варна-атина
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
варна-атина
колеги смятам да пътувам с кола до Атина от Варна даите идеи за маршрути, смятам да карам нова година там с познати и искам да си отида с колата не ми се пътува с автобус . Някакви идеи как е пътя и какви километри са до там и наи важното има ли някакви пътни такси ,ходя в Гърция от време на време до Солун и хълки-дики но за сега не съм имал проблеми но до Атина си нямам идея
Re: варна-атина
От Солун до Атина има пътни такси, който постоянно се менят и може да са вече към 30-40 евра в едната посока
Най добрия маршрут е през Свиленград според мен.
1275km

Най добрия маршрут е през Свиленград според мен.
1275km
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Аз като ходих колега преди 2г. минах Шабла- Варна -София-Кулата и ми излезнаха не повече от 1300км,по пътя тук там имаше бариери и такси но не повече от 30евро бяха всички такси.Тръгнах 9:00ч пристигнах2:30ч.По добре си отиди с колата в тея автобуси е ужас..
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
за мен най удачен е вариянта които е посочил и колегата по долу. пригответе си около 50 евро във всяка посока за такси. от няколко месеца има още два пунка за плащане. единият е на александрополис а друтгият на аспровалта. след солун ако не ме лъже паметта като патувах последният път до атина бяха 8 плащачки.
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Имайте в предвид че от 1.01.2014 пътните такси се вдигат с 60% така че само в едната посока (на връщане евентуално)ще платиш 40 евра+25 на отиване сложи гориво оди доди сам си прави изводите, има и бусове дето пътуват на цената на автобуса
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Здравейте, аз имам родни в Атина последно ходих септември.
Ето как са разпределени таксите.
По принцип аз влизам през Тива за Атина, тоест не плащам последната такса...

Успех и се пази, че има яко камери, магистралата е супер, е и няма тук там магистрала... прави се, там дебнат... внимавай на Ламия... на магистралата макса е 130 км!... пази се... а в Атина е яко движение!
Ето как са разпределени таксите.
По принцип аз влизам през Тива за Атина, тоест не плащам последната такса...

