И аз мерих налягането на конзолата на масления филтър - същото е както и при главата.
Аз карам с механичен манометър от камион, сега е на конзолата на масления филтър, има една червена скала и стрелката не излиза при около 2000 оборота от нея.
Ти с какъв манометър караш?
Пасат Б3 - измерване налягане на маслото - къде в Пловдив?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Налягане на масло, б3, къде в Пловдив ?
Механичен манометар за 10лв (парнаджииски) от конзолата с маркуч за спирачки след него медни траби до манометара в купето! При теб какви стоиности дава при напечен мотор? Аз сам написал моите стоиности и при тези стоиности ми свети лампата, затова сам замасил кабела да не пищи и си следа манометара!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мислех с такъв манометър, ама няма осветление.
Този, с който карам е от камион и няма цифри, до 6 бара е.
Иначе грубо на студен двигател на празен ход около 5 бара и постепенно пада налягането - вижда се стрелката полека лека пада.
Загрял на празен ход около 0,8-1 бар. При около 2000 оборота около 1,5 бара - не съм сигурен. Ама не влиза стрелката в зеленото. От конзолата до манометъра маслото върви по 6 мм шлалувка, дълга е 1,30 м.
Иначе грубо на студен двигател на празен ход около 5 бара и постепенно пада налягането - вижда се стрелката полека лека пада.
Загрял на празен ход около 0,8-1 бар. При около 2000 оборота около 1,5 бара - не съм сигурен. Ама не влиза стрелката в зеленото. От конзолата до манометъра маслото върви по 6 мм шлалувка, дълга е 1,30 м.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vwpnss написа:На 2000 оборота налягането е около 1,5 бара.
3 възможности:
Или не ти е верен манометъра
Или от някъде изпуска (макар и малко) налягане по тръбичките
Или ти е 'отрязан' датчика за високото налягане (оригиналния)
При 2000 оборота ако нямаш поне 2 бара почва да пищи зумер и да светкат ламБи по таблото.
Предполагам, че манометъра ти не е точен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма датчик за високо налягане.
Оригинално на конзолата на филтъра има тапа. На главата има датчик на около 0,15-0,20 бара.
На филтъра и главата манометъра показва еднакво.
Ще премеря налягането с истински манометър.
Манометрите за течности и газове ли са или нямат значение?
Оригинално на конзолата на филтъра има тапа. На главата има датчик на около 0,15-0,20 бара.
На филтъра и главата манометъра показва еднакво.
Ще премеря налягането с истински манометър.
Манометрите за течности и газове ли са или нямат значение?
-
- Автомобил:
- Двигател:
vwpnss написа:И аз мислех с такъв манометър, ама няма осветление.
Колега забелязал ли си при теб да има разлика на показанията при работа на място и при движение!!? При мен има доста голяма разлика примерно на място давам газ на до 2000об и задържам показва 3,5бар, тръгвам и в движение на същите обороти показва по малко примерно 2,5-3бар!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Това, което проверих в AUTODATA, за всички Пасати, независимо от типа на двигателя, произведени от 86г до 95г, а и по нататък, налягането се мери при 2000об/мин и трябва да бъде 2 бара. Ако това налягане е коректно, няма смисъл да се мери при други обороти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене няма обортомер. Обаче като цяло налягането ми се струва по-ниско от нормалното.
Манометрите за течности и газове еднакви ли са или имат разлика, и как да позная кой за какво е?
Манометрите за течности и газове еднакви ли са или имат разлика, и как да позная кой за какво е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Мерих налягането на маслото на конзолата на масления филтър с манометър до 4 бара.
Маслото е на 450 км 15W40, филтъра е нов, Filtron.
Сега налягането на загрял двигател (около 90 градуса) на празен ход е 1 бар.
Понеже няма обортомер на 5-та предавка с 80 км/ч (около 2000 оборота) налягането е 1,7 бара.
На място като се повишават оборотите и налягането се вдига, обаче ми се струва, че е ниско.
Мерих налягането на маслото на конзолата на масления филтър с манометър до 4 бара.
Маслото е на 450 км 15W40, филтъра е нов, Filtron.
Сега налягането на загрял двигател (около 90 градуса) на празен ход е 1 бар.
Понеже няма обортомер на 5-та предавка с 80 км/ч (около 2000 оборота) налягането е 1,7 бара.
На място като се повишават оборотите и налягането се вдига, обаче ми се струва, че е ниско.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой знае ли как да позная кой манометър е за течности и кой за газове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за линка, има информация за всички видове манометри, но не намирам нищо за манометрите за течности и газове - има ли разлика, каква е и как се познава кой какъв е?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Доколкото успях да прочета и разбера, май няма разлика за газове и течности. Ако греша, нека някой ме поправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също срещнах в описанията за манометрите, че пише използват се за газове и течности.
Обаче в някаква тема за масло някой беше писал, че се мери маслото с манометър, не за въздух, а за флуиди. То и без това флуиди са си и течностите и газовете.
И да има разлика в манометрите, надали ще е толкова голяма, чак няколко бара примерно при измерване.
Обаче в някаква тема за масло някой беше писал, че се мери маслото с манометър, не за въздух, а за флуиди. То и без това флуиди са си и течностите и газовете.
И да има разлика в манометрите, надали ще е толкова голяма, чак няколко бара примерно при измерване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Между маслената помпа и блока има ли гарнитура?