Хубави тасове откъде?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
masimo
Автомобил: TDI
Двигател:

Хубави тасове откъде?

Мнениеот masimo » Съб 04 яну 2014 0:02

Здравейте колеги,
тъй като загубих оригиналните тасове от няколко седмици карам без и ме е яд да гледам колата направо така.
Моля, препоръчайте от къде мога да купя комплект хубави такива ... 15". Ако може нещо около района на ст. град или онлайн?

Случайно попаднах на този пасат за продан, и ми направи доста добро впечатление как изглежда с тези тасове. Идея какви са?

Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Хубави тасове откъде?

Мнениеот dobrin » Съб 04 яну 2014 0:04

Оригинални нови само от ФВ. Цените са малко болезнени, но ...
Иначе може джанти с тасове направо, трудно ще намериш според мен втора употреба само тасове, но няма нищо невъзможно.

Потребителски аватар
masimo
Двигател:

Мнениеот masimo » Съб 04 яну 2014 0:10

Привет,
ами нее задължително да са оригинални. Ценита са такива, че по-добре да се додаде и да вземе лети джанти :c020
Търся някакви други пластмаси, има за около 20лв-25лв комплекта, дори само 1 сезон да издържат е оферта.
Доста популярни са на versaco напоследък. На външен вид обаче не ми харестат много ...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 04 яну 2014 0:44

За такива пари - със сигурност няма да ти харесат.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Съб 04 яну 2014 0:50

Защо не провериш в продавалник , има доста оригинални втора употреба тасове на добри цени :th_up

Потребителски аватар
masimo
Двигател:

Мнениеот masimo » Съб 04 яну 2014 0:58

Ами гледах, но ценита са 50-70лв, а те горките ожулени :neutral За оргинални е ясно, че са цифрра, а по моргите са нясно колко оргигиналните са по-добре от турските и китайските и си им искат също добра цена.
Въпроса беше за препоръка на онлайн магазин с богат избор или ако някой може би познае тези от прикачените снимки ... хванаха ми окото.

Поздрави

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 05 яну 2014 17:38

Колега хвърли 1 поглед в сайта на "Гарван"а .Тасовете са внос от Полша.10 м купувах за зимните джанти 15" - почти 24лв. Има и релефни лепенки с емблемата на VW самозалепващи /около 6-7см диаметър/ за 2лв.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Нед 05 яну 2014 18:23

masimo, извинявай че ползвам темата ти, но ако може колегата kris11 да покаже сайта (може и на ЛС), че и аз искам да си купя някакви хубави тасове. :gruebel

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 05 яну 2014 23:40

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 06 яну 2014 0:38

Michelin предлагат хубави тасове, но са доста по-скъпи от китайските си аналози, но за сметка на това са единствените "афтърмаркет" тасове които ми харесват просто защото за изпипани детайлно като заводски тасове, но дали си оправдават високата цена... аз бих предпочел да си намеря оригинални 2-ра ръка

http://store.emk-33.com/product/1123823/tasove-za-dzhanti-15-nvs-34-4-broya-komplekt-michelin.html

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Пон 06 яну 2014 2:47

Аз пък взех някви чешки за 15 лв и са на 20на хиляди км,а не са мръднали.В началото бяха без драскотини,но за няколко дни майка ми ги направи леш от към визия,но все пак не са мръднали.Нямат нужда даже от свински опашки,а съм ги свалял и качвал неведнъж. Като модел ми харесват на мен пък и има къде да се лепне логото.Все пак зависи и от дупките на джантите как ще "прозират".След време пак такива ще си взема,а тези ще пробвам да боядисам в черно.
Прикачени файлове
3793314_1_585x461.jpg

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пон 06 яну 2014 12:04

Малко оффтопик, за което се извинявам. Хубави тасове (оригинални или просто по-качествени) да кажем, могат да се намерят. Но за съжаление не са евтини и цената върви поне 50-60 лв. и нагоре. Евтините за 15-20 лв. пък са гадни в повечето случаи - трошлива пластмаса, прекалено стегнати или прекалено хлабави, боята им пада много бързо и т.н. А без тасове е кофти - джантата се съсипва. На Голфа имах оригинални 15" тасове, на които няма нужда да коментирам качеството. Но ми ги откраднаха гадни к0п3л3т@ :censored2. И се чудя от известно време как да постъпя - да взема добри тасове или да карам на евтини ментета, които да сменям през няколко месеца :question Нови качествени няма да взема, ще изглеждат добре и ще изчезнат. Върти ми се идея да взема стари оригинални надрани или с дефекти. Даже бих ги надрал допълнително, за да не ги крадат. Тъпа работа ще е да си гледам колата с надрани тасове всеки ден, но с течение на времето се убедих, че само лошият външен вид пази от кражба. А тасове просто не виждам как може да се опазят.

Пак се извинявам за офтопика, но просто много ме е яд, че не мога да си позволя да имам хубави тасове заради тъпите крадци.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 яну 2014 12:14

Баш си е на място Офф топика, колегата е от София, не знам дали и 24часа ще изкарат едни оригинални тасове сложени на колата му :rolleyes
За ментаците по 15-20лв. на първата по-голяма дупка и всичко се разхвърчава на парчета, пластмасата е гадна, щипките са кофти и се чупят още докато се опитваш да ги сложиш, смисъла е никакъв.

Потребителски аватар
masimo
Двигател:

Мнениеот masimo » Пон 06 яну 2014 12:34

Да, единия оргиинален беше отмъкнат, макар че това го очаквах и го бях вързал с 2 свински опашки, не подейства :) Така, че инвестицията на цифра в оригинални добре изглеждащи е неоправдана. Тези които са надрани пък не ми харесват.

Мисля да взема някакви от 20-30лв и ако трябва другата зима пак ще се оборудвам. Искам обаче да ги видя на живо преди да ги взема, това с онлайн поръчките е ОК, но тук като се има предвид, че това е нещо предимно визуално искам да ги видя.

В метро дали има тасове ? Гарвана е добре, само че ми е далече :smile

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пон 06 яну 2014 12:46

Моите бяха от този тип като на снимката. Даже не са най-хубавите визуално, има къде къде по-красиви оригинални. И драскотини имаха и пак ги отмъкнаха. На Пасата тасовете, които са доста приятни, направо се чудя как са оцелели вече почти 2 г. За всеки случай съм ги понадрал в бордюри, даже на единия преден се престарах и го счупих леко.

Има още едно нещо, което ме спира да купя стари оригинални - може да са придобити по незаконен начин. Като нищо моите някой човек ги е купил за 50 лв от морга или някой битак. Може би истината е в по-сполучливи ментета, поне да се закрепват нормално и да не се трошат от всяка дупка. Кво да се прави, като съм заклет фен-железар :mhihi, ще се търсят тасове.

Колга masimo, не само трябва да се видят наживо, а и да се монтира поне един за проба (а това обикновено не е възможно). Поне за мен това е основния проблем - кофти закрепването (стегнато, криво или хлабаво) води до много лесно трошене на и без това гадната пластмаса. Затова ако някой е попадал на добри ментета, може да сподели.
Прикачени файлове
tasove_19323605_1_585x461.jpg

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”