Мнениеот KingoftheROAD » Чет 16 яну 2014 13:06
Отдавна съм го отворил и съм го разгледал, изгорели са два мосфет транзистора на PFC-то. Въпроса е да се проследи по принципни схеми, да няма и други изгорели елементи. Не е толкова проблем да ги сменя и с лични средства, но вероятността да тръгне или не е 50/50.
12А на 48 волта е изправителя. Имаме и резервни модули, и на обекта се сменя направо целия модул. Ако успея да го ремонтирам този, ще имам още един резервен модул. Не работи самостояелно а в паралел с още един или два такива модула, на общо шаси, и контролер в шасито, който ги управлява така, че да си поделят товара, измерва напрежението, и товара, извежда сигнализации. А самото шаси може да се монтира в 19 инчов шкаф.
Самия изправителен модул е с мозък, на отделна платка, повредата е основно в силовата част, която представлява импулсно захранване с PFC на входа, откъм мрежата. До момента имаме само три повредени бройки, с този последния. Това от около 30-40 такива изправители и шасита съответно. И да не го оправя, не е фатален проблем...
мануали и аз изрових много, но там само основните ТТД, основни схеми на свързване, и рекламни брошури. Принципни схеми на силовата част няма...