Моят маховик се слага и на ACE който е близо 140 коня и прави 220кмч без да му е някакъв проблем, и си тежи на мястото с 8.2кг. При АСЕ е в комплект със съединител на 228мм.
Няма да слагам по - лек маховик, защото ще ми падне максималната скорост която мога да развивам. Ако сложа лек маховик на сегашния ми автомобил ще му `падне` силата драстично.
Тежък маховик със надута турбина и не-къси предавки (като моите) е подготовка за добре вървяща дизелова бегачка. ТДИ е със 228мм съединител - когато се чипоса не боксува, със по - дълги предавки от моите е и развива по - голяма максимална скорост, и маховика му е тежък, но е по - тежък от моя можеби защото ТДИ е нискооборотен и тегли в ниските.
Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Ауди 80 1.6ТД Няма мощност Решено! Следва напомпване
само да вметна ,че по - лекия маховик на ниските ще загубиш малко от въртящия си момент но на високите се разчита. Това е тунинг при бензинките. При теб е добре да е тежък . В правилна насока си 

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Маховика няма отношение към масималната скорост.Най дългата кутия за 1.6тд в Голф2 е с диф.3.67 и 5-та 0.75. Значи на 3000rpm си с 118-120км. Аз карам с бензинов лек маховик и 210мм съединител.Сравнена с преди колата се усеща по слаба но реално е една идея по бърза, но само на газ, защото въртящият момент започва след 3000rpm.Лично мен не ме кефи защото и без това двигателя е слаб от към въртящ момент. И друго да ви кажа к14 е малка турбинка и налягания от сорта на 1.3-1.4бара са много.Изяснете концепцията на колата за да може по адекватно да се коментира.
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
http://www.youtube.com/watch?v=7rVs3Ilk8pU
http://www.youtube.com/watch?v=QUQBL3IQsn0
Много ме надъхаха тия. С помпа на 9мм и к14 на 1.4 110 коня и 200 нютонметра. А втория клип на 1.5 бара идеално ускорение.
Забелязвам че всички пичове които напомпват 1.6тд карат яко в червеното. При мен след 3500 оборота почва да тъпче а след 4200 оборота повече не мога да вдигна , дори и на място на пълна газ не влиза в червеното. И като съдя по оборотомера на втория клип на пета със 160кмч човека е на същите обороти с които съм и аз при същата скорост. На втора си прави 80 а аз правя 60. Защо ? Защото на втора вдигам максимум 4200 оборота а той опира до към 6000. Следователно помпата на основен ремонт
http://www.youtube.com/watch?v=QUQBL3IQsn0
Много ме надъхаха тия. С помпа на 9мм и к14 на 1.4 110 коня и 200 нютонметра. А втория клип на 1.5 бара идеално ускорение.
Забелязвам че всички пичове които напомпват 1.6тд карат яко в червеното. При мен след 3500 оборота почва да тъпче а след 4200 оборота повече не мога да вдигна , дори и на място на пълна газ не влиза в червеното. И като съдя по оборотомера на втория клип на пета със 160кмч човека е на същите обороти с които съм и аз при същата скорост. На втора си прави 80 а аз правя 60. Защо ? Защото на втора вдигам максимум 4200 оборота а той опира до към 6000. Следователно помпата на основен ремонт

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако тая кола ти е ежедневна, не знам каква е тая мания да я караш на 5-6 000 оборота?
Това не е бензин.

