Интересува ме при какви условия се гледат стойностите на 13-и канал?
Защото имам притеснения относно моя мотор AJM на МК4.
Измервал съм ги на студен мотор тепърва запален и показанията са съкрушителни,но мисля,че това е нормално защото в момента на запалване работи на обогатител и се пуска допълнително количество гориво.
След като позагрее,стойностите спадат почти до 0.
На загрял мотор стойностите са 1: -0.15/-0.45 2: 0/-0.30 3: 0/0.45 4: 0.10/0.40 това са г/д показанията на празен ход. Но когато започна да се движа показанията на 3-та и 4-та дюза скачат до 3-та 1.40 4-та 1.50
Та въпросът ми е това нормално ли е имали за какво да се притеснявам?
синхронизацията ми е 0(но също се мести -0.5/0/0.5 милиграмите също ми варират 3.8/4/4.2 и това не знам дали трябва да е така?
Освен тези колебания на стойностите др-те обезпокоителни симптоми са: оборотите също играят 882/904/924
имам претрисане на празен ход,но не е от демпфера гарантирам(преди малко карах Б5.5 с разбит маховик) скърца чука щрака при палене и гасене на колата двигателят се опитва да излезне от коша, а скоростния лост е като перфуратор.
При мен няма нищо от изброените неща освен лека вибрация в лоста и при потегляне имам 1 чукане което е вследствие на заминал тампон на кутията така наречения DogBone
Моля ви за мнения и съвети защото не искам да ставам роб на тази купчина желязо достатъчно пари дадох за тоя голф + обслужване и не ми се дават пари на вятъра по метода проба/грешка в нашия град не бих си дал колата на никой "майстор" искам да я погледне човек който си разбира от работата,а не като нашите дет ми викат,че мотора ми е КР а не ПД и че нямало разлика м/у двете.
Предполагам, че сам няма да мога да се справя(всичко по колите ми до сега си правя сам с един приятел),а което не мога искам не искам отивам при някой "майстор" тъй че мисля да се свържа с някой от форумните майстори да я погледне.
Така,че колеги МОЛЯ ВИ дайте мнения/съвети правилно ли измервам показанията ако ДА имали за какво да се притеснявам,нормално ли е така да варират стойностите, оборотите от какво може да играят така(ЕГР-а преди 20ина дни го свалих и почистих)