Кола от Швейцария или Германия?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: кола от швеицария или германия

Мнениеот dj_tuhla » Пон 15 авг 2011 12:41

Ясно е, че такова генерално обобщаване е глупаво да се прави, но ще напиша моите лични впечатления.

За ръждата много зависи от коя част на Швейцария е колата. Ако се вземе от френска или италианска част, климата там е доста по-мек и ръжда няма. От германска част си е все едно от Германия - малко по-зле, но не чак колкото болшинството Австриики..

Последните 3 коли на старо които сме купували в семейството са все швейцарки. Пасата беше от германската и имаше тук там избило, но не сериозно, Маздата и Галанта са от френската и нямат. Но и трите бяха в образцово състояние от към мотор и течности. По окачването всичко все си е било оригинално, но с останал живот, явно имат пътища хората. Та за мен са много добре поддържани в Швейцария, повече от масовите в Германия като гледам при приятели... Според градските легенди това се получава заради начина по който им е уреден годишния преглед там - колата просто не може да мине със генерален проблем или ако не е минала профилактика на предписаните в с.к. км. Но пак всичко си е на късмет и си иска оглед и преценка.

П.С. Според човека който ми ги кара, цената рязко пада след десетата година или около 200к км, или ако има някакъв проблем, който би излязъл твърде скъпо за оправяне (дори огънат калник им било скъпо да го правят, т.к. китосването било уж забранено там и трябвало да купуват нов(може да е и джамбазки приказки от 1001 нощ това, нямам идея)).

Късмет.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: кола от швеицария или германия

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 авг 2011 16:23

Аз пък ще ви кажа че ръждата най-много зависи от колата mhihi Голф от 4то поколение насам, може да гледаш спокойно даже да е от сибир... купи си Астра Г или примерно Галант от Италия и след някоя зима тук пак ще ти тръгнат веждите :012:

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Re: Кола от Швейцария,плюсове или минуси.

Мнениеот Комшията » Нед 05 яну 2014 14:36

Състоянието на 80% от колите от Швейцария са безупречни веднъж гледах един Б5.5 просто не мога да се изразя или го опиша все едно са го правили същия ден.Дълбоко съжелявам че не запазих снимки за показ на какво се казва истински автомобил.Но накрая си идваме на приказката Цената....18 900 франкона,смятай нататък.И да допълня АБСОЛЮТНО реални 63 хил.км.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 яну 2014 14:45

Колега, аз лично не съм попадал на добра кола от Австрия, или Германия! Повечето са решето от ръжда!
Ще постна една снимка на кола от Нет-а внос от Швейцария! Колата е на 200 хил км. 2007 година, определено си струва, но лугата си казва думата, праговете са хлътнали и след време няма да може да се вдига на крик, на снимката си личи! Само това ме спира да си купя кола от там! Докато от Италия, този проблем го няма, но двигателите там рядко се потдържат!
А относно митото, ако не е платено джамбазина ще ти каже, или когато отидеш в кат, ще споменат не се притеснявай! В повечето случай го плащат, но това ти е най-малкият проблем!
Ако купуваш коли от тези държави, за лична и нямаш гараж, вярвай ми, че повече от 4 години макс 5 няма да издържи и ръждата ще ви раздели!

п.п Ето и обявата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11386002179524995&f1=details&slink=59l59w
Прикачени файлове
11386002179524995_16.picShveicariq1.jpeg
Много запазена

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 05 яну 2014 15:01

преди 10 години за баща ми взехме пасат Б4 2000сс 2е със специфичен и много рядък зелен цвят внос от Швейцария. Толкова запазен пасат и до ден днешен едва ли има във форума без да се обиждат колегите. И аз карах Б4 но италиански... не ми се коментира, смених му всичко и го продадох. Беше на реални 65хил км за 8-те си години, вярно, че всичко е въпрос на късмет, но аз за швейцарска кола мога само +-сове да кажа. Но тогава цената при средна 6-7 хил лв без 8500 от които по спомен около 2200 бяха мито.
За немските и австрийските нямам много хубаво впечатление особено след като видях цели автовози очукани италианки пред елитна автокъща в швабско...
Италианките пък са много според зависи от кой район на жабурняка са... На юг е страшно, това лято се нагледах на коли без здрав детайл, видях толкова съприкосновение между автомобили , колкото в живота си не бях виждал и то пред очите ми. В неапол пък ако имах камера за час снимане сигурно щях да заснета по-дълъг клип от "компилация катастрофи за 2013" Гаражите им пък на повечето места са като нашите квартални...
Много интересни ярки зелени, червени и сини цветове има специално за швейцарския пазар, редки и интересни светли салони, специфични екстри , но не и пълен пакет от екстри в повечето случаи. Климатик/троник до днес е рядкост и то по поръчка.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 яну 2014 16:08

Колега, stivenj, всяко нещо си има изключение! Снимката която съм сложил на предишния пост, не означава, че всички останали коли са гнилочи! Или обратното, че всички 2006, 2009 година са запазени!
Просто отиваш и търсиш това което ти хареса на тебе! Но определено трябва да качиш колата на канал и с човек който разбира да я погледнеш! Че има майстори на "КИТ" тунинга, и така шпакловат, че ако не разбираш, така ще си го вкараш, като никой път, и колата остава вечно твоя! А вярай ми кърпена кола никой не купува, ако искаш му я подари! Ние имахме кола от Швейцария и кола от Австрия и Германия, е вярно колите са читави технически, но за 5 години всичко се смени по тях, и ръждата им видя сметката! А двигателите си работеха без грешка! И от цялата работа извадих заключение лично мое не го налагам, че на западните коли двигателите надживеяват купетата, като се има на предвид, че има изключения!
Ако имаш познат майстор, закарай го с тебе, ако трябва пу плати някой лев, но да купиш кола САМ, трябва да имаш много опит зад гърба си!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Кола от Швейцария или Германия?

Мнениеот Vlad777 » Пон 06 яну 2014 0:08

Добавих някои мнения от другата тема.

Като цяло колите от Италия са най-запазени откъм ръжда. От Германия и Австрия пък са в най-добро техническо състояние, но пък често ги гони ръждата поради препаратите, с които се обработва там зимата.

Естествено зависи и коя година е колата и дали е поцинкована. Зависи и дали е удряна и правена, защото където се заварява, ръждата си избива - нарушава се покритието.

Швейцария и Холандия според мен са приемливи дестинации за избор на автомобил, въпреки че аз бих си купил читава кола от Германия след внимателен оглед за ръжда.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Re: Кола от Швейцария или Германия?

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 11 яну 2014 15:09

Колега, в Италия няма зима.Зависи в коя част де :Mr Green Fun . В Германия или Швейцария обработват пътищата със препарати,сол.Тези препарати не влияят добре на колата. Според мен покупка на автомобил от Италия е най-добре :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”