Привет на всички.Имам си голф 3 1.4 АБД, тъй като това двигателче ме изоставя съм пред дилема дали да не го заменя със друг двигател.В момента най изгодно по километри на разстояние е двигател от seat(1.6 101hp) + скоростната, момчето неможе да ми каже кода на мотора.Какви проблеми може да възникнат при миграцията от 1.4 АБД ->> 1.6 101hp и какво друго ще ми е небходимо да си прехвърля от неговата кола(инсталация и тн........).Единият от проблемите който на пръв поглед виждам са това че дали този двигател може да се кара с обикновена газова(по мнения който прочетох... дори да бъде с металните колектори)не е мн добра идея .........
Моля за вниманието ви тъй като, процеса не е от най елементарните и не е добре да се допускат грешки.
Приемат се мнения относно насока към друг двигател и тн...
Извинявам се за допуснатите правописни грешки.
Смяна на двг 1.4 АБД със 1.6
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на двг 1.4 АБД със 1.6
Колега, преди да почнеш да правиш тази така наречена трансплантация, се проверява мотор-а който е донор! Ако има нещо за ремонтиране по него, се ремонтира докато е извън купето, и после се слага! Да не стане и него да го ремонтираш, защото всичко е пари!
А относно прехвърлянето, ако си го правиш сам, има смисъл, но ако даваш пари за майстори, по-добре ремонтирай твоя сегашен мотор, по-евтино и по-сигурно е!
Имаче се сменят много неща, даже и педалите, защото 101 коня е с помпа на съединителя, не знам дали ще станат педалите от твоята кола, после се сменят дискове, инсталация, компютъра не е същия, и още неща има но не се сещам! Дано не пребързваш за да станат нещата както трябва, няма невъзможни неща, стига да си струват!
А относно прехвърлянето, ако си го правиш сам, има смисъл, но ако даваш пари за майстори, по-добре ремонтирай твоя сегашен мотор, по-евтино и по-сигурно е!
Имаче се сменят много неща, даже и педалите, защото 101 коня е с помпа на съединителя, не знам дали ще станат педалите от твоята кола, после се сменят дискове, инсталация, компютъра не е същия, и още неща има но не се сещам! Дано не пребързваш за да станат нещата както трябва, няма невъзможни неща, стига да си струват!
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
ABD-то има издухана гарнитура,махових за смяна(счупи ми стартер на 2 месеца), за смяна на маховик ми искат 90 лева + 100 за стартер + 200-250 лева за гарнитура = това са над 400 лева.Не мога да скрия и факта че ми се кара нещо леко по мощно :) Двигателя който обмислям да купя е още на колата, може да бъде запален и чут(да премине някакво тестване)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е на колата, карай на майстор да го прослуша, и да ти каже неговото мнение! Да не се окаже, че е пред разпад, и да го стягаш и него след 2-седмици!
Не знам, кое му е мощното на 101 коня, ама щом казваш, разликата е много малка, говоря при добре вървящи 60 и 101 коня Голфове! След 130км/ч и двата са мъртавци!
А относно прехвърлянето, не си мисли, че ще минеш под 1 бон пара с мотора! Но щом имаш мерак късмет другар!
Не знам, кое му е мощното на 101 коня, ама щом казваш, разликата е много малка, говоря при добре вървящи 60 и 101 коня Голфове! След 130км/ч и двата са мъртавци!
А относно прехвърлянето, не си мисли, че ще минеш под 1 бон пара с мотора! Но щом имаш мерак късмет другар!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Смяната съпровожда и доста други неща - колегата ти каза по-горе, трябва и други работи да се сменят. Ако 400 лева ти се виждат много за ремонта, смяната на мотора с труда и профилактиката, ако му правиш такава може да надхвърли 1000 лева. За тия стари коли не знам дали си заслужава. Утре ще теглиш кредит от банката и ще скочиш на четворка, какъв е смисълът? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”