Често ли попадате в рискови ситуации и вие ли сте причината?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Често ли попадате в рискови ситуации и вие ли сте причината?

Мнениеот Hertz » Сря 27 дек 2006 17:18

Здравейте, искам да ви задам въпроса Често ли поадате в рискови ситуации и вие или някой друг участник в дживението сте/е причината за това? Интересувам се защото когато ми се случи нещо такова, даже и без да има последствия се чувствам някво гадно после - все едно съм някъв невнимателен идиот, все едно не мога да карам :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 27 дек 2006 17:31

не..
и в общи линии... 1:3 аз да съм причината..

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 27 дек 2006 17:33

Напоследък нещо често изпадам в такива ситуации :roll: Често почнаха да ме засичат например, и то само жени.Направо ми е писноло от тях :evil: После и аз се чуствам гадно ,но не си мисля че немога да карам,защото не аз съм виновен за създалата се рискова ситуация :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 дек 2006 17:44

За да не изпадате в рискови ситуации - мислете като шахматисти - два - три хода напред :wink: И задължително не се поддавайте на емоциите,когато някой друг ви е виновен!По-умния винати отстъпва!!!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 27 дек 2006 17:59

веселин написа:За да не изпадате в рискови ситуации - мислете като шахматисти - два - три хода напред :wink: И задължително не се поддавайте на емоциите,когато някой друг ви е виновен!По-умния винати отстъпва!!!

Еми то тогава 90% са идиоти :shock

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 дек 2006 18:19

teodor6769 написа:
веселин написа:За да не изпадате в рискови ситуации - мислете като шахматисти - два - три хода напред :wink: И задължително не се поддавайте на емоциите,когато някой друг ви е виновен!По-умния винати отстъпва!!!

.....И нека,който е безгрешен,пръв хвърли камък по мене......Всеки от нас прави идиотщини по пътищата - едни постоянно , други често и така нататък!Всичко идва от ИЗЛИШНОТО бързане!!!Ако се кара по-спокойно и разумно /нямам предвид опасно бавно и уплашено/ и се внимава - ще почнем да придобиваме европейски манталитет!А не днес - в Младост-4 карам с 50 и един :censored: с Г3 профуча покрай мен - с поне 80!!! :(

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 27 дек 2006 18:37

веселин написа:
teodor6769 написа:

.....И нека,който е безгрешен,пръв хвърли камък по мене......Всеки от нас прави идиотщини по пътищата - едни постоянно , други често и така нататък!Всичко идва от ИЗЛИШНОТО бързане!!!Ако се кара по-спокойно и разумно /нямам предвид опасно бавно и уплашено/ и се внимава - ще почнем да придобиваме европейски манталитет!А не днес - в Младост-4 карам с 50 и един :censored: с Г3 профуча покрай мен - с поне 80!!! :(

Абе не е така, аз един път точно в Младост 4 се влачех с 40 (точно при отбивката за Технополис - през Младостта, не по околовръстното) и някъв пич ме изпреварва и засича - явно много бързаще но аз побеснях ..... за една боя да ми откачи бронята и да ми строши левия фар :x . Тъй че "и прекаления светец и Бого не е драг"... :roll:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 27 дек 2006 19:03

Ами има ги и двата случая, не мога да преценя, но ми се струва че в повечето случаи другите са виновни за рисковоте ситуации, досега зад мене не съм видял някой да съм го ошашкал с дадена маневра.Но въпреки всичко на всеки се случва да засече колега.

Последния път недогледах за дясностоящ и така скочих на спирачките че колата ми угасна - нямах дори време за съединител:), а оня профуча с около 60 по преките покрай Екзарх Йосиф ...

Така че никой не е безгрешен.

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 27 дек 2006 19:34

Милослав написа:Ами има ги и двата случая, не мога да преценя, но ми се струва че в повечето случаи другите са виновни за рисковоте ситуации, досега зад мене не съм видял някой да съм го ошашкал с дадена маневра.Но въпреки всичко на всеки се случва да засече колега.

Последния път недогледах за дясностоящ и така скочих на спирачките че колата ми угасна - нямах дори време за съединител:), а оня профуча с около 60 по преките покрай Екзарх Йосиф ...

Незнам как е при вас но има един диапазон дет не го виждам в страничните огледала добре и ако не се дръпна напред към волана да погледна и от там може да засеча много гадно някой и то без да искам защото не съм го видял :roll: :?:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 27 дек 2006 19:47

Hertz написа:Незнам как е при вас но има един диапазон дет не го виждам в страничните огледала добре и ако не се дръпна напред към волана да погледна и от там може да засеча много гадно някой и то без да искам защото не съм го видял :roll: :?:

Да така е и за това се дърпам напред гледам в огледалото и пак се обръщам да се убедя защото нямам доверие на огледалата.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 27 дек 2006 20:05

На ден по няколко пъти, но не се замислям, не ми прави впечатление вече. Обикновено не съм аз причината, но понякога се случва... :dontknow:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 27 дек 2006 20:12

IvoG написа:
Hertz написа:Незнам как е при вас но има един диапазон дет не го виждам в страничните огледала добре и ако не се дръпна напред към волана да погледна и от там може да засеча много гадно някой и то без да искам защото не съм го видял :roll: :?:

Да така е и за това се дърпам напред гледам в огледалото и пак се обръщам да се убедя защото нямам доверие на огледалата.

А бе хора май значи аз не съм уред - всеки говори за тая мъртва точка, включае и баща ми дет се вика, а аз не мога да кажа че имам такава - Айде при баща ми разбрах - като седна в неговата кола и виждам на половината огледало купето на колата, като седне да кара моята след него е пак същото.
Досега не се е случило нито един път да засека някой заради това - дано и не я намеря тая мъртва точка :)

Може би просто несъзнателно и аз се навеждам за да погледна на огледалото ...

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 дек 2006 21:33

Hertz написа:
Милослав написа:Ами има ги и двата случая, не мога да преценя, но ми се струва че в повечето случаи другите са виновни за рисковоте ситуации, досега зад мене не съм видял някой да съм го ошашкал с дадена маневра.Но въпреки всичко на всеки се случва да засече колега.

Незнам как е при вас но има един диапазон дет не го виждам в страничните огледала добре и ако не се дръпна напред към волана да погледна и от там може да засеча много гадно някой и то без да искам защото не съм го видял :roll: :?:
Три кинта комплекта - са малките огледала премахващи мъртвата зона - а и при паркиране виждаш колко разстояние имаш до бордюрите :D

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 27 дек 2006 21:37

веселин написа: :?:
Три кинта комплекта - са малките огледала премахващи мъртвата зона - а и при паркиране виждаш колко разстояние имаш до бордюрите :D[/quote]

Не съм си монтирал такива:)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 27 дек 2006 21:38

веселин написа:
Hertz написа:

Три кинта комплекта - са малките огледала премахващи мъртвата зона - а и при паркиране виждаш колко разстояние имаш до бордюрите :D

Не съм си монтирал такива:) че ще стаана като камионче:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”