когато щетата е в размер до 15% от застрахователната стойност на автомобила НЕ Е необходим протокол от КАТ. няма такива филми на паркинг тук там и ала бала.Има си правила които си ги спазват!
Това че искат протокол от КАТ се прави с цел ако щетата е не толкова сериозна клиента да си я оправи сам т.е. застрахователя е на далавера !!! разчитат на това че застрахования ще си направи простата сметка : Протокол от КАТ за ПТП с материални щети = 150 лв акт + точки (не съм сигурен дали вземат за това) а ако е само драскотина ще си я боядисам за 100 примерно и съм готов!Честа практика също е катаджиите като дойдат и си им казал че колата ти е бутната докато е била паркирана да кажат : ама ние сега от къде да сме сигурни че е станало точно днес и точно тук и аааааиде мамата , записвате името на сержентчето и при застрахователя.Къде ти е протокола бе >???? ами сержант ......... не е просто сержант а 3-ти братовчет на дядото на инспектор ДюДю и свекър на д-р Уоцън и разконспирира че се опитвам да го преметна и не ми даде протокол