Неспиране на стоп палка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Re: Неспиране на стоп палка

Мнениеот buhata84 » Пет 10 яну 2014 19:00

Към Кrasi:Разбира се,че всичко е точно така както го казвам.Нямам полза да си измислям и после да търся мнение из форумите.Това което съм писал до тук е самата истина.Затова ващите коментари в темата за мене са важни и ги следя с интерес.
Иначе от днес с адвоката пуснахме жалбата и сега чакаме призовка от съда.Той ми каза,че поне 2 месеца,ще се бави.Ако знаете,колко ме уговаряха в КАТ де не се хабя да пускам жалби.Аз самия съм съветвал мои приятели да не се съгласяват на всяка цена с тези кожудери,долни и да си търсят правата.Сега когато аз съм потърпевшия,няма как да е друго.Дано обаче имам и успех в съда,иначе всичко ще е безмислено.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 10 яну 2014 19:05

Краси, от дългогодишната ми работа с хора съм разбрал - поднасят ли информацията на части, значи много неща не са така. Карал без книжка, не спрял умишлено, не си платил глобата, не слагал колан и ядосан на акта... Орева форума как бил репресиран и тормозен.
Утре един такъв хубостник, говорейки по телефона и карайки малко по-бързо - само с 65 в града, ще помете детето ти на пешеходната пътека зад пощата и ще избяга, без да види какво е станало. Щото си бил забравил книжката вкъщи, а гражданската на разсрочено не е плащана от 2 месеца. Ще го лайкнеш ли във фейса, като се зажали, че искат да му вземат книжката за изчерпани точки?
Колкото до мен, винаги слагам колана, нося си документите, не карам пил и винаги спирам на полицай.

buhata84

Мнениеот buhata84 » Пет 10 яну 2014 19:37

Абе нищо не лъжа,бе хора.Не им спрях,щото книжката ми не беше в мен,тя беше с изтекъл срок и в този момент ми се издаваше нова от КАТ,имах едно синъо листче дето съм платил за поръчката на новия китап.Само тва имах в мене.Старата с изтеклия срок не беше в мене.По онова време имах само "В"категория,"С"-то го изкарах миналата зима.И като видях,че ми махат в тъмното,а бях чул,че в тъмното не си длъжен да им спреш,реших да не спирам.Като пуснаха буркани и сирени и тръгнаха след мен спрях.Колата ми беше редовна и аз не бях пил-тестваха ме за алкохол.Нито съм имал автомати,нито трупове в багажника.Ама сега се дърлят,дето не съм им бил спрял.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 10 яну 2014 19:59

DaDiablo написа:
xploda написа: Но такива тарикатски изпълнения не слагане на колан, не спиране на палка и т.н.

Ей това е простата истина, примесена с огромно количество наглост. 3 месеца определено е малко.

Аз имам два акта за колан, първия за 150м, втория за 100м(освен за колан, тогава ме глобиха и за изключени светлини) и малко остана да се сдобия и с трети за 50м (бях си разтоварил багажа пред блока и ме спряха докато местех колата зад блока, където обикновено си паркирам). Пак на 200м от блока ми се караха, че не съм им спрял, в интерес на истината не на палка, а защото са ми присветнали с фаровете зад мен :screwy
Може да съм тарикат и наглец според теб, но се съмнявам, че някой от познатите ми би се съгласил с теб.
Колегата може наистина да си заслужава да му вземат книжката, но като знам КАТ какви ги творят един безпристрастен и справедлив съд може и да отсъди в негова полза.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 яну 2014 22:46

ktamen написа:
DaDiablo написа:
xploda написа: Но такива тарикатски изпълнения не слагане на колан, не спиране на палка и т.н.

Ей това е простата истина, примесена с огромно количество наглост. 3 месеца определено е малко.

