Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
А аз пък никога не съм карал с фланци, но винаги пък съм искал да си поизкарам джантите малко навън и зимни и летни. Та си намерих едни фланци 20 мм задни и 14 мм предни. И си мисля, дали ще мога да ги ползвам и за летните който са Феникс ЕТ 37 а зимните са ЕТ 39. Имам малки притеснения, дали няма да е грозно да излязат летните толкова навън?
в момента сам с Феникс и аз и мисля да сложа фланци само отзад , но доста по тънки. нещо от рода на 6-7мм , съвсел леко да изнеса задните.
Някой може ли да ми каже какви трябва да са размера на фланците , в смисъл диаметър и дали за 7мм фланец трябва да има ръб, където е централния отвор.
Също така безопасно ли е да сложа оригиналните болтове или да правя нови?
Мерси!
Някой може ли да ми каже какви трябва да са размера на фланците , в смисъл диаметър и дали за 7мм фланец трябва да има ръб, където е централния отвор.
Също така безопасно ли е да сложа оригиналните болтове или да правя нови?
Мерси!
- Apokaliptiko
На 6-7 мм. не ти трябва да имат подход за централният отвор /то мисля, че няма как да имат даже/, но задължително ще ти трябват по дълги болтове.
Принципно, отзад Пасатите поемат доста изнасяне на джантите.
Принципно, отзад Пасатите поемат доста изнасяне на джантите.
аз съм се захванал да правя 25мм отзад и 20 отпред за феникса, като ще са преходни от 5х112 към 5х112 + 5х120

- Apokaliptiko
Ах ти стара лисице........Колко кафета си изпил ти......
Дон-е какво ти е мнението, ще изкочили много Феникса на 21 мм.?

Дон-е какво ти е мнението, ще изкочили много Феникса на 21 мм.?
с това ет-37 ми седи като детска количка matchbox аз мислех даже 30мм да ги изхвърля навън отзад, но 25 май е максимума да дойде почти до ръба на веждите.
Общо взето фланци се правят на принципа на оставащото място, а то се мери като пуснеш вертикала на външния ръб на желаната джанта , пускаш втора вертикала от вътрешния ръб на арката на веждата и разсточнието между двете вертикали е желания фланец. Разбира се може да се правят различни вариянти според търсения ефект.
тези пък ми бяха на Audi-то 4х20мм 5х112мм към 5х112мм , но бяха с централен 65мм за мерцедес без направляващ за джантата и имаше вибрации при около 120 влизаше в резонанс...

но това е визията която търся, от ръб до ръб
Общо взето фланци се правят на принципа на оставащото място, а то се мери като пуснеш вертикала на външния ръб на желаната джанта , пускаш втора вертикала от вътрешния ръб на арката на веждата и разсточнието между двете вертикали е желания фланец. Разбира се може да се правят различни вариянти според търсения ефект.
тези пък ми бяха на Audi-то 4х20мм 5х112мм към 5х112мм , но бяха с централен 65мм за мерцедес без направляващ за джантата и имаше вибрации при около 120 влизаше в резонанс...

но това е визията която търся, от ръб до ръб

Последна промяна от DoH_KuXoT на Пет 03 яну 2014 20:59, променено общо 3 пъти.
- Apokaliptiko
Ами като се натовари? Аз съм и с ниски пружинки? 

няма проблеми, на бившия пасат (B4) карах с 30мм отзад при ет15 9J , а отпред 25мм при ет15 и 9J за 70хил км не съм сменил лагер, а не вярвам да съм взел колата с нови лагери, но дори да предполажим че са чисто нови за 70хил км смятам че ако имаше да се чупи нещо да беше се счупило.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Гледам заприказвахте за фланци...на моята колиба все още се чудя кви да сложа.При ет55 отпред и ет50 отзад на 7ж отпред и 8.5 отзад още съм в чуденка.Мисля да спускам и аз вертикали а у,но е малко кофти,защото няма как да монтирам джантата на главината(все пак от 5х112 ще минавам на 5х130)....някаква идея как да измеря?Мислех да пускам колата по диск на земята(трупче отдолу а у) и да навра джантата някак и да я позиционирам по мое усмотрение...меря разстоянието от джантата до диска и воала?
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Момчета има въпрос,около ключа на фаровте таблото леко се олющило точно по краищата на самото гнездо.Има ли някакъв лек да го замажа отгоре с нещо за да не тръгне по таблото,дали ще стане с боя или лепило.
Аз съм мацал с перманентен маркер по духалките на старият пасат, но става по черно. А в твоя случай, незнам. 

mupk0 написа:Гледам заприказвахте за фланци...на моята колиба все още се чудя кви да сложа.При ет55 отпред и ет50 отзад на 7ж отпред и 8.5 отзад още съм в чуденка.Мисля да спускам и аз вертикали а у,но е малко кофти,защото няма как да монтирам джантата на главината(все пак от 5х112 ще минавам на 5х130)....някаква идея как да измеря?Мислех да пускам колата по диск на земята(трупче отдолу а у) и да навра джантата някак и да я позиционирам по мое усмотрение...меря разстоянието от джантата до диска и воала?
не можеш ли да хванеш поне един болт ? Слагаш един болт отдолу стягаш и пускаш от крик мериш и си ок. Но не отгоре болт!!! от долу задължително за да не отвори и пак внимателската де :)
Комшията написа:Момчета има въпрос,около ключа на фаровте таблото леко се олющило точно по краищата на самото гнездо.Има ли някакъв лек да го замажа отгоре с нещо за да не тръгне по таблото,дали ще стане с боя или лепило.
пробвай с това
От какво се е олющило пък около ключа, самия ключ или кожата/пластмасата на таблот, направи снимка ако ти е удобно
Последна промяна от DoH_KuXoT на Нед 05 яну 2014 20:56, променено общо 2 пъти.
От това че има ръб, а и самото табло и други пластмаси, като тези около копчетата на ел. стъклата са покрити с един черен слой от някакъв полимер, които с течение на времето се излющва.
Честно казано незнам дали има оправяне.
Честно казано незнам дали има оправяне.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Ето за това става въпрос