Добавка за бензин
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Добавка за бензин
Абе ползвам добавки на кастрол и лики моли и съм доволен. За бензин става въпрос!
Лики Моли за почистване на системата или за подобряване на качеството на горивото?
- hitman0013
- Двигател:
За почистване на системата-лики моли, за подобряване кач на горивото-кастрол.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Каквото и да и наливаш колега файда никаква няма, утре ако имам време ще ти снимам бензин 98 налят в стъклена бутилка с един пръст утайка на дъното на бутилката, най вероятно разреден с вода или някаква друга гадост! На този смотан бензин който се продава в БГ каквито и добавки да му наливаш смисъл няма, карай си новата кола сменяй и филтрите по на често и това е ... другото са пари на вятъра и празни надежди 

- hitman0013
- Двигател:
Определено избора на не масов бензин си е нож с 2 остриета поради по бавното изчерпване на наличностите в дадена бензиностанция.
Хубав лаф за новата кола, ама горката тя ме чака в магазина сред едни лъскави плочки по пода.
Хубав лаф за новата кола, ама горката тя ме чака в магазина сред едни лъскави плочки по пода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
без никакви добавки! зареждай си от големи бензиностанции и си сменяй филтрите и маслото по каталог и проблем няма да имаш. аз зареждам от еко бензин и колата ми гори колкото го дават в книжка. мисля че бензина не ни е толкова зле колкото го изкарват 

- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не разбирам само... не стига че бензина е 2.61 (към днешна дата) че и добавки за "подобряване на качеството да му наливам"
То е вярно че те се разреждат в големи съотношения ама все пак... Сега не ми се рови задълбочено ама гледам Castrol TBE 250ml струва 19 лв като това излиза около 7 литра и малко отгоре бензин, което за моята кола са почти 100 км извън града... та питам аз струва ли си цялата тая работа
Според мене ако на някой му се кара с по-качествено гориво уж да сипва А98 то така или иначе е А95 с добавки поне до колкото аз знам...

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ацетон 1л цели 4,90 лв. 20 мл на 10 л. Хубаво, че я има темата , че да сложа / не съм слагал от 5-6мес.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Аз да попитам има ли някакви впечатления от Castrol TBA? Дизела го карах с TDA и бях много доволен както зимата, така и лятото (особено зимата). Но тази за бензина се чудя дали да не си взема, но нз до колко има смисъл от нея, да не говорим, че карам със 100 октана...
- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Колега rrrumen аз преди два дни си поричах на Liqui Moly Motor-System-Reiniger Benzin 2x300мл Вторник ше пътувам около 700км и след два дни пак обратно пак толкова. Ше ги пробвам на отиване и връщане, след това ше пиша за впечетленията си 

- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Колега сипвай смело но гледай да е нещо марково а не измислено. Впечетленията ми са положителни дори като че ли ми падна и малко разхода
Успех 

Самата истина е,че нема хубаво гориво в България ... нали на всички бензиностанции идва от 1 место само не знам тия дето си купуват Ферарита и Ламборгинита или пък оня с Вейрона от къде сипват да му се не види ! Ето това се чудя като прочета некъде за качеството на бензина ! Иначе от добавки файда никаква ! Най-добрия начин е да си точиш в туби предварително и да го оставаш да се отайва за 5-6 часа !
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
За ацетона не знаех, зимата сипвам на 10 литра 100мл. спирт. Все пак по стандарт в БГ вода се допуска до 7%. Карам на метан и ползвам малко бензин, затова сипвам 98.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, разгледай тази тема:
БЕНЗИН, добавки за бензин. Всичко за бензина и алхимията
http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=146&t=13172
БЕНЗИН, добавки за бензин. Всичко за бензина и алхимията
http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=146&t=13172
Аз имах едно забиване на колата на ниски обороти и не останаха други варианти освен да сложа добавка за ижекционни системи, която прочиствала дюзи и всичко където минава бензина.Взех на МАНОЛ- не много известна марка в Бг, но за съжаление резултата е нулев.Повече не мисля да слагам добавки под никакъв предлог.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”