Аз имам два акта за колан, първия за 150м, втория за 100м(освен за колан, тогава ме глобиха и за изключени светлини) и малко остана да се сдобия и с трети за 50м (бях си разтоварил багажа пред блока и ме спряха докато местех колата зад блока, където обикновено си паркирам). Пак на 200м от блока ми се караха, че не съм им спрял, в интерес на истината не на палка, а защото са ми присветнали с фаровете зад мен :screwy
Може да съм тарикат и наглец според теб, но се съмнявам, че някой от познатите ми би се съгласил с теб.
Колегата може наистина да си заслужава да му вземат книжката, но като знам КАТ какви ги творят един безпристрастен и справедлив съд може и да отсъди в негова полза.

Ако ще и за 3м. да са актовете за колан. Куките не спират на пред/зад-блокови паркинги и да дебнат. Щом са те спрели, значи си се включил колкото и за малко да е в улица/булевард с необходимото за да спрат куките там движение.
Това твоите познати какво мислят за тебе ми е все тая. Те са "твои хора" и е нормално да са на твоя страна. Затва и мнението им е нерелевантно.
Утре вдругиден недай си боже, ако се удариш челно с някой ти ще си този, който ще цунка или изхвърчи през предния джам. За разлика от фарове, стопове, мигачи, които са предназначени за предупреждение на другите, колана е за твоя лична защита. Ако не го слагаш си абсолютно, само и единствено за теб самия.
За протокола - едни от най-големите катастрофи с фатални последици са именно от непоставен колан(щото ще я врътна колата е тука на 20м. например) с ниска скорост. Ако не си гледал, потърси и виж някое и друго демонстрационно клипче да видиш кво им се случва на дъми-куклите.
За присветкването щом е полицейска кола си длъжен да спреш. Някъде в закона ги имаше тези неща описани. Спираш на куки, а пропускаш всичко живо с пуснат буркан и/или сирена или нещо такова беше, не съм 100% сигурен.
За КАТ пак повтарям. Да, идиоти са, некадърници са, алчни боклуци и т.н., но специално за твоите случай, този на автора и много други не са ви виновни изобщо куките. Вашето е по-скоро на калпавата ракета космоса ѝ пречел.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 11 яну 2014 1:02

xploda написа: не съм 100% сигурен.

Като не си 100% сигурен поне трябва малко да посмекчиш тона и да не си толкова категоричен :exclaim
За колана - Катаджиите дебнеха колите по улицата, но естествено патрулката не беше на самата улица, а малко встрани към нашата отбивка и като обикалях минавах покрай тях, не съм излизал на самата улица. Спряха ме и ме потормозиха за пари, но аз се направих, че не разбирам какво искат и като спряха друга кола след няколко минути ме пуснаха да могат да оскубят другия шофьор без свидетели.
За присветването - Движа се през нощта около полунощ по малка уличка с няколко лежащи полицая. Те са ми присветнали на 50 - 100м зад мен, разбира се погледнах в огледалото, но видях само фарове и реших, че са присветнали заради накланянето на колата на лежащия полицай. Дори да нямаше лежащи полицаи пак нямаше да спра защото какво ме бърка, че някой зад мен си играе с фаровете. След още 50м ме настигнаха (сещаш се, че едва ли по тази уличка съм карал с повече от 20км/ч) и включиха сините светлини, разбира се че веднага спрях. Преди това нямаше как да разбера, че изобщо колата зад мен е патрулка, камо ли, че искат да спра. След като ми се накараха и те започнаха, да мрънкат за парички, щото дрегера като покажел и после щяло да е късно и прочее глупости (аз почти не пия, тогава не бях пил нищо от поне 2 седмици), в крайна сметка май изобщо нямаха дрегер.
Писал съм, че познатите ми не биха ме определили като тарикат, не всички от тях са ми приятели и не всички от тях са "мои хора" така, че мнението им няма да е толкова субективно.
Ти изобщо не ме познаваш, може да предполагаш що за човек съм, но не и да пишеш така категорично за мен.

