Неспиране на стоп палка
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Неспиране на стоп палка
Пичове,помагайте моля.Проблема ми е с КАТ...Днес ходих да си търся един акт за "без колан"но той не беше излезнал.Обаче жената дето ги връчва ми намери някав стар от март 2011,дет не сам бил спрял на катажийски сигнал.И наказанието било глоба плюс лишаване за 3месеца от управление.Ей тва второто немога да го приема.Те три години не са ма потърсили сега ще ми налагат лишаване,а през тва време аз сам изкарал "С"категория и никой не ми тарси сметка за то акт и сега искат да ми вземат всичките категории.Не им дадох книжката,разбира се и ми презавериха неизлязлия акт за колана за още 1 месец.Ама с ей тва другото незнам кво да правя,талона ми не е в мене и незнам как да си го взема,без другия акт да влезе в сила.Мисля да ходя при адвокат.Някой,ако е патил нещо подобно,моля да сподели.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: Неспиране на стоп палка

-
Ми то не е минало много време.Не им знам давността колко е.Интересното е,че аз изкарах "С"кат.през тва време и никой не ма е потърсил за тва наказание и си вадих книжката 2пъти,без проблеми.И чак сега им дойде на акъла,когато отидох да си потърся акта за колана.Да им е.. шибаната бюрокрация.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
ако давноста е 3 години не си много далече-питай адвокат
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както неведнъж е писано - давността започва да тече от влизане в сила на наказателното постановление. Тъй като ти очевидно не си уведомен по никакъв начин, още по-малко ти е връчено наказателното постановление, следователно не е започнал и да тече срок за обжалване, а след това и да влезе в сила. Получаваш, не обжалваш, влиза в сила. Или обжалваш, дело и т.н.
-
Ми то ако влезе в сила трябва да ми вземат книжката,щото тъпото постановление е такова,а за мене това е крайно неприемливо и докато обжалвам трябва да съм без книжка ли?Идаята е да си взема талона,без това постановление,ама те няма да искат да ми го дадат така.И как тъй ми издаваха книжка,без да ми търсят отговорност за то акт?Те си противоречат-издават ми валидна книжка с нова категория,допускат ма до изпит,всичко ОК.,а същевременно трябва да ма лишават за три месеца.Ами ако не бяха ми земали талона за тъпия колан?Аз съм дал 1000лв за "С"кат.,а те изроди искат да ми я отнемат.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако обжалваш не влиза в сила и не ти вземат книжката. Въпросът е кога е изготвено наказателното постановление и дали не е било след като си изкарал категория, поради което да не са ти го връчили тогава.
-
Постановлението е от много преди да изкарам "С"-то.Видях му датата при она леля.Дано мине с обжалване
.Иначе ако не ходя в КАТ,те как ще ми вземат китапа?До сега колко съм карал тъй,ама проблема е талона.Иначе на пътя няма дерт.Няма ли врътка да си платя акта за колана и да си зема талона,заобикаляйки този?Тогава ще се постарая крака ми да не стъпи в КАТ.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едва ли ще ти върнат талона ако платиш само единия акт.
-
Добре,ама те не са ли длъжни да ме оведомят,че имам такова постановление когато е било навреме,а не след три години?И сега, когато аз съм изкарал нова категория,след тези сабития.Можеха да ми обяснят,когато се записвах за "С"-то,че имам да изтарпявам наказание от три месеца лишаване,а не сега когато си дадох парите за категорията и ми викат-"Ами то хубаво я изкара,ама май ще ти я вземаме".Ами аз с нея си вадя хляба...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А ти наистина ли не си спирал на подаден сигнал с палка?
-
- Автомобил: Bora
- Двигател: AHL
Аз имах 1 акт от преди повече от 3 години и бяха ме дали на съдя изпълнител даже за това. Но моя съвет е консултирай се с адвокат за това че не си бил уведмен за този акт даже при подновяването на книжката когато по принцип не трябва да ти я дадът при условие че имаш задължение към тях (както правят с мен)
-
То че не им спрях е вярно,ама те бяха на неосветено в тъмните часове,без светлоотразителни желетки.След,като тръгнаха след мен вече им спрях и ми написаха акта,другото ми беше вред,тест за алкохол-отрицателен.Сажелявам,че не писах тогава възражения за това,че се крият в мрака,като плъхове.Но тогава никой не ме търси да ми връчи постановление,вече почти три години.Спирали са ме хиляди пъти-няма проблеми,книжка изкарвам-пак без дерт.И в един момент ми вадят някав архив и давай си книжката.Абе аз мой ли ви е.. мамата,ще им дам книжка-ама друг път.Как мислите,дали нямям шанс в съда?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като са ти писали акта, са ти прибрали талона. Как си карал без талон, като мине месец?
-
Не ми взеха талона,щото нямах в мене нито талон,нито книжка.Аз в интерес на истината и затова неспрях.Точно в този момент аз тъкмо си бях подал документите да ми вадят свидетелство в КАТ.Те дори ми бяха писали в акта,че съм и неправоспособен,но аз писах възражения(щото съм сигурен,че имам книжка).И мислех,че затова толкова време не излиза постановление.Но те като са направили справка и са видели,че наистина имам книжка,тази част от акта за неправоспособността са я махнали и са ми наложили наказание за дето не съм им спрял.И никой не ме е оведомил,за това.Аз отивам в КАТ,някаде около април 2011 и си вземам готовата книжка и талона без никакви ядове.Решавам,че това е така,защото акта е анулиран изцяло заради моите възражения.След още две години(януари2013) се записвам за "С"кат.,изкарвам я и ми вадят ново свидетелство с нов талон,пак без ядове.През това време само са ме проверявали без да ми пишат актове и без да ми вземат талона.И така до 4 декември 2013г.,когато ми писаха акт за "без колан".И вчера като отидох да си презаверя акта лелята ми избара онзи прословут архив от 2011.Ей това е цялата работа...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”