Някой взима ли Fat Burner

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Re: Някой взима ли Fat Burner

Мнениеот Night_elf » Съб 11 яну 2014 17:27

Хубаво сте ги дали тези сайтове, и взех, че се подлъгах да прочета и да си изчислявам BMI (Индекса на телесната маса).
В сайта http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa се въвеждат данни за височина, килиграми, години и пол. Моя резултат излиза здравословен, и дори е подчертано, че идеалното ми тегло трябва да бъде по-високо от това, което е в момента. Е да ама не е така :Mr Green Fun Честно казано, особено на онлайн изчистленията в тази сфера грам не вярвам. И въпреки това, смятам, че не е лошо всеки човек да си направи такъв тест в медицински център съответно с нужната апаратура.

И като сме захванали темата, специално въпрос към специалистите. За домашни условия, кое наистина е по-добрия вариант - пътека или велоергометър?

И за добавките, прекарала съм около 2 години в постоянни тренировки (през ден) и съм пила и Л карнитин и Фет бърнари.Лично при мен са имали добър ефект, но мисля, че си е по-дбре без тях, колкото и чисти да са :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 11 яну 2014 17:46

BMI е титанична глупост
:a045
Прикачени файлове
bmi-losangeles.jpg

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 11 яну 2014 17:56

велоергометъра ти движи само краката , по добре е пътека обаче и тя е много по слабо от истинското бягане

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Съб 11 яну 2014 19:06

Аз скоро ще си купувам велоергометър за дома,защото основно от него отслабнах,докато бях във фитнеса.
Пътеката заема повече място и е доста по-скъпа.Ако искам да тичам някъде,все в квартала ще си намеря,докато карането на колело ,особено качествено в София с цел отслабване е самоубийствена мисия.Тичането по принцип не води до кой знае каква загуба на тегло,а по-скоро до увеличаване на белодробния обем.Води се кардио тренировка,но за мен по-ефективното си остава велоергометър и скачането на въже.
Сайтовете ги дадох не да си изчислявате BMI ,а понеже колеги питаха къде да отидат да си измерят % на мазнините.
Copy/Paste-нах първите линкове от Google ,единия от които е за медицински център,в който може да се отиде.
Принципно това измерване е безплатно,даже по едно време в София имаше такава инициатива и едни млади хора чакаха по спирките и питаха хората дали искат да си знаят стойностите.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Съб 11 яну 2014 19:44

L&R написа:BMI е титанична глупост
:a045

Подкрепям с 2 ръце :a045

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 11 яну 2014 20:08

Night_elf написа:Хубаво сте ги дали тези сайтове, и взех, че се подлъгах да прочета и да си изчислявам BMI (Индекса на телесната маса).
В сайта http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa се въвеждат данни за височина, килиграми, години и пол. Моя резултат излиза здравословен, и дори е подчертано, че идеалното ми тегло трябва да бъде по-високо от това, което е в момента. Е да ама не е така :Mr Green Fun Честно казано, особено на онлайн изчистленията в тази сфера грам не вярвам. И въпреки това, смятам, че не е лошо всеки човек да си направи такъв тест в медицински център съответно с нужната апаратура.

И като сме захванали темата, специално въпрос към специалистите. За домашни условия, кое наистина е по-добрия вариант - пътека или велоергометър?

И за добавките, прекарала съм около 2 години в постоянни тренировки (през ден) и съм пила и Л карнитин и Фет бърнари.Лично при мен са имали добър ефект, но мисля, че си е по-дбре без тях, колкото и чисти да са :)

Здравей,този сайта дето го даде е пълна глупост.1-во,че антивирусната ми засича заплаха,2-ро не ми се вярва...

