Преди нова година в Кауфланд бяха пуснали на промоция кафемашина Делонги ес 155 . Приятелката ми има такава и зная, че прави хубаво кафе, със страхотен каймак и щеше да е идеален подарък за родителите ми за нова година, все пак е 169лв а в другите вериги 199лв.-219лв. Всичко беше добре, до момента в който я пуснах да правя кафе, и се оказа, че не прави каймак. Смених няколко вида кафета и резултата беше каймак който изчезва до 1 минута  

Следващият тест беше, моята нова кафемашина и тази на приятелката, която е закупена преди 2 години една до друга, с една и съща вода и кафе. Резултата беше ужасен  

старото делонги прави каймак в който да забиеш пластмасова бъркалка, и дори да стои кафето 10 минути, каймака си стои, а новата закупена от кауфланд, прави жалък опит за каймак, който изчезва след 2 минути  

Оказа се, че мой познат също си е купил но от Варна, и неговата също не прави каймак. Радвам се, че поне когато върнах кафемашината в кауфланд ми бяха върнати парите, но за пореден път се убеждавам, че в тази верига продаваната техника е явно с най-ниското качество. Ако има някой колега, който да си е закупил тази кафемашина от кауфланд, да не се чуди защо не му се получава кафето .