Успех и се пази, че има яко камери, магистралата е супер, е и няма тук там магистрала... прави се, там дебнат... внимавай на Ламия... на магистралата макса е 130 км!... пази се... а в Атина е яко движение!
- Milanov
- Контакти:
mladen0101 написа:Имайте в предвид че от 1.01.2014 пътните такси се вдигат с 60% така че само в едната посока (на връщане евентуално)ще платиш 40 евра+25 на отиване сложи гориво оди доди сам си прави изводите, има и бусове дето пътуват на цената на автобуса
Проверено!
Няма увеличение.
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Milanov написа:mladen0101 написа:Имайте в предвид че от 1.01.2014 пътните такси се вдигат с 60% така че само в едната посока (на връщане евентуално)ще платиш 40 евра+25 на отиване сложи гориво оди доди сам си прави изводите, има и бусове дето пътуват на цената на автобуса
Проверено!
Няма увеличение.
Ще има дадоха отсрочка до 20 януари!
- Milanov
- Контакти:
За сега само при влизане и излизане от Атина:
Таксите за магистралата Атина-Солун скачат от днес
От днес влиза в сила ново покачване на магистралните такси в посока Атина-Солун. Увеличението е в рамките на едно евро в двете посоки при влизане и излизане към Атина. При касата на Елевсина вече се плаща 4,20 евро, а при Истмо 3,60 евро. Увеличението е в рамките на 30%, без дори фирмата “Егнатия одос”, която поддържа магистралата, да обясни защо се налага увеличението, недоволстват шофьорите.
Автомобилите, които пътуват често и заплащат пътната такса с карти, ще ползват намаление.
От тази сутрин се включиха и контролните камери по магистралата “Атина-Коринтос”, които ще подават информация за шофьорите, неплатили пътни такси. Глобата е 200 евро.
БЛИЦ
http://www.blitz.bg/news/article/248785
Таксите за магистралата Атина-Солун скачат от днес
От днес влиза в сила ново покачване на магистралните такси в посока Атина-Солун. Увеличението е в рамките на едно евро в двете посоки при влизане и излизане към Атина. При касата на Елевсина вече се плаща 4,20 евро, а при Истмо 3,60 евро. Увеличението е в рамките на 30%, без дори фирмата “Егнатия одос”, която поддържа магистралата, да обясни защо се налага увеличението, недоволстват шофьорите.
Автомобилите, които пътуват често и заплащат пътната такса с карти, ще ползват намаление.
От тази сутрин се включиха и контролните камери по магистралата “Атина-Коринтос”, които ще подават информация за шофьорите, неплатили пътни такси. Глобата е 200 евро.
БЛИЦ
http://www.blitz.bg/news/article/248785
- Milanov
- Контакти:
Събуждам темата!
Има увеличение на тол таксите до Атина, тези дни ще ги споделя с GPS кординати.
За тези който, ще пътуват да внимават на Karavomilos, там за сега няма магистрала и винаги има патрул с радарен пистолет:
https://www.google.bg/maps/@38.886376,22.701848,3a,63.7y,165.61h,74.77t/data=!3m4!1e1!3m2!1s9q5VKFXWNdPA4AF2ZGvN8w!2e0!6m1!1e1?hl=bg
Има увеличение на тол таксите до Атина, тези дни ще ги споделя с GPS кординати.
За тези който, ще пътуват да внимават на Karavomilos, там за сега няма магистрала и винаги има патрул с радарен пистолет:
https://www.google.bg/maps/@38.886376,22.701848,3a,63.7y,165.61h,74.77t/data=!3m4!1e1!3m2!1s9q5VKFXWNdPA4AF2ZGvN8w!2e0!6m1!1e1?hl=bg
Здравейте колеги,
Предстои ми пътуване от Велико Търново до о. Тасос. Пътят прекосява централна България, преминаването на границата , според гугъл мапс, е през Свиленград. Дали някой скоро е минавал по този маршрут? да сподели мнение или препоръки, за пътя. ще се радвам ако споделите. досега не съм ходил по този маршрут, това ли е най-добрия избор за път. като времетраене го дават близо 8 часа, струва ми се адски много път.
Предстои ми пътуване от Велико Търново до о. Тасос. Пътят прекосява централна България, преминаването на границата , според гугъл мапс, е през Свиленград. Дали някой скоро е минавал по този маршрут? да сподели мнение или препоръки, за пътя. ще се радвам ако споделите. досега не съм ходил по този маршрут, това ли е най-добрия избор за път. като времетраене го дават близо 8 часа, струва ми се адски много път.
- Milanov
- Контакти:
Тази година Май месец, ходих до там, но през София... Гоце Делчев... Драма... Кавала... Керамоти... Тасос.
Пътя е ОК, както и на самият остров.
Имай предвид, че имаш такса за ферибота, 20 за кола и 3 на човек ЕВРА!
Има разписание на фериботите в нета... потърси страницата.
Лек Път.
Пътя е ОК, както и на самият остров.
Имай предвид, че имаш такса за ферибота, 20 за кола и 3 на човек ЕВРА!
Има разписание на фериботите в нета... потърси страницата.
Лек Път.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
http://www.thassos-ferries.gr/
Имай предвид, че Керамоти -> Тасос има доста по-често фериботи, а и е по-евтино, както и маршрутът е по-къс (30мин).
Кавала - Прино е по-скъпо, фериботите са по-рядко и пътуването е 1ч 30мин.
Имай предвид, че Керамоти -> Тасос има доста по-често фериботи, а и е по-евтино, както и маршрутът е по-къс (30мин).
Кавала - Прино е по-скъпо, фериботите са по-рядко и пътуването е 1ч 30мин.
Вчера преминах от Солун към Александополис- БГ
Има 3 пункта-диоди за плащане на магистралата.
Всеки по 2.40 евро.
Има 3 пункта-диоди за плащане на магистралата.
Всеки по 2.40 евро.