Polo 6n1 1996 AEF-прекъсва около 1500 оборота при плавна газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n1 1996 AEF-прекъсва около 1500 оборота при плавна газ

Мнениеот yotov_uktc » Пет 10 яну 2014 10:02

Здравейте колеги,
за много години,

Имам Polo 6n1 1.9d 96-97 година. От скоро имам следния проблем - до трета скорост при плавно подаване на гас около 1500 оборота (и малко след) колата прекъсва. Ако се опитам да я задържа с постоянна гас на проблемните обороти така присецва, че сигурно ако някой ме гледа отвън приличам на жена на шофьорски курс при потегляне. Присецването го няма ако мина през проблемните обороти с повече подадена газ. Като позагрее колата и присецването изчезва въобще.

Наскоро баща ми е пращал ГНП-то на настройка (не заради този проблем, просто трудно палеше) и свещите сменяхме преди 2 седмици. Проблема го имаше и преди смяната на свещите, но мисля че го нямаше преди настройката на помпата.

Ако някой е брал ядове със същия проблем ще се радвам да помогне. Предварително благодаря. :th_up

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n1 1996 AEF-прекъсва около 1500 оборота при плавна

Мнениеот grishitu » Пон 13 яну 2014 11:03

Аз, съм брал ядове и още бера, но по малко. Преди го имаше ясно изразено като все едно колата гасне в движение на тези обороти, но за секунда. След това лашкане както го описа по горе. Докато не изчистих "тромпетите" във кутията на всмукателния колектор, бяха почти затворени от сажни и масло. Сега пак го има, но е почти незабележимо. И то докато не стопли до 70 градуса, след това мотора чувствително става по тих(в движение и на място) и го няма лашкането. А почти винаги карана колата и оставна за малко като я запаля докато работят свещите оборотите са непостоянни.

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Пон 13 яну 2014 12:30

Отпред на помпата има една черна част, която ми прилича на ТПС.
Държи се на две болтчета.
Моето поло ми правеше същите мизерии докато не си поиграх с тази част.
Има малък реглаж (няколко милиметра).

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 14 яну 2014 14:45

Ми то май си е ТПС. Другото което забелязах е че на болта който подпира опората държаща жилото за подаване на газ имаше нещо като наслоено прозрачно вещество, което падна лека полека и от тогава прави мизерий.

Върни се в “Дизелови агрегати”