Неспиране на стоп палка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неспиране на стоп палка
Виж съвета на icoico
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега до колкото ми казаха в кат ,че нямало давност , но когато ходих до инструкторат ми тои каза , че имали давност 2г. Имах акт за без гражданска застаховка , неспиране на стоп палка и фиш за без колан. първо платих за неспиране на спо палка 100лв и бях лишен един месец само ходих до кат обаче неми дадох само книжката трябавло да платя и другите , след един месец отивам пак платих в една банка акта за без застаховка и показа , че съм платил тя ме пита всичко ли си платил казах да потписах се ,че съм си взел книжката и талона обаче не казах на леличката ,че не съм платил фиша за без колат тя явно нее обърнала внимание в компа , че не е платен . и така сега незнам дали ще мине давност като фиша ми е от 2012 март някъде след няколко месеца ще проверя дали още фигорира или е изтекла давноста му. тъй като съм в чужбина няма как да проверя едвали щее скоро

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
buhata84 написа:Немога ли да пусна жалбата директно в съда,да не минава през КАТ?
Баси...я ми разясни с три думи що за юридически издържана жалба мислиш да напишеш, след като не ти е минало през ума да тракнеш пак три думи в търсачката и да откриеш примерно това:
http://srs.justice.bg/srs/151-%D0%9D%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F
Има и готова бланка за попълване.

-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Към icoico:Направил съм си труда да ги прочета тия неща.Аз просто питах дали жалбата е готова бланка или ти си я пишеш на празен лист.Щото,когато съм писал обяснения в полицията са ми давали празен кариран лист.
Защо оставам с впечатлението,че повечето тук ме съдите,за това че искам да си търся правата по съдебен път?Всеки има право да обжалва решение,с което не е съгласен.Не живеем в комунизма.Днес ходих до съда и ми казаха,че може жалбата да бъде подадена директно там.Да видим кво ще ми кажат утре в КАТ и тогава ще се решава какви ще са следващите стъпки.
Защо оставам с впечатлението,че повечето тук ме съдите,за това че искам да си търся правата по съдебен път?Всеки има право да обжалва решение,с което не е съгласен.Не живеем в комунизма.Днес ходих до съда и ми казаха,че може жалбата да бъде подадена директно там.Да видим кво ще ми кажат утре в КАТ и тогава ще се решава какви ще са следващите стъпки.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ето няколко пояснения и съвети и от мен :
Първо : Талона се връща само след заплащане на глобата (в твоят случай и изтърпяване на наказанието) или след влязло в сила решение на съда отменящо наказателното постановление (НП). Ако обжалваш НП не ти връщат талона докато не излезе съдебно решение, че е отменено (или ако решението потвърди наказанието до изпълнението му). До тогава караш с НП и документи, че обжалваш (имам колежка, която кара вече година и половина така).
Второ : Жалбата се подава паралелно и едновременно до съда и органа издал НП (в случая КАТ), не е задължително да е по бланка-образец, може и свободен текст, но е добре да е направено на комп. а не писано на ръка.
Трето : Намери си добър адвокат, който да намери формално основание (грешка в акта или процедурата) за отпадане на НП, защото за обжалване по същество нямаш основание - реално ти не си спрял на подаденият сигнал.
П.П. Не мисля, че могат да ти отнемат "С" категорията (в най-лошия случай, ще останеш без книжка за 3 месеца, нарушението е извършено преди да я получиш, а и не знам изобщо да има токова наказание (за последното може и да бъркам).
Първо : Талона се връща само след заплащане на глобата (в твоят случай и изтърпяване на наказанието) или след влязло в сила решение на съда отменящо наказателното постановление (НП). Ако обжалваш НП не ти връщат талона докато не излезе съдебно решение, че е отменено (или ако решението потвърди наказанието до изпълнението му). До тогава караш с НП и документи, че обжалваш (имам колежка, която кара вече година и половина така).
Второ : Жалбата се подава паралелно и едновременно до съда и органа издал НП (в случая КАТ), не е задължително да е по бланка-образец, може и свободен текст, но е добре да е направено на комп. а не писано на ръка.
Трето : Намери си добър адвокат, който да намери формално основание (грешка в акта или процедурата) за отпадане на НП, защото за обжалване по същество нямаш основание - реално ти не си спрял на подаденият сигнал.
П.П. Не мисля, че могат да ти отнемат "С" категорията (в най-лошия случай, ще останеш без книжка за 3 месеца, нарушението е извършено преди да я получиш, а и не знам изобщо да има токова наказание (за последното може и да бъркам).
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
buhata84 написа:...Мисля да ходя при адвокат...