Предложи къде може да се направи такъв тест,да не е в нета.

razr88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razr88 » Съб 11 яну 2014 20:16

Отговарям на автора на темата!Значи първо този продукт не съм го използвал и не мога да дам адекватно мнение!По принцип ще има резултат,но не мисля,че ще е голям!Аз ще ти кажа аз как бих процедирал!Бих си взел аминокиселини на Оптимум нутришън,за да запазя масата,защото без маса релефа не стои добре!Някой по-рано в темата беше писал да не правиш кардио повече от 40 мин,защото започва да се гори мускул!Нищо вярно!Напротив,кардиото трябва да ти е повече от 40 минути,защото първите 30 минути се горят глюкогена и въглехидратите,а не мазнините и вече след 30-тата минута започва да се гори но не мускул,а мазнини,каквато е и целта на всички!Моят съвет към теб е да правиш кардио след силова тренировка,за да може силовата тренировка да изгори глюкогена в мусколите и черния дроб,за да може да се черпи енергия от мастните депа,тоест от мазнините под кожата!Другият вариант е да правиш кардиото сутрин след сън на гладно ,защото нивата на инсулин и кръвна захар са ниски и започвате да горите директно много мазнини,вместо глюкоген,и се горят много мазнини,но освен,че е много стресиращо за организма се горят успоредно с мазнините и мускулна маса!Може да пробваш и така-нареченото HIIT кардио,при което примерно ако бягаш 1 минута интензивно бягане и 2 минути нискоинтензивно(1 минута спринт,2 минути нормално бягане),има много добри резултати при повечето хора,но всеки организъм е индивидуален!И така и които и варианти да избереш трябва да приемаш аминокиселини преди и след дори може и по време на кардио тренировката!Аз лично ти препоръчвам да правиш силова тренировка и след това кардио,може преди тренировка кафе ако ти понася добре,за да гориш повече,но най-важното за релефа си остава храната,трябва да е 70% белтъчини,20% въглехидрати и 10% мазнини,въпреки,че не си състезател не ти трябва толкова строг режим!Просто ти трябва качествена белтъчна храна,за да не губиш мускулна маса с орелефяването и да намалиш сладкото,газираното и хляба!Лошото е,че един добър хранителен режим излиза доста скъпо според зависи какви са ти финансите де,дали имаш семейство и дете и т.н,защото все пак не може ти да ядеш пилешко филе с броколи,а те да те гледат и да ядат манджа!Ако те интересува нещо още питай!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 11 яну 2014 21:14

само да добавя-каквото правите го правете плавно,защото от бързо качване на кила се получават стрии и няма отърване от тях,а от бързо сваляне увисва кожата и става още по-грозно.
другото нещо е,че няма универсална диета,независимо за сваляне или качване,всичко е на принципа "проба-грешка".а който иска да се грижи за тялото си,задължително трябва да има рег във ббтеам/

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Съб 11 яну 2014 21:48

vinixxx написа:само да добавя-каквото правите го правете плавно,защото от бързо качване на кила се получават стрии

Не позна :mhihi Стрии се получават и при най-плавното качване на кила. Стриите се получават от други неща :mhihi Е, медика да обясни с подходящите термини :mhihi

vinixxx написа:другото нещо е,че няма универсална диета,независимо за сваляне или качване,всичко е на принципа "проба-грешка"

Пак не позна :mhihi С проба-грешка освен да си пре*беш тялото друго нищо няма да направиш. Универсална диета наистина няма. Има персонализирана. Отиваш при съответните хора, правят ти се необходимите изследвания и замервания и едва след това ти се прави индивидуална програма според особеностите на твоето тяло.

vinixxx написа:а който иска да се грижи за тялото си,задължително трябва да има рег във ббтеам/

Пак не позна. Не е лош сайта/форума, но е абсолютно незадължителен за всеки решил да става аполон :mhihi

razr88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razr88 » Съб 11 яну 2014 23:07

