Пасат Б5 гасне при първо палене
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 гасне при първо палене
Добре де, но онзи ден я парих и я оставих да работи докато достигне работна темп. На другия ден вечерта пак я палих и го нямоше проблема. Но ако стои 3 дена и повече го прави. Затова не ми се вярва и да е датчика.
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Отиди в сервиз, или се консултирай с човек, който се занимава с тези неща. Иначе само си търкаме клавиатурите. Вече казах, при мен проблема се оправи след смяна на датчика.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Сега ме чака пътуване, може като я пакарам на дълъг път да се оправи. Ако не ще я закарам на сервиз.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше подобни теми за този проблем.При някой е датчик при някой е друго.Понеже имаш проблем с паленето след 3 дена може да е от бензиновата помпа.Имах същия проблем само, че при мен го правеше сутрин и вечер.Сменях датчик,свещи и какво ли още не докато един ден ми изгоря помпата.След смяната и всичко си дойде на мястото и колата си пали винаги от първия път без значение колко е стояла.Някой беше споменал в другите теми,че от стар безнин и мръсотии в резервоара също се получавало така, но трябва да се види.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се вярва да е от помпата, защото сред един ден пали, а сред 3 не. Ако е помпата няма да пали и сред ден. Сега щарах 300 км и след два дена престой забали като кибрит от раз.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика и горивният филтър са сменени, сега ще видим дали ще има ефект
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Изпушва ли първия път ? защото ако и пушо някоя дюза пикае или бензина е мн гаден
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм забелязал пушек
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Първо палене след 3 дни, нямаше проблем. Дано да е решен проблемът.
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
При мен смяната на датчика не помогна 

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко бях долу при колата,седяла е около 4 часа.Откачам дебитомера да пробвам кво става,паля и бам оборотите на 900 заковаха,а трябва да са 1100-1200. Викам си от него е да ама гледам жената е махнала економито на климатроника,не че компресора е включил защото е 1 градус,но заковаха точно така все едно когато включва. Гася,слагам на економи(при свързан дебитомер) и бам 1200 и започнаха да танцуват.Изключих дебитомера,паля пак застанаха на 900оборота,но станаха и няколко паления и може затова да паднаха на 900
. Ще ме побърка тая кола,утре сутрин ще пробвам с изключен климатроник и дебитомер 
п.с. Може ли някой да обясни как точно се командват оборотите. Кога точно се включва смукача,температурния датчик ли му казва кво да прай? Защо при едни и същи условия(студен двигател)ако се включи смукача оборотите играят,а когато не се включи са заковани и си се форсира яко.

п.с. Може ли някой да обясни как точно се командват оборотите. Кога точно се включва смукача,температурния датчик ли му казва кво да прай? Защо при едни и същи условия(студен двигател)ако се включи смукача оборотите играят,а когато не се включи са заковани и си се форсира яко.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Lonely-Wolf написа:Преди малко бях долу при колата,седяла е около 4 часа.Откачам дебитомера да пробвам кво става,паля и бам оборотите на 900 заковаха,а трябва да са 1100-1200. Викам си от него е да ама гледам жената е махнала економито на климатроника,не че компресора е включил защото е 1 градус,но заковаха точно така все едно когато включва. Гася,слагам на економи(при свързан дебитомер) и бам 1200 и започнаха да танцуват.Изключих дебитомера,паля пак застанаха на 900оборота,но станаха и няколко паления и може затова да паднаха на 900. Ще ме побърка тая кола,утре сутрин ще пробвам с изключен климатроник и дебитомер
За да не се повтарям прочети 2-та тема под твоята

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,че разкрихме виновника. Преди малко я пробвах с откачен дебитомер,може би един оборот в повече врътна стартера докато запали,но като запали оборотите застанаха на 1000,а винаги са били при първо палене 1100-1200. Нямаше тресене,кихане,кашляне,оборотите бяха заковани,след 2,3 форсирания даже паднаха на 900.
С откачен дебитор ли да карам докато го сменя? И нормално ли е да върти малко повече без дебитомер?
Няма майстори(поне тукашните де :) ) тва онова

С откачен дебитор ли да карам докато го сменя? И нормално ли е да върти малко повече без дебитомер?
Няма майстори(поне тукашните де :) ) тва онова

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="Lonely-Wolf"]
С откачен дебитор ли да карам докато го сменя?
Да
С откачен дебитор ли да карам докато го сменя?
Да

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги дайте акъл кво да правя с дебитомера. Моя е хитачи. Нов ли да взема,с втора употреба ли да пробвам? Ако е нов какъв да е? Китайските стават ли за нещо?
Моя го чистих със спрей за карбуратори но не поиска да се съживи :)
Моя го чистих със спрей за карбуратори но не поиска да се съживи :)