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Компресоре виждам, че голям ентусиазъм имаш ама и все още твърде малко знания.Кажи точно какво искаш от колата. А и ако не въртиш на 6000rpm. какъв вървеж искаш да има.А от там пък как ще караш с това малко турбо.... и така.
И само да ти вметна, това че помпата ти не прави обороти не значи че е за ремонт просто има ограничител.
И само да ти вметна, това че помпата ти не прави обороти не значи че е за ремонт просто има ограничител.
- kompresor
- Контакти:
Какво представлява този ограничител ? Много ясно че няма да карам постоянно на 6000 оборота.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ГНП има центробежен регулатор, т.е. като натиснеш педала на "газта" на определена степен и "не си местиш повече крака" ти си задал определени обороти на двигателя си. За това се грижи ГНП именно с центробежния си регулатор. Движиш се по равно, нагоре, надолу - ГНП се стреми посредством подаване на необходимото гориво да поддържа зададените обороти. Има ограничения разбира се, едно от които е максимално допустими обороти. Би трябвало да има изведена врътка за настройване на максимума на оборотите, ако не се лъжа....
Така или иначе, едва ли конструктора е сложил случайно "и без да иска" ограничението на максималните обороти
.
При по-новите дизели идеята е същата, но се извършва за сметка на опростена механика и повече електроника.
Така или иначе, едва ли конструктора е сложил случайно "и без да иска" ограничението на максималните обороти

При по-новите дизели идеята е същата, но се извършва за сметка на опростена механика и повече електроника.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Лъжеш се, има регулатор само на цикловата порция(болта).Ограничителя можеш да премахнеш само ако разглобиш помпата и преработиш механизма за подаване на газ.
Не е сложно, но ако не си разглабял помпи и най важно, ако не ти е ясно как работят няма смисъл да се пише тук голи обяснения.В този ред на мисли без лоши чувства казвам, че колегата няма достатъчно знания.А до центробежният регулатор, това е двукомпонентна с-ма. от една страна е регулатора от друга е механизма за подаване на газ, който всщност е истинският ограничител.
Поздрави!
Не е сложно, но ако не си разглабял помпи и най важно, ако не ти е ясно как работят няма смисъл да се пише тук голи обяснения.В този ред на мисли без лоши чувства казвам, че колегата няма достатъчно знания.А до центробежният регулатор, това е двукомпонентна с-ма. от една страна е регулатора от друга е механизма за подаване на газ, който всщност е истинският ограничител.
Поздрави!
- milmar
don hose написа:Лъжеш се, има регулатор само на цикловата порция(болта).Ограничителя можеш да премахнеш само ако разглобиш помпата и преработиш механизма за подаване на газ.
Поздрави!
Що се отнася до мен, когато проблемът е мой, намирам начин и се справям сам, обикновено без ничия помощ

В наше време се намира информация колкото щеш. Трябва да си много тъп, мързелив и неграмотен, или да нямаш и най-малка техническа грамотност, за да не можеш да се справиш, с неща за които не са нужни специални инструменти и прибори естествено. А в тази тема за радост не пишат много от тези, споменати по-горе

Аз имам инфо за TDI помпите, за тези нямам. Но на първо отваряне на Гугльо-о-о-о намерих това:
http://www.cs.rochester.edu/~jag/vw/engine/fi/injpump.html

http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694
- kompresor
- Контакти:
http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694
Това ме накара да остана на място
Вече знам какво има в ГНП. Тъй като ми стана много интересно сигурно ще я гледам поне още 10 пъти, дано не ми дойдат мераци да се захвана сам и после да я закарам само на стенд.
Това ме накара да остана на място

Вече знам какво има в ГНП. Тъй като ми стана много интересно сигурно ще я гледам поне още 10 пъти, дано не ми дойдат мераци да се захвана сам и после да я закарам само на стенд.

- milmar
kompresor написа:http://www.vwdieselparts.com/forum/viewtopic.php?t=6694
Това ме накара да остана на място![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Честно, съвсем случайно попаднах на тоя форум, колегата по-горе ме амбицира. Перфектни са снимките наистина!
Аз навремето, казвал съм го не веднъж и дваж, си намерих иначе негодна помпа "за наука". Четене-разглобяване, четене-разглобяване. Чак тогава разглобих моята на колата и просто бях "сервизен техник ++"

ПП трябваше да ти го пратя на ЛС, както правя от куп време по принцип, за да не трупам спам във форума

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Какъв спам ?! Много си е добро инфото даже 

- kompresor
- Контакти:

От 1.9 75 коня ААZ е охлювчето. Има ЕГР

- Golf_Diesel_