Всичко за спирачките при VW
Re: Всичко за спирачките при VW
Да попитам и аз може ли да влезе спирачен диск 321мм с ате 57 и сьпорти за 312мм диск,че не ми се купуват и после да ги врьщам.И след това естествено дали ще станат оригиналните ми 16-ки 'роуд америка' на този диск.
Аз искам да попитам дали, ако сложа задни дискове от Polo 1.4 16V и оставя предните ми 239мм колата при рязко спиране ще й се носи задницата? Защото принципно все си мисля, че съотношението 239мм отпред, барабани отзад/ 256мм отпред, задни дискове е правилното, не случайно така е от производителя, но питам, ако някой е пробвал да сподели мнение.
- Sparco_stz
- Автомобил: vw golf mk2
- Двигател: ez
Зависи дали има кантар колата.На бащами голф мк3 го направих така и няма проблеми.
Успех
Успех

- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
snuupy93 написа:Аз искам да попитам дали, ако сложа задни дискове от Polo 1.4 16V и оставя предните ми 239мм колата при рязко спиране ще й се носи задницата? Защото принципно все си мисля, че съотношението 239мм отпред, барабани отзад/ 256мм отпред, задни дискове е правилното, не случайно така е от производителя, но питам, ако някой е пробвал да сподели мнение.
няма да имаш проблем, аз карах така преди да сложа 256мм отпред. Все пак всичко зависи дали имаш кантар и как е регулиран

- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
snuupy93 написа:Аз искам да попитам дали, ако сложа задни дискове от Polo 1.4 16V и оставя предните ми 239мм колата при рязко спиране ще й се носи задницата? Защото принципно все си мисля, че съотношението 239мм отпред, барабани отзад/ 256мм отпред, задни дискове е правилното, не случайно така е от производителя, но питам, ако някой е пробвал да сподели мнение.
казвам ти от опит полото има проблем с това. Или си сложи поне 256 отпред и тогава дискове отзад или не слагай нищо защото аз не малко пъти съм усещал тръпката

- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
Dido_Petrov написа:snuupy93 написа:Аз искам да попитам дали, ако сложа задни дискове от Polo 1.4 16V и оставя предните ми 239мм колата при рязко спиране ще й се носи задницата? Защото принципно все си мисля, че съотношението 239мм отпред, барабани отзад/ 256мм отпред, задни дискове е правилното, не случайно така е от производителя, но питам, ако някой е пробвал да сподели мнение.
казвам ти от опит полото има проблем с това. Или си сложи поне 256 отпред и тогава дискове отзад или не слагай нищо защото аз не малко пъти съм усещал тръпкатаа ако питаш мен най добре е с 280 отпред и 228 отзад
напълно подкрепям по добре си сложи по големи спирачки отпред а си караи с барабаните отзад
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
stangero написа:Dido_Petrov написа:snuupy93 написа:Аз искам да попитам дали, ако сложа задни дискове от Polo 1.4 16V и оставя предните ми 239мм колата при рязко спиране ще й се носи задницата? Защото принципно все си мисля, че съотношението 239мм отпред, барабани отзад/ 256мм отпред, задни дискове е правилното, не случайно така е от производителя, но питам, ако някой е пробвал да сподели мнение.
казвам ти от опит полото има проблем с това. Или си сложи поне 256 отпред и тогава дискове отзад или не слагай нищо защото аз не малко пъти съм усещал тръпкатаа ако питаш мен най добре е с 280 отпред и 228 отзад
напълно подкрепям по добре си сложи по големи спирачки отпред а си караи с барабаните отзад
При мен отпред 239 плътни и отзад 229 , при слагането колата се поднасяше, след реглаж на кантара колата няма помен от поднасяне, дори на пистата на Калояново нямах проблем с влизане в завой на спирачка. Като се има на предвид че 2ф е доста по леко от 6н
Здравейте ! Имам следния казус - колата е Шкода Октавия 1 1.9тди 4х4 - 90 к.с ,съответно със спирачни дискове 280 мм и спирачни апарати FS III. Питането ми е за преминаване към 288мм (или 312мм) освен шенкел , съпорт ,апарат , накладки, и дискове дали ще трябва да се сменят и полуоски , лагер главини , пружини , амортесьори? Мога ли да взема същите от ауди с3 или ауди тт 4х4 ?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
a4tech19 написа:Здравейте ! Имам следния казус - колата е Шкода Октавия 1 1.9тди 4х4 - 90 к.с ,съответно със спирачни дискове 280 мм и спирачни апарати FS III. Питането ми е за преминаване към 288мм (или 312мм) освен шенкел , съпорт ,апарат , накладки, и дискове дали ще трябва да се сменят и полуоски , лагер главини , пружини , амортесьори? Мога ли да взема същите от ауди с3 или ауди тт 4х4 ?
Не, не ти трябват
От ТТ шенкела е различен, не го вземай
- neron4o
- Автомобил: Cupra R
Колеги ПОМОЩ!!! Трябва ми 1 диск/може стар,крив и тн./ за проба,само да го наложа да видя дали ще ми свърши работа. Няма да бъде увреден изобщо. Закъсал съм го със мойте спирачки- 305ммх28мм 4-бутално брембо. Този диск го няма никъде, освен варианта за 700 лв. за двата с доставката от Англия. Има и някви Кинтекс , които са 100 паунда комплекта и много ме съмняват да стават за нещо. Взех от Пежо но офсета е различен и не става
: Благодаря предварително. 

- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
аз доста изчетох за KINETIX-a и няма един човек който да се оплаква от тях. Е взех си такива дискове но не съм ги сложил още. Впечатленията ми от тях на пръв поглед са добри но пак казвам не зная като ги сложа на колата какво следва 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Малко неясно го написа.Ти не си взе просто дискове кинетикс а точно такива каквито търси момчето 

- neron4o
- Автомобил: Cupra R

- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
neron4o написа::th_up Еее колега,ще чакам отзиви непременно!!!Ние сега ще мъчим от Фиат Купе дали ще стане работата и ще пишаТо има лесно срещу 7-800 лв., но съм в цялостен проект и има доста по важни неща
От фиат купе турбо става размера е същият само офсета на диска на купрата не занам колко е, но тук на фиата е написан : http://www.ebcbrakesdirect.com/car/parts_disc.asp?part=disc&make=FIAT&model=Coupe&year=2.0+20v+Turbo+%2896-2000%29
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
На 294мм влиза ли 15-ка?