Съгласен съм с колегата по-горе!Сайта бб-теам не е лош,но не ми харесва колко са се филмирали!Някой пита дали може да яде ябълка и дали ще омазни и всички скачат:''Луд ли си,как ще ядеш ябълка има много фруктова захар ще станеш 100 кила мазно'' или не можеш да пиеш мляко много масленост и такива ти глупости или по-скоро крайности!А за стриите-имам много фактори за тях!Най-важно си е гена,каква ти е кожата,колко рязко си напълнял,отслабнал,пораснал,на височина на ширина,хормоналния дисбаланс,проблеми с хормоните,пубертет,хидратация на кожата и т.н!Има различни типове кожа:и ако не ти е достатъчно еластична каквато е и моята и слоя под епидермиса не образува достатъчно колаген и еластин дори най-малкото разтягане или опъване може да доведе до тези неприятни белези наречени стрии!Познавам хора,които са качвали и сваляли по 15-20-30 дори 40кг и нямат и една стрия всичко е до типа кожа и генетична предразположеност!Познавам и други,които от най-малкото им излизат стрии!И на мен от разтежа в пубертета и от фитнеса ми се появиха,но такава ми е кожата!Шанс!А относно всякакви добавки,медикаменти,диети-МНОГО СА ОПАСНИ!Масово медикаментите се правят в мазета с метил,опаковат ги и ги правят като аптечните и ги представят за такива!По нищо не се различават!Добавките(протеини,аминокиселини)и т.н има случаи и в тях да има стероиди и разни пристрастяващи вещества,за да те ''вържат'',особено ако не р сигърен дистрибутора или фирмата и марката добавки!Диетите също са много вредни за организма ако са прекалено крайни и несъобразни!Изтощават организма както физически така и психически-пак казвам ако не са правилни,защото за някои момичета диета е или нищо или пакет солети!Така че умната и се придържайте към ''златната среда'' не залитайте в крайности!Аз говоря от опит,опарвал съм се с добавки и диети и затова казвам!Ако с това не си вадиш хляба,а е само за визия не е оправдано от където и да го погледнеш да се тровиш излишно!

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Съб 11 яну 2014 23:12

razr88 написа:Отговарям на автора на темата!Значи първо този продукт не съм го използвал и не мога да дам адекватно мнение!По принцип ще има резултат,но не мисля,че ще е голям!Аз ще ти кажа аз как бих процедирал!Бих си взел аминокиселини на Оптимум нутришън,за да запазя масата,защото без маса релефа не стои добре!Някой по-рано в темата беше писал да не правиш кардио повече от 40 мин,защото започва да се гори мускул!Нищо вярно!Напротив,кардиото трябва да ти е повече от 40 минути,защото първите 30 минути се горят глюкогена и въглехидратите,а не мазнините и вече след 30-тата минута започва да се гори но не мускул,а мазнини,каквато е и целта на всички!Моят съвет към теб е да правиш кардио след силова тренировка,за да може силовата тренировка да изгори глюкогена в мусколите и черния дроб,за да може да се черпи енергия от мастните депа,тоест от мазнините под кожата!Другият вариант е да правиш кардиото сутрин след сън на гладно ,защото нивата на инсулин и кръвна захар са ниски и започвате да горите директно много мазнини,вместо глюкоген,и се горят много мазнини,но освен,че е много стресиращо за организма се горят успоредно с мазнините и мускулна маса!Може да пробваш и така-нареченото HIIT кардио,при което примерно ако бягаш 1 минута интензивно бягане и 2 минути нискоинтензивно(1 минута спринт,2 минути нормално бягане),има много добри резултати при повечето хора,но всеки организъм е индивидуален!И така и които и варианти да избереш трябва да приемаш аминокиселини преди и след дори може и по време на кардио тренировката!Аз лично ти препоръчвам да правиш силова тренировка и след това кардио,може преди тренировка кафе ако ти понася добре,за да гориш повече,но най-важното за релефа си остава храната,трябва да е 70% белтъчини,20% въглехидрати и 10% мазнини,въпреки,че не си състезател не ти трябва толкова строг режим!Просто ти трябва качествена белтъчна храна,за да не губиш мускулна маса с орелефяването и да намалиш сладкото,газираното и хляба!Лошото е,че един добър хранителен режим излиза доста скъпо според зависи какви са ти финансите де,дали имаш семейство и дете и т.н,защото все пак не може ти да ядеш пилешко филе с броколи,а те да те гледат и да ядат манджа!Ако те интересува нещо още питай!

