`96 VW Mk3 Cabrio VR6

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Re: `96 VW Mk3 Cabrio VR6

Мнениеот golf_1 » Пет 27 дек 2013 4:40

За кое по-точно имаш предвид под "специални" джанти? Ако говориш за Long Beach-a и от ТТ-то, ако се загледаш малко повече, ще видиш че никъде не съм казал че са специални, даже обратното не са нищо особено.
Специална джанта няма, всяка една(повечето) джанти са красиви сами по себе си, всичко е до мнение, а пък и да не говориме че всичко е моментно и рано или късно се сменя. За мене тея RC ми седят супер неестествено за мк3, за 18-ки пък да не говориме, 17-ка е максималното за 3-ка както си казал и ти. Още преди време бях намерил такива 17-ки 4х100 и друг комплект 5х100, но не ми харесаха.
Има доста джанти които не са срещани в бг и ще се харесат на много хора в тоя форум, ама аз лично няма да си ги сложа на колата, защото всяко второ субару тука е с такива примерно. :wink
И не се карам на никои, останал си с грешно впечетление, просто ми е интересно да даде примери за джанти които не са безлични, ако и ти имаш нещо друго да предложиш давай, ако искаш тука или на лс, както прецениш. :c020

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пет 27 дек 2013 10:10

golf_1 написа:За кое по-точно имаш предвид под "специални" джанти?Ако говориш за Long Beach-a и от ТТ-то, ако се загледаш малко повече,
ще видиш че никъде не съм казал че са специални,даже обратното не са нищо особено.Специална джанта няма...

Като ти предложих RC-то като вариант ти написа:
golf_1 написа:На тея RC-а кое точно им е специалното, всяка GLI-ка е с тях :question

...остава се с впечатлението че търсиш някакви специални джанти.

Досега съм следил с интерес темите за всички ти коли във форума,
имаш интересни виждания,но комуникацията с тебе нещо ми бяга...

На ЛС можеш да опиташ да ми пишеш. :Mr Green Fun

G60

Мнениеот G60 » Пет 27 дек 2013 16:05

golf_1 написа:Ако мислите, че ще се карат с някакъв по-различен размер гуми от тези на снимките се лъжете.

G60 дай ми малко примери за джанти които не са безлични

Щом нямаш намерение да караш с по ниски гуми каквито и джанти да сложиш няма да има особен ефект :exclaim

ето ти пример за ефектна джанта
3Eb3M83Nc5Le5Id5Mcd3q74cd0a4b8e3214a9_zps120c833f.jpg

Потребителски аватар
golf_1

Мнениеот golf_1 » Съб 28 дек 2013 7:30

Не си ме разбрал, имах предвид снимките на червеното кабрио за гумите, а не на моито със зимните гуми... На тт джантите са 195/40, на long beach-a 185/35. Аз имам намерение да карам тт-джантите точно със същия размер 195/40, което според мен е достатъчно ниско за ежедневно каране, незнам според теб. Само да кажа, че тука улиците не са перфектни както всички си мислят, накрая ще направя малко снимки и някои друг клип да се види за какви дупки и неравности има по пътя и магистралата в града, не е много приятно да мина с 100-110 през някоя такава на магистралата появила са за 1 ден. :thumb_down

А Восена е специална джанта, обаче незнам дали си погледнал размерите които са от 19х8.5 нагоре специално за CV3 които си показал, интересно как ще се събере. Все си мислех, че говориме за разумни размери до 17" които са за мк3, вече ширината е друг въпрос. Иначе джанти бол.. :wink

Т.С.Т. ще опитам да ти пиша на л.с. на тебе. :th_up

п.п. На STR копието на Восена почва от 17х9 ет21 5x114, пак интересно след фланци как ще седят.

