купих от тук:
http://www.technohands.net/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=76&Itemid=40
доста са яки ,аз сложих 2 на прозорец и нещата найстина изглеждат сега по сигурни,сам си ги монтирах,не ми се даваха по 5 лв.на райбер,елементарно е само ти трябва винтоверт,в комплекта имаше всичко даже и винтове,но на мен ми се видяха малки и сложихпо дълги,жалко за 42 инчовата плазма само....):
http://www.technohands.net/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=76&Itemid=40
доста са яки ,аз сложих 2 на прозорец и нещата найстина изглеждат сега по сигурни,сам си ги монтирах,не ми се даваха по 5 лв.на райбер,елементарно е само ти трябва винтоверт,в комплекта имаше всичко даже и винтове,но на мен ми се видяха малки и сложихпо дълги,жалко за 42 инчовата плазма само....):

Ето такива сложих аз,най-вече заради малкия да не си отваря сам.Мисля,че при евентуален опит за отваряне отвън ще има някаква полза от тях,тъй-като са си стабилни.
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8/%D0%97%D0%B0-pvc-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB.-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/2605-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-pvc-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/3
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8/%D0%97%D0%B0-pvc-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB.-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/2605-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-pvc-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/3
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък, след като влязоха в съседа през терасата си сложих ъглови планки (малки L профилчета) на дограмата и ги заключвам с болт и гайка. Захващането за дограмата го направих с нитове. Няма кой знае какъв пазарски вид, но пък няма отваряне, освен ако не строшат стъклото.
Всичко на всичко ми излезе 10 лева да заключа двете тераси и един прозорец.
Поздрави!
Всичко на всичко ми излезе 10 лева да заключа двете тераси и един прозорец.
Поздрави!
свързах се с хората отново от www.technohands.net за райберите и ги питах за винтовете,казаха че трябва да минат през желязната шина за да държат, която е вътре в дограмата,но ме посъветваха за още по яко да стане да сложа железни дюбели,така и направих и стана много яко,купих такива с винтове с резба като за гайка,нема мърдане ей,сега вече съм доволен,ако някои го интересува сега са на промоция на 9 лева,вземам и за вилата защото по този начин наистина става много яко и няма влизане освен ако не счупят стъклото,а това да се дупчи дограмата от край до край не е добра идея,става грозно и тн.значи дупчи се железната шина която е вътре в дограмата и там се завира дюбела,овисих се целия на райбера и няма мърдане.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
аз сложих нова дръжка с ключ,затварям и врътвам с ключа,30 лв струваше............
luboveliki написа:аз сложих нова дръжка с ключ,затварям и врътвам с ключа,30 лв струваше............
Дръжка с ключ струва 7 лева ако обкова ти е обикновен тази дръжка е за малки деца да не може да отварат, роля не ти играе никаква да не може да се отвори отвън прозореца или вратата. Значи работа дограма 8 години за секюрити обков има полза но ако е сложен както трябва и всичките части на обкова са секюрити не само два ъгала с секюрити пъпка. За раиберите за пвц нямат нищто общо с раиберите от дървената дограма те струват 6 лева алуминеви монтират се на касата и само се дърпат и щтрака отваряне отвън може да стане ако се счупи стъклото да завъртат раибера.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”