Пасат В3 1.8 ми АБС Тампон на макферсон или пружина

Техническа и сервизна информация за Passat
marto91
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: ABS 1992

Пасат В3 1.8 ми АБС Тампон на макферсон или пружина

Мнениеот marto91 » Съб 04 яну 2014 17:41

Привет отново, съжелявам че Ви тормозя с глупости но след като смених предните амортесьори смених тампоните на макферсона. Дотук всичко ОК!! Ноооо след приблизитерно 15-20к км започна едно скърцане вътре в купето и се не издържашеее :banghead Ходих при Бог (майстор) и сменихме тампоните. Викам си всичко приключи и ще си пердаша с мойта каляска :love.vwclub , ала пак го има същия проблем но този път имам чувството че като е покарам почти не скърца! Умувам го да не е пък и от пружинките отпреде ама тепърва ще си го бръмкам и когато стотинки, ще се разправям с него. Ако случайно я има тази тема съжелявам, че Ви товаря излишно и препратете някой линк :cool Пасатката е 1,8ми с двигател АБС. Благодаря Ви предварително :th_up :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пасат В3 1.8 ми АБС Тампон на макферсон или пружина

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 04 яну 2014 21:50

Ако скърца при завиване, са изсъхнали или шарнирите или накрайвиците на рейката, ако пък си е скърцане при заклащане, тампоните са се смачкали и поудървили вече, по моему 20 хил.км са си много за пасат и продаваните в магазините тампони

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 04 яну 2014 21:55

Ако скърцането е когато завививаш, тогава вариантите са :
->лагерите на тампоните (не казваш дали си сменил само тампоните или и лагерите, както и не си казал дали си с "малкия" или с "големия" тампон.При големия тампон лагера си е едно цяло с тампона и няма как да смениш само тампона без лагера,ама при малкия не е така.
-> шарнирен болт или кормилен накрайник (трябва да се види кое точно скърца)
Ако сърцането е при движение и неравност (легнал полицай или друга гръбица),тогава може да са следните неща :
-> тампони на стабизираща щанга, биалетките към стабилизиращата щанга и/или към носача
-> кормилен накрайник или шарнирен болт (те имат промяна в положението при преминаване през неравност и могат да скърцат и при завиване и при неравност)
-> предния тампон на носача
-> шок тампон по стеблото на амортисьора
-> самия амортисьор
:beer

marto91

Мнениеот marto91 » Нед 05 яну 2014 10:47

Скърцането идва само от неравности, а пък шарнирчетата и външните кормилни накрайници са сменени! :cool А още по интересното, е че шумът си идвакупула където стои амортесьора :biggrin Все пак 6 години е търкам треа поне малко да сме се опознали с нея :mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 06 яну 2014 10:02

Ами явно тампоните са заминали, както казах по горе по моему доста километри са изкарали за боклуците които продават на пазара

marto91

Мнениеот marto91 » Вто 07 яну 2014 18:32

Преди 3 седмици ги смених, абсолютно същите. интересното е че когато е изкарвам от гаража и не е карана няколко часа (ден-два)на свобобна и навивам геврека независимо на къде се чува едно търкане все едно търкаш прозорец с влажна кърпа :biggrin а после през неравностите (изкуствената неравност) например, се чува това скърцане и изчезва при следваща неравност или дупка :mhihi

Върни се в “Passat”