Vw Passat 2.0TDI
Vw Passat 2.0TDI
Здравейте колеги,понеже е зима,а това е идеалното време за покупка на дизелов автомобил се спрях на горе посоченият в заглавието Фолксваген.Въпросът ми е има ли някой колега от гр.Монтана,който да е на ти с автомобилите и да погледне един,който съм харесал,преди да отида аз на оглед ? Ето това е колата: http://www.cars.bg/c451786 може да пуснете и някое мнение за мотора,сега съм с 1.9TDI и съм доволен от него но не знам този как е ?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Vw Passat 2.0TDI
Използвaй търсaчкaтa колегa ,имa много писaно зa тея 2.0тди мотори и то все лоши рaботи,особенно зa BKP моторa.Не бързaй дa сменяш 1.9тди с тоя мотор
попрочети мaлко.

- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Има много изписано тук за 2.0 TDI - общо взето си мисля, че лесно ще се откажеш от него след като прочетеш редицата проблеми и за колко много неща трябва да се огледаш и внимаваш. Но все пак се разрови из форума 
//колегата ме изпревари//

//колегата ме изпревари//
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, чети хубаво - наистина има много писано. И най-добре да вярваш на хора, които са карали такъв автомобил. Не вярвай на някой, който чул на опашката за хляб и видял през три плета в десетия, че 2.0 TDI бил много лош, проблемен и т.н. Да, имат недостатъци, които при определени модели и години са изчистени. Иначе Пасатът е много хубав автомобил във всяко отношение - комфорт, място за пътници и багаж, икономия на гориво, пъргав и еластичен двигател, нормална поддръжка, висока остатъчна стойност, приятен дизайн.
Конкретният екземпляр отвън изглежда добре, но състоянието на интериора е притеснително - волан, копче за фаровете, капак на пепелника на задния ред, салон, кой знае какво още ще се види на място. Километрите предполагам се сещаш, че нямат нищо общо с действителните. По-скоро са 346 000. Общо взето лъсната за продажба, но нищо повече. Диагностика на техническото състояние трябва да се направи на място от специалист. Цената - горе-долу, може и по-добре за това състояние, което се вижда от снимките.
Конкретният екземпляр отвън изглежда добре, но състоянието на интериора е притеснително - волан, копче за фаровете, капак на пепелника на задния ред, салон, кой знае какво още ще се види на място. Километрите предполагам се сещаш, че нямат нищо общо с действителните. По-скоро са 346 000. Общо взето лъсната за продажба, но нищо повече. Диагностика на техническото състояние трябва да се направи на място от специалист. Цената - горе-долу, може и по-добре за това състояние, което се вижда от снимките.
Ако е BKP мотора, вземаш му рамата и питаш в VW дали подлежат дюзите за смяна. Ако не... просто се откажи. Ако е BMP (така ми излгежда на снимката, че им са различни капаците на двигателите)по-бива. Ама там па е с DPF и може да се наложи махане, което не е проблем стига да го направи можещ човек/сервиз. Даже по-добре търси BKP, чиито дюзи подлежат на акция. Той не е с DPF и според VW заради тези дюзи с пиезо-кристала мотора е по-тих и с по-малко вибрации.
А и знаеш - кола без проблеми няма. Единствено (според мене) електрониката е малко главоболие, че не всеки знае къде да бърка/гледа. Успех колега
А и знаеш - кола без проблеми няма. Единствено (според мене) електрониката е малко главоболие, че не всеки знае къде да бърка/гледа. Успех колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, то остана ли такъв с несменени дюзи?След като смених на моя преди 1 година,имам 2 подаръка от приятели,собственици на ВКР ,на които казах за акцията /хора ,които не четат във форума/
!А , и един с проверка на маслената история след като аз изгорях.

Надявам се колегата няма да се разсърди, ако му ползвам темата.
Искам да попитам за 2 конкретни обяви, дали виждате нещо повече от мен :)
http://www.cars.bg/c525557
http://www.mobile.bg/11386341275616705
Предстои гледане на място, най-вероятно уикенда и проверка в Порше.
Искам да попитам за 2 конкретни обяви, дали виждате нещо повече от мен :)
http://www.cars.bg/c525557
http://www.mobile.bg/11386341275616705
Предстои гледане на място, най-вероятно уикенда и проверка в Порше.
- vulkana
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,добре изглеждащи ,но като знам че моя пасат 2010г. го купих на 153000х.км. тези двата с тази година.......?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Километрите нямa въбще смисъл дa се коментирaт в Бългaрия 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Такъв Пасат преди 2008г е таралеж в гащите
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DaDiablo написа:Искам да попитам за 2 конкретни обяви ...
Бих гледал само черния, цената на другия за това което предлага е неоправдано висока.
Относно черния - има едно разминаване в лявата фуга на капака - отивайки напред към фара потъва под нивото на калника - трябва да се види причината за това. Километрите е ясно, че няма смисъл да ги коментираме. Ако пък излязат верни, си е бинго и цената не би била никак лоша в този случай, ако не излязат други проблеми. Макар състоянието на салона да говори друго.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Този изтъркан салон на 135'000
Може ама по 3.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно този салон се захабява доста бързо, ако не се поддържа както трябва. Имах Пасат Б 5.5 с подобен салон, и за 20 000 км му трябваше сериозна поддръжка - потъмнява доста. Но това смачкване, което се забелязва ... навежда на мисълта, че километрите най-вероятно са повече от обявените. Да не говорим, че не виждам смисъл някой в другата Европа да си купи голям дизелов автомобил (което означава, че се ползва най-вече за извънградски пътувания) и за толкова време да навърти само 135 000 км. Просто няма как. Давам пример - моят Голф е Август 2008 година и вече е на 190 000 км (а може и на повече), а все пак е Голф, а не Пасат. Та като си направи човек изводите ...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”