Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Re: Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване

Мнениеот kompresor » Сря 15 яну 2014 17:50

Моят маховик се слага и на ACE който е близо 140 коня и прави 220кмч без да му е някакъв проблем, и си тежи на мястото с 8.2кг. При АСЕ е в комплект със съединител на 228мм.
Няма да слагам по - лек маховик, защото ще ми падне максималната скорост която мога да развивам. Ако сложа лек маховик на сегашния ми автомобил ще му `падне` силата драстично.
Тежък маховик със надута турбина и не-къси предавки (като моите) е подготовка за добре вървяща дизелова бегачка. ТДИ е със 228мм съединител - когато се чипоса не боксува, със по - дълги предавки от моите е и развива по - голяма максимална скорост, и маховика му е тежък, но е по - тежък от моя можеби защото ТДИ е нискооборотен и тегли в ниските.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 15 яну 2014 19:37

само да вметна ,че по - лекия маховик на ниските ще загубиш малко от въртящия си момент но на високите се разчита. Това е тунинг при бензинките. При теб е добре да е тежък . В правилна насока си :th_up

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Чет 16 яну 2014 10:49

Маховика няма отношение към масималната скорост.Най дългата кутия за 1.6тд в Голф2 е с диф.3.67 и 5-та 0.75. Значи на 3000rpm си с 118-120км. Аз карам с бензинов лек маховик и 210мм съединител.Сравнена с преди колата се усеща по слаба но реално е една идея по бърза, но само на газ, защото въртящият момент започва след 3000rpm.Лично мен не ме кефи защото и без това двигателя е слаб от към въртящ момент. И друго да ви кажа к14 е малка турбинка и налягания от сорта на 1.3-1.4бара са много.Изяснете концепцията на колата за да може по адекватно да се коментира.

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пет 17 яну 2014 2:19

http://www.youtube.com/watch?v=7rVs3Ilk8pU
http://www.youtube.com/watch?v=QUQBL3IQsn0
Много ме надъхаха тия. С помпа на 9мм и к14 на 1.4 110 коня и 200 нютонметра. А втория клип на 1.5 бара идеално ускорение.

Забелязвам че всички пичове които напомпват 1.6тд карат яко в червеното. При мен след 3500 оборота почва да тъпче а след 4200 оборота повече не мога да вдигна , дори и на място на пълна газ не влиза в червеното. И като съдя по оборотомера на втория клип на пета със 160кмч човека е на същите обороти с които съм и аз при същата скорост. На втора си прави 80 а аз правя 60. Защо ? Защото на втора вдигам максимум 4200 оборота а той опира до към 6000. Следователно помпата на основен ремонт :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 17 яну 2014 7:33

Ако тая кола ти е ежедневна, не знам каква е тая мания да я караш на 5-6 000 оборота? :eek Това не е бензин.

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 17 яну 2014 9:42

Компресоре виждам, че голям ентусиазъм имаш ама и все още твърде малко знания.Кажи точно какво искаш от колата. А и ако не въртиш на 6000rpm. какъв вървеж искаш да има.А от там пък как ще караш с това малко турбо.... и така.
И само да ти вметна, това че помпата ти не прави обороти не значи че е за ремонт просто има ограничител.

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пет 17 яну 2014 11:49

Какво представлява този ограничител ? Много ясно че няма да карам постоянно на 6000 оборота.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 17 яну 2014 12:35

ГНП има центробежен регулатор, т.е. като натиснеш педала на "газта" на определена степен и "не си местиш повече крака" ти си задал определени обороти на двигателя си. За това се грижи ГНП именно с центробежния си регулатор. Движиш се по равно, нагоре, надолу - ГНП се стреми посредством подаване на необходимото гориво да поддържа зададените обороти. Има ограничения разбира се, едно от които е максимално допустими обороти. Би трябвало да има изведена врътка за настройване на максимума на оборотите, ако не се лъжа....
Така или иначе, едва ли конструктора е сложил случайно "и без да иска" ограничението на максималните обороти :biggrin .

При по-новите дизели идеята е същата, но се извършва за сметка на опростена механика и повече електроника.

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 17 яну 2014 14:42

Лъжеш се, има регулатор само на цикловата порция(болта).Ограничителя можеш да премахнеш само ако разглобиш помпата и преработиш механизма за подаване на газ.
Не е сложно, но ако не си разглабял помпи и най важно, ако не ти е ясно как работят няма смисъл да се пише тук голи обяснения.В този ред на мисли без лоши чувства казвам, че колегата няма достатъчно знания.А до центробежният регулатор, това е двукомпонентна с-ма. от една страна е регулатора от друга е механизма за подаване на газ, който всщност е истинският ограничител.
Поздрави!

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 17 яну 2014 15:55

don hose написа:Лъжеш се, има регулатор само на цикловата порция(болта).Ограничителя можеш да премахнеш само ако разглобиш помпата и преработиш механизма за подаване на газ.
Не е сложно, но ако не си разглабял помпи и най важно, ако не ти е ясно как работят няма смисъл да се пише тук голи обяснения.В този ред на мисли без лоши чувства казвам, че колегата няма достатъчно знания.А до центробежният регулатор, това е двукомпонентна с-ма. от една страна е регулатора от друга е механизма за подаване на газ, който всщност е истинският ограничител.
Поздрави!

Що се отнася до мен, когато проблемът е мой, намирам начин и се справям сам, обикновено без ничия помощ :th_up . Казах, че не съм сигурен, не е важно дали аз се лъжа, важно е несъзнателно да не лъжа останалите. В тоя смисъл благодаря за корекцията :th_up .

В наше време се намира информация колкото щеш. Трябва да си много тъп, мързелив и неграмотен, или да нямаш и най-малка техническа грамотност, за да не можеш да се справиш, с неща за които не са нужни специални инструменти и прибори естествено. А в тази тема за радост не пишат много от тези, споменати по-горе :icon_lol .

Аз имам инфо за TDI помпите, за тези нямам. Но на първо отваряне на Гугльо-о-о-о намерих това:

Изображение
http://www.cs.rochester.edu/~jag/vw/engine/fi/injpump.html

Изображение
Изображение
http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пет 17 яну 2014 16:15

http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694

Това ме накара да остана на място :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Вече знам какво има в ГНП. Тъй като ми стана много интересно сигурно ще я гледам поне още 10 пъти, дано не ми дойдат мераци да се захвана сам и после да я закарам само на стенд. :11

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 17 яну 2014 16:17

kompresor написа:http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694

Това ме накара да остана на място :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Вече знам какво има в ГНП. Тъй като ми стана много интересно сигурно ще я гледам поне още 10 пъти, дано не ми дойдат мераци да се захвана сам и после да я закарам само на стенд. :11

Честно, съвсем случайно попаднах на тоя форум, колегата по-горе ме амбицира. Перфектни са снимките наистина!
Аз навремето, казвал съм го не веднъж и дваж, си намерих иначе негодна помпа "за наука". Четене-разглобяване, четене-разглобяване. Чак тогава разглобих моята на колата и просто бях "сервизен техник ++" :icon_lol . Това те съветвам, ако се притесняваш.

ПП трябваше да ти го пратя на ЛС, както правя от куп време по принцип, за да не трупам спам във форума :mhihi .

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 17 яну 2014 19:34

Какъв спам ?! Много си е добро инфото даже :th_up

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Съб 18 яну 2014 13:43

:mhihi
K14 (1).jpg

K14 (2).jpg

От 1.9 75 коня ААZ е охлювчето. Има ЕГР :eek .

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 18 яну 2014 14:23

Слагай и ЕГР-а, за да си екологичен :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”