ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос
От моите наблюдения за да е сменен фара има само една причина-счупен. (най-често от ПТП, но все пак може да има и друга причина, само тоя дето го е сменил може да каже). Ако под оригинални капути имаш предвид гумените маншони отзад на фара-да ти кажа, че оригиналните не падат по никакъв начин и не пускат влага (за насекоми въобще и дума не може да става). И също от личен опит да кажа-светлината на оригиналният и на ментетата не може да се сравнява. Уж го гледам един и същ фар, а светлината се разсейва съвсем различно, оставя ми тъмни петна. Колата ми е удряна отпред и единият ми фар беше такъв (да не излъжа, но май беше точно TYC), kупих си оригинален HELLA втора употреба и всичко заспа.
Пак съм прецакан значи ! Верно че на мигачите ми нагаряше фасонката -контакта -явно е по лоша. За сега с малко вазелин и подмяна на едната -работят и двата мигача отпред. Ама то целият държач се сменяше на крушката !
Капутите падаха и за това явно са влезли насекомите, влага няма ! Та аз сложих скоби и капутите не падат !
Обаче се опъват тия капути на контактните букси вътре !
Ментак не ментак- това ще е !!!
Не е по темата ! Офф
Абе, капачките на джантите-16 цола, ги няма, обаче размери хиляда -55/60/67/70 мм. С шублера трудно се мерят-иска специален шублер с дълги челюсти !
Стандартните джанти за модела ! Знаете ли кой е верният размер за тия 16-ки ?
Капутите падаха и за това явно са влезли насекомите, влага няма ! Та аз сложих скоби и капутите не падат !
Обаче се опъват тия капути на контактните букси вътре !
Ментак не ментак- това ще е !!!
Не е по темата ! Офф
Абе, капачките на джантите-16 цола, ги няма, обаче размери хиляда -55/60/67/70 мм. С шублера трудно се мерят-иска специален шублер с дълги челюсти !
Стандартните джанти за модела ! Знаете ли кой е верният размер за тия 16-ки ?
Колеги на пасата 5,5 -фабричната инсталация на фаровете къси/дълги как е реализирана ??? Тоест има ли релета ???? И на кои светлини ?
Загледах се на старият ми Пасат В3 и на брато Аудито В4 нямат никакви релета и явно всичко минава през ключа и контактното перо.
Разликата е че на Аудито и Пасата крушките са здвоени Н4. Докато на новият 5,5 са Н7 поотделно за всяка светлина.
Загледах се на старият ми Пасат В3 и на брато Аудито В4 нямат никакви релета и явно всичко минава през ключа и контактното перо.
Разликата е че на Аудито и Пасата крушките са здвоени Н4. Докато на новият 5,5 са Н7 поотделно за всяка светлина.
То и б4 е с две сексции 2хH1 обаче пак минава като на Б3 през ключа, ако си на дълги и дадеш светлинен клаксон и светват една идея по силно , което означва , че точно тези загуби се изравняват до 100% теоретично де :)
Ауди В4 не мисля че е с Н1. Фара е правоъгален и свети слабо- късите и дългите са едно и отзад е с един отвор за смяна на крушката.
Аз се интересувах за Пасат 5,5 как е реализирана инсталацията.
Аз се интересувах за Пасат 5,5 как е реализирана инсталацията.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
пасат б4 има предвид
В смисъл ?
И имат ли релета тия кочини в осветителната си инсталация ???
И имат ли релета тия кочини в осветителната си инсталация ???
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Н7 на фара го пише
Къси и дълги 2 Х Н7- 100%.
За мъглявите мисля че са Н3-с външен извод за +. Така казват в другите теми. Аз не съм сменял за сега.
Ти ксенони ли ще им изпраскаш ?
Според мене на мъглявите сложи ако намериш- 3000 К. Това бяло/синьо-неоригинално не е ясно.
