Passat b5 1.9tdi AHU чукане помпа,дюзи ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Passat b5 1.9tdi AHU чукане помпа,дюзи ?

Мнениеот z_chakarov » Пет 10 яну 2014 18:16

Здравейте колеги, от месец някъде от време на време пасата почва да чука като му давам газ. Нещо като аванс и няма никаква мощност.... Отначало се оправи направи го за момент, после при едно пътуване пак го направи , но покарах 3-4 километра с леко натискане на газта и се оправи.След това смених горивния филтър и 4-5 дена нямаше проблем, докато преди малко като се прибирах от работа и пак почва ... Чука като стар трактор и няма никаква мощност... пушек не вади.

Може ли от пикаеща дюза да е.Или филтърчето на помпата нещо да се е замърсило и да не пуска достатъчно нафта и от там да идва това чукане...Колата има масло не мисля,че е двигателя, защото като почне да го прави проблема и губи мощност самата кола, и както натискам газта и тя не върви и хоп оправя се и си тръгва нормално - оправя звука и след малко пак така. Авансатор нещо да спича на помпата...

Утре ще видя да почистим помпата.Взел съм си други дюзи - да ги сменям ли ?

Днес паля колата, все едно нищо не е било.Работи си нормално , върви си, но когато реши губи мощност и трака зверски...

Потребителски аватар
pnkolev89
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8 20V ADR

Re: Passat b5 1.9tdi AHU чукане помпа,дюзи ?

Мнениеот pnkolev89 » Пет 10 яну 2014 18:32

Здрасти колега, чукане може да се чува и от нафтовата помпа, не само от двигателя, а ако е пикаеща дюза колата ще кади яко черно. Според мен има голяма вероятност проблема да е в ГНП-то. Направи първо диагностика и тогава предприемай някакви ремонти, защото частите на дизеловите мотори са доста скъпички и може да се понабуташ с ремонти на принципа проба-грешка.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 10 яну 2014 21:08

погледни в движение на ВАГ КОМ стойностите на 4-канал . Загледай се в работата на авансатора. Лошо е ,че не го прави постоянно.

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Съб 11 яну 2014 17:23

В движение какви стойности трябва на 4ти канал да се движи аванса ? Ако направя лог файл,ще може ли да се разбере ?

Преди малко като я закачих ми извади грешка 01269 valve injector ... (n108)

Това да не е някой клапан на помпата ?

Върни се в “Дизелови агрегати”