Измама Глобул / Globul

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Измама Глобул / Globul

Мнениеот myrshavija » Нед 05 яну 2014 16:23

maxpayne написа:...
А колкото до "ама каква измама, да си гледал" - естествено, че е измамен, изумява ме липсата на логическа мисъл в някои коментари.
За мен е неразбираема и безумна готовността да сложиш подписа си под нещо, което не си прочел. Всякакви устни уговорки и уверения са вятър на устата за мен. Авторът има право да се чувства измамен, защото е поискал едно, а е получил друго, но в по-голяма степен има право да се чувства глупав. Забавното е, че не всички "опарени" си носят обичката, а напротив - продължават да подписват. Аз например не се подписвам на електронната джаджа на ВиваЦом - искам две разпечатани и подписани от служител копия на договора и тогава започвам да чета какво пише. Всякакви доводи, че системата им била такава са празни приказки.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 05 яну 2014 16:27

На мен не ми стана ясно, сметката какво включва - само такса от 20-30 ноември или има и такса от 01.12 - 30.12. Като звъня на 123 какво казаха, има ли активни карти или са спрени?

@maxpayne - в случая неустийката е 200лв на карта.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 05 яну 2014 16:46

Всички дето ти казват "да си гледал" сега са много силни, ама ако им се случи на тях друго ще пеят! Естествено е че колегата е измамен, как може да разсъждавате противно на всякаква логика, отива в магазина и иска предплатена карта само за интернет, ако няма такава, "ми нямаме", "ми чао", ма те не, или продавача не е разбрал( :mhihi хах), или по вероятно е решил да му начука една две карти с по 5 лева такса, пък то кой ли ще се занимава за 5 лева, после колега се подписва, ама в момента вижда че това не е което иска и казва, че се отказва, и кое точно от израза "ОТКАЗВАМ СЕ" продавача не е разбрал???

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 05 яну 2014 16:51

Не знам как още има хора , които влизат в офисите на Глобул, а не ги подминават със смях и съжаление :deal

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 яну 2014 17:18

ivo_555 написа:Всички дето ти казват "да си гледал" сега са много силни, ама ако им се случи на тях друго ще пеят!

Казваме му да гледа, в смисъл да види какво разписва! Аз когато купувах предплатена карта на Глобул, ми дадоха формуляр, в който си написах 3-те имена и ми снимаха личната карта, за да регистрират картата! Но формуляра не е 3-ри листя с общи условия, което е при колегата направо договор!
Всеки може да сгреши, няма значение дали е банка или телефонна компания!
Лошо е направил, че е подписал, всичко останало се оправя! Иди доказвай, че не си съгласен с подписа си!
Все едно да прехвърлиш на твое има кола, след като си я купил, и после да искаш да я върнеш!? Как става? :a045

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 05 яну 2014 20:35

Не съм дочел че това е още ноември, тоест гратисния период отпада :confused
Единственият ти вариант е да пуснеш жалба че си бил измамен. Прави се на място. Свободен текст - управителят го приема, препраща на регионален, той на зонален мениджър и ако зоналният каже ОК, няма да имаш действащ договор.
Всъщност се сещам още един начин. Намираш си място където няма покритие за интернет, но трябва да си сигурен че няма. Пускаш молба пак свободен текст и по горната верига се препраща молбата. Разликата е, че оператора прави проверка дали в мястото където искаш да ползваш услугата има покритие, ако не - могат да ти анулират договора. В 30-дневен срок трябва да получиш отговор по посочен от теб начин.
Вторият случай се е случвал докато бях служител. Клиент изплащаше лаптоп но не можеше да ползва нет-а (липса на каквото и да е покритие).
Условието да му анулират договора беше само да си плати всички вноски на лаптопа на един път, без да заплаща за нет. Та се свърши.
Всяко друго неплащане води до неустойка в размер на 200лв за 1 сим карта за мобилен интернет :no

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Пет 10 яну 2014 18:06

След сигнализиране през сайта на Глобул днес получихме отговор, че въпросните договори са невалидни и не дължим нищо. Искам да благодаря на всички Ви за подкрепата. Търсете си правата при подобни случай.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”