А сигурен ли си, че НП се води невръчено?
-
Сигурен съм,че не е връчено до днес.Сутринта го подписах и декларирах,че ще го обжалвам.Искат да ме лишават от управление.Ходих при началника и той се прави на отворен.И даже ми вика,че можело и за неправоспособност да ме глобят и пак да ми вземат книжката.Баси...тъпака.Всичките ядове за един колан,ако не ма бяха глобили за колана,нямаше да търся талон и хич нямаше да ми пука за тва постановление.Ходих и при адвокат и той ми вика,че щял да види кво моим да напраим и утре ще ми се обади.Ама небеше обнадежден.
Интересно:как може да ме преследват през 2014 за отговорност,която е ангажирана към 17.03.2011 и то с лишаване?Ами да са ми връчили по-навреме НП,а не едва днес.И още нещо,ако НП влезе в сила след 7дни парите чрез НАП няма как да ги изтъват,ама книжката как,ще ми я вземат насила ли.Аз и днес не я дадох.А след 6 месеца те немогат да ме лишават,само пари могат да търсят.
Интересно:как може да ме преследват през 2014 за отговорност,която е ангажирана към 17.03.2011 и то с лишаване?Ами да са ми връчили по-навреме НП,а не едва днес.И още нещо,ако НП влезе в сила след 7дни парите чрез НАП няма как да ги изтъват,ама книжката как,ще ми я вземат насила ли.Аз и днес не я дадох.А след 6 месеца те немогат да ме лишават,само пари могат да търсят.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
buhata84 написа:...Сутринта го подписах и декларирах,че ще го обжалвам...
Интересно:как може да ме преследват през 2014 за отговорност,която е ангажирана към 17.03.2011...
Ем честито.
НК Чл. 80. (1) Наказателното преследване се изключва по давност, когато то не е възбудено в продължение на:
5. (изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) три години за всички останали случаи.
Що не отиде при добър адвокат преди да подпишеш и преди да се дракаш с катаджиите?

Последна промяна от icoico на Вто 07 яну 2014 18:41, променено общо 2 пъти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Е, може поне да се научи да слага колана...
-
Към icoico:Tая наредба от къде я изкопа?Аз колко търсих,но нищо такова не намерих.Да съм са прецакал ли ве?
Да видим адвоката,кво ще каже утре.Ако няма смисъл,няма да обжалвам и да влиза в сила.Пак няма да си дам книжката и квото е такова.Ако могат да ми я вземат насила,нищо немога да направя.Иначе,ако успея 6 месеца да я устискам,после само могат парите да ми търсят.Малко трудно без талон,ама ще гледам да не ме спират.Ако все пак ме спрат,няма да е като без книжка,Ще викам,че съм забравил да си презаверя акта.Те го виждат,че е "за без колан",не е нещо сериозно.
Да видим адвоката,кво ще каже утре.Ако няма смисъл,няма да обжалвам и да влиза в сила.Пак няма да си дам книжката и квото е такова.Ако могат да ми я вземат насила,нищо немога да направя.Иначе,ако успея 6 месеца да я устискам,после само могат парите да ми търсят.Малко трудно без талон,ама ще гледам да не ме спират.Ако все пак ме спрат,няма да е като без книжка,Ще викам,че съм забравил да си презаверя акта.Те го виждат,че е "за без колан",не е нещо сериозно.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На тая наредба и викат Наказателен Кодекс
. Ако вместо да псуваш полицаите и държавата по форуми и на място( предполагам), беше отишъл при когото трябва с цялата история, както те посъветвах, щяха да ти кажат, че ако до 17.03.2014-та се покриеш и не получиш по законов ред НП тоест без да има цитирам действие на надлежните органи, предприето за преследване ставаш чист пред закона. Затуй вместо да се яде мед с мечката требе да се пие вино с ловеца 

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
вариянтите за вземане са няколко.
да ти изпратят кварталния на домашният адрес. А Ако не му е дадете Чирпан е малък град и могат да ви чакат на посия на пътя.
При последвало спиране и непредставяне на синият талон. се прави проверка в системата и я вземат на място.
да ти изпратят кварталния на домашният адрес. А Ако не му е дадете Чирпан е малък град и могат да ви чакат на посия на пътя.
При последвало спиране и непредставяне на синият талон. се прави проверка в системата и я вземат на място.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Закон за адм. нарушения и наказания:
Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
Достатъчно красноречиво е отбелязано, че дори и да се покриваш, въпрос на преценка е да се счита НП за връчено. Следващият път си помисли преди да подминеш палката или да си понесеш "голямата" глоба от 10 лв. за неносене на документи. И да си наемеш адвокат, то единствения вариант е да се намерят процесуални пропуски в НП. Ако не- пиеш студена вода и плащаш и глоба, и адвокат.
Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
Достатъчно красноречиво е отбелязано, че дори и да се покриваш, въпрос на преценка е да се счита НП за връчено. Следващият път си помисли преди да подминеш палката или да си понесеш "голямата" глоба от 10 лв. за неносене на документи. И да си наемеш адвокат, то единствения вариант е да се намерят процесуални пропуски в НП. Ако не- пиеш студена вода и плащаш и глоба, и адвокат.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefarata написа:...Достатъчно красноречиво е отбелязано, че дори и да се покриваш, въпрос на преценка е да се счита НП за връчено...
Да, ама не. Ако не е отбелязано като връчено се счита за невръчено. Ако са го отбелязали като връчено в законоустановения срок то давността за отнемане на СУМПС е изтекла. Затова попитах

Последна промяна от icoico на Вто 07 яну 2014 18:47, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Krasi написа:И извода е: НИКОГА не си давайте талона, когато ви пишат акт, после, ако ви намерят да ви връчат постановление глобата е с 10лв. повече, но си спестявате хиляди неприятности.
Към автора: желая ти успех в битката с тия от КАТ.
Как може да не си дам талона? Нали ми го взимат като ми напишат акт?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”