Да и на самият фар за къси дълги-отгоре-където капака го покрива има индикация.
За мъглявите мисля че са Н3-с външен извод за +. Така казват в другите теми. Аз не съм сменял за сега.
Ти ксенони ли ще им изпраскаш ?
Според мене на мъглявите сложи ако намериш- 3000 К. Това бяло/синьо-неоригинално не е ясно.
Да и на самият фар за къси дълги-отгоре-където капака го покрива има индикация.
-
От ксенон на фарове за мъгла ефекта е обратен
Защо смяташ така ? На Пасата са пак лупи-мъглявите и би следвало да насочват и да не заслепяват-те са и ниско долу-общо взаето така са поставени че разширяват от страни зоната на видимостта и почти не се разпространяват в средата-полочава се нещо като светлинен триъгълник пред колата от тях.
Но ще отиде хубавата светкавица -съчетана с фаровете за мъгла-премигат готино от къси/дълги и мъглявите и те изгасват-става като дискотека и е готино !
Но ще отиде хубавата светкавица -съчетана с фаровете за мъгла-премигат готино от къси/дълги и мъглявите и те изгасват-става като дискотека и е готино !

Последна промяна от kossis на Вто 07 яну 2014 11:48, променено общо 1 път.
-
Светлината е много силна и нищо не се вижда
-
Аз ти казвам от опит какъв е ефекта а ти прави каквото искаш
Аз лично няма да правя нищо. Колегата пита.
Аз бих сложик -на фаровете за мъгла -халогенки с жълт филм. Но трудно се намират (правят се със сини или бяло филмирани, заради газарията и грешно разбраното разлагане на ксеноновата сетлина от лупите).
Аз питам кого заслепява и на какви фарове за мъгла си ги слагал тези ксенони.
Мился че така е коректно да се дава мнение.
На Пасата ти казах че са лупи и са разположени ниско долу-по навътре под бронята-правят триъгълник от светлинното си излъчване и разширяват на страни зоната на видимостта.
Ето това съм установил аз.
Горе долу 55 ватова Н7 е малко по слаба от 35 ватова ксенонка. Ксенонката излъчва малко по тесен честотен спектър-демек зависимост от солите, живачните и газовите смески се дефинира и излъчваната светлина. За разлика от халогенката която излъчва в целият честотен спектър.
Така че добре подбраната ксенонка, като цвят и мощност, би дала по голям комфорт. Разбирасе монтирана и на правилният фар.
За мъгла и мокро - жълтият цвят е ок-3000 К.
Та за това Те питам кого заслепява и на какви фарове за мъгла си ги слагал тези ксенони ? Лупи, обикновени, цвят на ксенона, мощност и тнт.
Аз бих сложик -на фаровете за мъгла -халогенки с жълт филм. Но трудно се намират (правят се със сини или бяло филмирани, заради газарията и грешно разбраното разлагане на ксеноновата сетлина от лупите).
Аз питам кого заслепява и на какви фарове за мъгла си ги слагал тези ксенони.
Мился че така е коректно да се дава мнение.
На Пасата ти казах че са лупи и са разположени ниско долу-по навътре под бронята-правят триъгълник от светлинното си излъчване и разширяват на страни зоната на видимостта.
Ето това съм установил аз.
Горе долу 55 ватова Н7 е малко по слаба от 35 ватова ксенонка. Ксенонката излъчва малко по тесен честотен спектър-демек зависимост от солите, живачните и газовите смески се дефинира и излъчваната светлина. За разлика от халогенката която излъчва в целият честотен спектър.
Така че добре подбраната ксенонка, като цвят и мощност, би дала по голям комфорт. Разбирасе монтирана и на правилният фар.
За мъгла и мокро - жълтият цвят е ок-3000 К.
Та за това Те питам кого заслепява и на какви фарове за мъгла си ги слагал тези ксенони ? Лупи, обикновени, цвят на ксенона, мощност и тнт.