buhata84

Мнениеот buhata84 » Съб 11 яну 2014 11:44

Колеги,данеби 90процента от вас,или ваши близки да работите из КАТ.Ами то голяма защита на "горките катажийчета"от ваша страна.Айде,моля ви се, недейте така.Сигурен съм,че всички имате проблеми с КАТ.Който кара автомобил,неможе да няма.Колкото и примерен водач да си,самите катажии търсят да се захванат за нещо.На тях им е наредено да не се пребират от наряд без определен брой актове и фишове.Така се работи в родния КАТ,повярвайте ми.За тях не е толкова важно да спасят човешки живот на пътя,за тях е важно да глобят някой.Те са безскруполни,алчни,нагли и лицемерни същества.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 11 яну 2014 11:51

Ох, честно да ти кажа омръзна ми да те чета как хулиш, обвиняваш и раздаваш квалификации наляво и надясно :screwy
Да не би да присъстваш на сутрешните оперативки и инструктажи, та ти е ясно че
buhata84 написа:На тях им е наредено да не се пребират от наряд без определен брой актове и фишове

Признавам, не са цвете за мирисане голяма част от тях и си имат трески за дялане, но не бива така да се оплюват, още повече погледнато от твоята камбанария описана в настоящата тема

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Съб 11 яну 2014 11:55

ktamen написа:Като не си 100% сигурен поне трябва малко да посмекчиш тона и да не си толкова категоричен :exclaim

....но не и да пишеш така категорично за мен.

Ти да не си последовател на болен сидеров да си мислиш, че ти си този който може да казва кой какво да казва и прави? Щото, ако е така "леко" си объркал рейса пич :screwy

ktamen написа:Ти изобщо не ме познаваш

И слава богу. Нямам нужда да познавам хора като теб и автора например.

Последна промяна от dobrin на Нед 12 яну 2014 0:29, променено общо 1 път.
Причина: Нека се въздържаме от квалификации.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 яну 2014 13:12

Тпруууу...пОспрете се малко, ке се изтепате :mhihi В края на краищата всеки има право да се обърне към съда, ако се чувства прееб@н нещо. Сега, кой как говори за другите в публичното пространство е мерило предимно за собственото му междуушно съдържание, ма тва е една друга тема. И аз се бях наточил да се съдя с катаджиите миналата година заради акт за минаване на червен светофар, но ми лепнаха само 50 лева глоба и с голямо съжаление се отказах от идеята...Само, ако не е тайна авторът на темата да напише на какво правно основание се надява да събори акта?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 11 яну 2014 13:47

От такива теми всъщност става ясно защо сме на тоя хал. И защо навсякъде по света ни смятат за трета ръка хора. И на мен би ми било интересно авторът на какво разчита, за да падне актът :screwy

buhata84

Мнениеот buhata84 » Съб 11 яну 2014 14:03

Колега,мисля,че много правни основания нямам.Постановлението е написано както трябва,а съм признал и факта,че на съм спрял.Но господата от КАТ също имат своята вина.Кой носи отговорност,че почти три години никой не ми предава постановление?Аз не съм се крил-два пъти през това време ходих до КАТ,да си вадя книжка. Мислех,че акта е отпаднал,заради откровените лъжи в наго и моите възражения спрямо тях.Оспорвам най-вече самото лишаване от правоуправление.Деянието ми е извършено към момент,когато съм бил любител шофьор.Сега имам професионална книжка.Ако ме бяха лищили в по-разумен срок,тежестта на наказанието щеше да е друга-нямаше да карам само личния си автомобил.Сега ми създават проблеми с работата ми.
И ако са толкова прави,защо във вторник,се скриха в една стая и 30-тина минути умуваха какво да правят с постановлението?А,аз дремех отвън.И ако са сигурни в правотата си,защо им е такъв проблем,че ще обжалвам?Явно някой не си е направил труда да ми го връчи навреме.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 11 яну 2014 16:23

Малко си се :screwy ,ама малко :banghead
Искаш да кажеш ,че ако никой не ти каже 5 години че е забранено да убиваш.
То ти си с пълното си право да трепеш наред.
И ако не ти кажат ,то ти си невинен.
Защото не вярвам ,че не си спрял само заради един колан.
Нито полицаите са прави ,че не са те санкционирали на време , нито ти.
Измисли друго пред съда, ако съдиш Кат.Това няма да мине.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 11 яну 2014 16:33

Стига толкова!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”