Още едно нещо (извинявам се че така на час по лъжичка). Зареждането е станало бързо - нищо по-различно от други пъти. Колко бързо ще обезвъздуши така, че да побере 6 л над максималното, което не е надвишавано никога? Или този младеж е бил някакъв факир или е просто обикновена измама...
П.П. Благодаря на всички за отговорите.
Случка от подобен тип не ми е за първи път - имал съм още една преди тази. След нея вече зареждам само аз или стоя до човека с пистолета да гледам какво става. Бензиностанцията е Лукойл на Ботевградско шосе преди кв. Христо Ботев. Имах гориво над първата бяла черта. Оставих служителя да зарежда и тръгнах към касата. Зареждането пак стана бързо, беше излязло горивото докато отидох до касата. Платих и тръгнах към колата (но не загледах колко са литрите). Преди рядко ги гледах, само когато съм засичал разход. Смачках касовата в джоба си. Случайно загледах колонката, която показваше 50 и нещо. Веднага ми направи впечатление - трябваше да е нещо близо до 45. Индикатора не беше близо до червеното!

Извиках човека, който ми зареди и му казах, че тези литри са много и съм имал гориво в резервоара. Реакцията не ми хареса. Първо се опита да ме убеди, че съм се заблудил нещо. Отговорих му, че съм зареждал много пъти в тази бензиностанция и самият той ми е зареждал много от тези пъти и при доста по-малко гориво в резервоара ми е сипвал най-много от 50 л. Така или иначе при тази ситуация няма как да докажа колко от бензина в моя резервоар е от тези 50 л. Тръгнах си с едно наум. Оттогава си зареждам сам или стоя до колата. Започнах редовно да си следя разхода, показанията на индикаторите и доколко отговарят на зареденото. Установих, че индикаторите и на двете коли (и на Пасата от профила) са доста точни и зареденото гориво е много близо до това, което съм прогнозирал на базата на показанията на индикаторите. В сегашния случай съм 99.99 % сигурен, че ако бях зареждал аз, щях да заредя 49 л +-1л. Сигурен съм, защото съм го правил много пъти (и на тази бензиностанция също). Както и съм сигурен, че пистолета щеше да започне да изключва преди тези 49 +-1л. Предната случка беше преди повече от година. За това време не съм забелязвал никакви отклонения от прогнозните литри, които очаквам да събере резервоара. Даже обема дали е 55 или 65 л не е от такова значение - тук става дума за зареждане на гориво по един и същ начин при едни и същи показания на индикатора. Отклонение повече от 10 % и то в плюс - е няма как да се убедя, че е нормално. Защо нито един път не спря пистолета на 42 л да речем и със зор да стигне до 45?
Дано да не съм прав и всичко да се дължи на някаква грешка или повреда в колонката или нещо подобно...
Колеги, имайте едно наум винаги и следете какво се случва (не само на бензиностанцията).