G60

Мнениеот G60 » Съб 28 дек 2013 12:37

golf_1 написа:Не си ме разбрал, имах предвид снимките на червеното кабрио за гумите, а не на моито със зимните гуми... На тт джантите са 195/40, на long beach-a 185/35. Аз имам намерение да карам тт-джантите точно със същия размер 195/40, което според мен е достатъчно ниско за ежедневно каране, незнам според теб. Само да кажа, че тука улиците не са перфектни както всички си мислят, накрая ще направя малко снимки и някои друг клип да се види за какви дупки и неравности има по пътя и магистралата в града, не е много приятно да мина с 100-110 през някоя такава на магистралата появила са за 1 ден. :thumb_down

А Восена е специална джанта, обаче незнам дали си погледнал размерите които са от 19х8.5 нагоре специално за CV3 които си показал, интересно как ще се събере. Все си мислех, че говориме за разумни размери до 17" които са за мк3, вече ширината е друг въпрос. Иначе джанти бол.. :wink

Т.С.Т. ще опитам да ти пиша на л.с. на тебе. :th_up

п.п. На STR копието на Восена почва от 17х9 ет21 5x114, пак интересно след фланци как ще седят.

Точно ти няма начин да сложиш широки джанти особено пък и с фланец,преди време те предупредих точно за този проблем след преминаването ти от 4х100 на 5х100 icon_idea
Реплики на Восен има дори за Г3 http://prodavalnik.com/vossen-dzhanti-za-mertsedes-vw-audi-bmw-i-dr-i38548715
А това което ти показах беше пример за открояваща се джанта не съм имал предвид да ги слагаш на голфа.
Иначе за Голф 3 има доста прилични джанти които в комбинация с гуми 195/40/17 биха застанали в пъти по добре от тези заводски джанти към които си се насочил.
Аз също карам едната си кола със 195/40/17 а другата дори с по ниски гуми,не вярвам пътищата в Америка да са по зле от Българските :mhihi

Аз лично бих се ориентирал към по екзотични джанти от сорта на Шмит или в твоя случай Артек или RH,последните са с голям офсет и няма да имаш проблем да ги събереш дори и ако са по широки. https://www.google.bg/search?q=golf+3&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fqa-UofGDO-IyAPE8IDoDw&sqi=2&ved=0CC8QsAQ&biw=1008&bih=624#q=artec+17&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=Q582LDjLDf9BhM%3A%3BLgDpJjl6Y7yc4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.phamprint.com%252Fportfolio%252Fimages%252Fartec-Catalog.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.phamprint.com%252Fportfolio%252Fprints.php%3B464%3B600
В крайна сметка колата си е твоя и може да сложиш каквото си искаш,но понеже ме попита затова споделих моето виждане за Г3

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Съб 28 дек 2013 15:15

Джантите са като жените - пробваш с различни, докато ти хареса една...след време и тя ти омръзва.:Mr Green Fun

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 28 дек 2013 17:38

Здравей колега.Да намериш правилната джанта може да ти отнеме месец,може и 2 минути. Твоята кола е меко казано перфектна.Цвят,състояние,мотор :18b :18b .Каквото и да и сложиш ще и стои доста добре. Допреди малко гледах снимки на mk3 и джантата която най-много ми допадна е Изображение

Не налагам никой с мнението си,весели празници !!! И пускай фотоси :vw_shamp

Потребителски аватар
golf_1

Мнениеот golf_1 » Нед 29 дек 2013 7:02

Както казах колата няма да е вечно с едни и същи джанти, в момента съм решил да е с един от тези модели за пролетта, за лятото имам други предвидени.
Гума на 40 мисля е съвсем нормално за ежедневна употреба, ти едва ли минаваш с колата ти с по-ниските гуми по 3200+ километра месечно. С кабриото минавам толкова средно при положение че си карам и другите коли също. И повярваи ми пътищата при нас са лоши, колкото и да гледам максимално да ги избягвам местата където знам че са така, никога не може да се избегнат напълно.

