Golf 3 20 jahre jubi - има ли и друга ръчна спирачка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vizio
Автомобил: 20 Jahre
Двигател: ABF - 97

Golf 3 20 jahre jubi - има ли и друга ръчна спирачка?

Мнениеот vizio » Съб 11 яну 2014 23:46

Здравейте, колеги!

От няколко седмици съм собственик на един юбилеен голф 3 20 Jahre / ако трябва да съм честен не вярвах, че такава кола ще си купя в 2014г. при положение, че още 2005 бях докарал VW Vento на бащата от Швейцария ) както и да е, хареса ми колата и я купих. В последствие започнах да се интересувам какво толкова му е юбилейното на този голф, защото предишния собственик също не беше много запознат. В процеса на проучване установих, че от моята кола са заменени: волана, ск. лост и ръчната! това малко ме подразни и така започнах да възстановявам липсите, а и не само ; )
И сега по същество ...., моята ръчна спирачка е с червен конец и сребрист алуминиев бутон (в началото не знаех, че само юбитата имат червен конец и не съм се ровил да гледам каква точно е!), просто знаех, че трябва да търся ръчна с червен бутон и точка.
Днес си купих юбилейна ръчна с червен бутон и като я сравних с тази, която имам вградена в колата се оказа, че като изработка са еднакви с изключение на бутоните! така започнах да се рова из нета и попаднах на няколко реални обяви за продажба на ръчна спирачка със сив алуминиев бутон!
Изображение

линкове към реални обяви :
http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-3-GTI-20-Jahre-JUBI-Mittelkonsole-Schaltknauf-Leder-Alu-Handbremshebel-/161078848355?pt=DE_Autoteile&hash=item25810c2b63

http://www.ebay.de/itm/LEDER-schwarz-Handbremshebel-Silber-20-Jahre-JUBI-VW-Golf-3-GTI-16V-Handbremse-/171188114736?pt=DE_Autoteile&hash=item27db9b5530

http://www.golf3forum.de/thread,threadid-92767,sid-01a1fc0c8d83c9789b4abc9ca96e474a.html

От тук идва и въпроса, дали има и друга ръчна спирачка вграждана в юбилейките 20 Jahre ?

Нека ако има и други колеги с такава спирачка да споделят )

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Re: Golf 3 20 jahre jubi - има ли и друга ръчна спирачка?

Мнениеот boraks » Нед 12 яну 2014 10:11

Това е юбилейна ръчна, друга е същата с червен бутон, останалите неща са скоростен лост с конец, волан с конец, дълбоко рекаро, външен червен кант, джанти 16 ББС, топката на скоростите е е като за топче за голф(игра) за корите на вратите също мисля, че трябва да са оцветени в черно + червено или зелено, бяло табло с червени стрелки, друго не мога да се сетя.

Потребителски аватар
vizio
Автомобил: 20 Jahre
Двигател: ABF - 97

Мнениеот vizio » Пон 13 яну 2014 11:43

Да, оказа се юбилейна ръчна слагана на последните модели от 1997г., дори е малко по-рядка, без да искам се снабдих с две :bowdown
Иначе относно другите неща знам, че за / Германия са правени с червени колани + карирано червено рекаро / за Италия са черни колани и дълбокото тъмно рекаро / халогените и блендите са затъмнени, има надписи GTI на праговете, по-голями спирачни апарати, двойно поцинковани ламарини / мисля, че и гърнетата са малко по-различни, но не съм много сигурен, има и други екстри като жълти халогени на hella за мъгла и музика на Nokia с 8 говорителя + буфер, но не знам как точно и за кои държави са слагани...това е което знам аз.

suselito
Автомобил: Passat TDI
Двигател: AFN 1998

Мнениеот suselito » Съб 22 фев 2014 10:41

аз карам същия голф но при мен ръчната е изцяло кожена докато тук виждам че само ръкохватката е кожена
иначе другите работи са така дълбоко рекаро волан скоростен лост
голфа е от Италия

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”