Pokerstars написа:Малко не е по темата, но да питам все пак. 107 кг. свиня съм/170 см. имам огромно желание да отслабна, но не знам как.До преди 7-8 г. бях 70-75 кг. Наскоро си купих кростренажор, пробвах няколко пъти-взима ми здравето за 3-4-5 мин.Ясно е, че трябва да променя начина на хранете, но какви храни да ям и за какви да забравя, по колко пъти на ден- количество? Другото е, че нямам почти никакво движение-това ще го променя. От този кростренажор има ли смисъл и ако да, по колко пъти и минути на ден? Ако някой се наеме да отговори, може тук, може и на лично! Благодаря за отделеното време.
Ми основните неща - забрави за пържено, тестени изделия, тлъсто месо, сланинка и т.н., газирани, сладки и т.н. Ядеш черен/пълнозърнест хляб, риба, пилешко, ориз, мляко и сирена, но не мазни, ползваш зехтин вместо олио, яко плодове и зеленчуци и т.н. Поне по 3-4 пъти на ден ядеш по по-малко нали. Вечер след 6 е хубаво да не ядеш. Фитнеса ти е задължителен, но освен него също ти трябва и яко кардио. Спорт, ако вкараш също ще помогне много. Всичко тва е хубаво постепенно да го направиш за да не стане някой фал от рязко увеличена физическа активност, здравословни проблеми от рязка смяна на храна и хранителен режим и т.н. Ако имаш парички повечко силно ти препоръчвам персонален треньор, да те следи отблизо и да ти направи и диета, като за твоите нужди и програма на трениране за твоите нужди. Ако нямаш достатъчно финанси прочети за "позволени и забранени" храни, виж програми за начинаещи за фитнес и прави кардио колкото можеш, като изключиш бягането, щото на твоите килограми и ръст може да травмираш колена или нещо друго по краката.