G60

Мнениеот G60 » Нед 29 дек 2013 16:13

golf_1 написа:Както казах колата няма да е вечно с едни и същи джанти, в момента съм решил да е с един от тези модели за пролетта, за лятото имам други предвидени.
Гума на 40 мисля е съвсем нормално за ежедневна употреба, ти едва ли минаваш с колата ти с по-ниските гуми по 3200+ километра месечно. С кабриото минавам толкова средно при положение че си карам и другите коли също. И повярваи ми пътищата при нас са лоши, колкото и да гледам максимално да ги избягвам местата където знам че са така, никога не може да се избегнат напълно.

Всеки ден имам минимум 100км умножи по 30дни и сметни сам колко километра минавам месечно :exclaim
Колкото и да ме убеждаваш няма да ти повярвам ,че при вас пътищата са в по лошо състояние от нашите :mhihi
Всеки месец имам над 3000км с голфа които е с гуми 195/40/17 и вече почвам да се замислям дали да не го сменя с по голяма кола която да вози по прилично а не като тая. Другата ми кола е с гуми 215/35/17 и 245/35/17 но за разлика от смотания Голф возията дори със спортно окачване и ниските гуми е в пъти по добра. Определено с нея не минавам такива километри(дори в момента въобще не я карам)все пак не е лесно да минаваш по 3-4000км на месец с ВР6,за разлика от вашите цени на горивата тук са си направо убийствени в сравнение с доходите.
П.П. Аз лично бих сложил определен модел джанти от Порше на голфа,стоят много добре и определено са много ефектни и запомнящи се. Въпреки ,че 18 цола не са много подходящи за Г3 а и не са ми любим размер въобще...все пак бих направил компромис ако излязат от някъде на прилична цена.

523092_10151447425653745_1848894313_n.jpg

Потребителски аватар
golf_1

Мнениеот golf_1 » Пон 30 дек 2013 4:01

За ежедневката ясно че се въртят километри, за другата кола с ниските гуми имах предвид, но както и да е. :th_up
Това е добра идея, въпреки че не ми се иска изобщо да се качвам на 18-ка, някак си прекалено големи ми идват за 3-ка.
До лятото има време, имам доста други идей от заплануваните джанти, така че все ще се намери подходящата, а докато се намери за пролетта най-вероятно ще съм с ауди джантите.
Днеска си спечелих heat shield-а на търга в ибей и очаквам да доиде скоро. :Mr Green Fun Имам и оем калъфче за акумулатора което трябва да сложа и да си взема алуминиев амортесьор от мк4 за предния капак, защото този които го взех или му идва тежък капака защото е 340нм и трябва да пробвам с един от заден капак на 500нм, или просто е изпуснал, но това ще се нагласи.

Потребителски аватар
golf_1

Мнениеот golf_1 » Сря 08 яну 2014 7:00

Днеска довърших нещо дребничко по колата което бях започнал преди време, та първо започнах така с един

Изображение

но после като се замислих се усетих, че с двата ще е доста по-добре :Mr Green Fun

Изображение

Утре ако остане време ще има още една-две добавки за под капака. :e035

Изображение :c010

Потребителски аватар
golf_1

Мнениеот golf_1 » Сря 15 яну 2014 6:25

Днеска малко интересни работи ми попаднаха :Mr Green Fun
Отмъкнах само половината, защото вече нямах време да свалям и долните части, ама трябваше да се действа бързо че до утре нямаше да ги има вече, ама сега вече утре мога да отида на спокоиствие и да си сваля и долните части. Даже са и електрически, ще им се покефа малко на перфектното състояние и след това ще се претапицират за да са в тон с останалата част от интериора.
Толкова съм изкефен, в перфектно състояние са, само едно пране им трябва. Някои да има малко инфо за преправянето от мк2 към мк3?

Изображение
Изображение
Изображение

Най накрая си свалих и инсталацията за мфа-то да мога да си вържа, както и работещо табло от вр6 :c010

Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 15 яну 2014 9:43

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6