Колега, прочети това : http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata

и обърни внимание на изречението:
Продължителност

Тя варира между 15 и 60 минути, в зависимост от тренировъчния опит и целите на трениращия. Начинаещите може да започнат с две серии по 10-12 минути и да се стремят да направят една серия от поне 25 минути.

При недостътачна продължителност тренировката ви няма да е ефективна, а при прекалено продължителна тренировка рискувате да загубите мускулна маса. Оптималният вариант е 30-40 минути. :a045

razr88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razr88 » Съб 11 яну 2014 23:29

Колега,това е така,но при положение,че кардиото е много високо интензивно,което не всеки може да издържи!Кардио от порядъка на 30-40 минути е неефективно,защото мазнините започват да горят след 20-25 дори 30-тата минута,и ако кардиото ти е 30-40 минути ти изгаряш въглехидратите и глюкогена в тялото и точно когато започнат мазнините идва време да свършваш!А,че се губи мускулна маса се губи,няма как то върви ръка за ръка,не може само мазнини,може малко да е,но има и мускул,точно затова казах преди,по време и след тренировка аминикиселини,за да запазят мускула,за сметка на мазнините!И през останалата част на деня високопротеинова храна,а преди лягане е добре казеин,в голямо количество,а и натурално в изварата преди лягане!Казеина е бавноусвояващ се протеин и така приет преди лягане,докато човек спи мускулите му бавно се хранят и се спират или по-скоро нямалят катаболните процеси протичащи по-време на сън!Ако искаш да изчистих хубаво трябва яко кардио поне 40-60 минути,иначе трябва да си на много ама много добър хранителен режим!Вече зависи според целите на конкретния човек!Професионалните атлети в период на чистене,релеф правят кардио 3 пъти дневно сутрин,обед и вечер плюс силовата тренировка!Всичко е различно според целите!

razr88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razr88 » Съб 11 яну 2014 23:40

Значи да допълня,ако не е ял поне 2-3 часа преди тренировката и 25-30 минути ще има резултат,а най добре след силовата,важното е да няма въглехидрати в тялото,за да започне по-рано да гори,но ако е ял преди 1 час и е имало и въглехидратна храна,поне 20-30 минути минават преди тялото да изразходи енергията и да започне да топи мазнините!Всичко опира до храна!70%храна,20%тренировка,10%сън!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Нед 12 яну 2014 21:09

Marto_cafeto написа:Здравей,този сайта дето го даде е пълна глупост.1-во,че антивирусната ми засича заплаха,2-ро не ми се вярва...

Предложи къде може да се направи такъв тест,да не е в нета.

Те всичките сайтове с такива онлайн калкулатори са пълната глупост, да не мислиш, че аз съм си го измислила.

Такива тестове, иначе правят в медицикнски центрове :

-Измерване процента телесни мазнини и класификация (от 6 до 80 г.)
-Измерване и класификация на междуорганните мазнини (от 18 до 80 г.)
-Измерване и класификация на Индекса на телесна маса (ВМІ) от 6 до 80 г.
-Измерване процента скелетна мускулатура (от 6 до 80 г.) и класификация (от 18 до 80 г.)
-Калкулация нивата на остатъчния метаболизъм (в kcal) (от 6 до 80 г.)

(Примерно http://panaceabg.com/index.html )

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Пон 13 яну 2014 9:37

Малко не е по темата, но да питам все пак. 107 кг. свиня съм/170 см. имам огромно желание да отслабна, но не знам как.До преди 7-8 г. бях 70-75 кг. Наскоро си купих кростренажор, пробвах няколко пъти-взима ми здравето за 3-4-5 мин.Ясно е, че трябва да променя начина на хранете, но какви храни да ям и за какви да забравя, по колко пъти на ден- количество? Другото е, че нямам почти никакво движение-това ще го променя. От този кростренажор има ли смисъл и ако да, по колко пъти и минути на ден? Ако някой се наеме да отговори, може тук, може и на лично! Благодаря за отделеното време.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”